Πλησιάζει το «τέλος» της ΚΕΔΗΤ - Ολοκληρώνεται η σύνταξη του ισολογισμού

Πλησιάζει το «τέλος» της ΚΕΔΗΤ - Ολοκληρώνεται η σύνταξη του ισολογισμού

Φεβρουάριος 05, 2021 - 11:49
29 σχόλια

Παναγιώτης Χλέπας: Η ΚΕΔΗΤ συνεχίζει να είναι μη βιώσιμη

Για τις εξελίξεις στην ΚΕΔΗΤ μίλησε ο πρόεδρος της κ. Παναγιώτης Χλέπας σε συνέντευξή του στο ArcadiaPortal.gr

Ο κ. Χλέπας ανέλαβε μια πολύπαθη Επιχείρηση η οποία στο παρελθόν έχει απασχολήσει έντονα την κοινή γνώμη, αφού οικονομικά ζητήματα και ατασθαλίες των προηγούμενων διοικήσεων την έχουν οδηγήσει στη χρεοκοπία και στα δικαστήρια.

Η ΚΕ∆ΗΤ είναι μια επιχείρηση κοινωφελούς χαρακτήρα, µέσω της οποίας υλοποιείται το  πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι». Επίσης λειτουργεί τον παιδικό σταθµό Θάνα, τον παιδικό βρεφονηπιακό σταθµό «Σχίζα», τον παιδικό βρεφονηπιακό σταθµό «Καραµελόσπιτο», το Κ∆ΑΠ Θάνα και το Κ∆ΑΠ Μαντινείας καθώς επίσης και διαχειρίζεται το Σπήλαιο Κάψια, εξυπηρετώντας εκατοντάδες πολίτες και δίνοντας εργασία σε συμπολίτες μας.

Η Επιχείρηση εδώ και πολλά βρίσκεται στα όριά της οικονομικά και αδυνατεί να πληρώσει τους εργαζομένους της, με τον πρόεδρό της Παναγιώτη Χλέπα να έχει ξεκινήσει τον δικό του αγώνα, προσπαθώντας να κάνει τα αδύνατα δυνατά για να είναι εντάξει στις πληρωμές. Να αναφέρουμε ότι ο δήμος δεν μπορεί να επιχορηγήσει την Επιχείρηση, αφού αυτή εδώ και μια τριετία δεν έχει προϋπολογισμό.

Η οικονομική κατάσταση όσο πάει και δυσχεραίνει, τα έσοδα σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να καλύψουν τα έξοδα, έχουν μείνει πίσω οι πληρωμές των εργαζομένων, αλλά προσπαθούμε με ό,τι μέσα μπορούμε να κρατήσουμε λειτουργικές τις δομές

Στις πρόσφατες συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου κατατέθηκε ο προϋπολογισμός, έγινε ψήφιση της εισηγητικής έκθεσης και ψηφίστηκε το ετήσιο πρόγραμμα δράσης, είπε ο πρόεδρος, επισημαίνοντας ότι ο προϋπολογισμός αυτός δεν μπορεί να εγκριθεί αλλά ήταν υποχρέωση του ΔΣ και έπρεπε να γίνει.

Ο πρόεδρος εκφράζοντας τη δική του προσωπική γνώμη, ανέφερε ότι η επιχείρηση δεν είναι βιώσιμη και δεν μπορεί να γίνει, ακόμα κι αν ξαφνικά διαγραφούν τα χρέη της.

Η ΚΕΔΗΤ για να μπορεί να αντεπεξέλθει, χρειάζεται χρηματοδότηση πάνω από 30.000 ευρώ τον μήνα, ενώ το ποσό που ζητάει από τον Δήμο η ΚΕΔΗΤ, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του 2021, ξεπερνά το 1 εκατ. ευρώ, αλλά αυτά τα χρήματα δεν υπάρχουν

Όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενη δημοσίευση, ένας  ιδιώτη οικονομολόγος - λογιστής, o κ. Χαρβάτης Χρήστος, έχει αναλάβει δωρεάν να συντάξει τους απαιτούμενους ισολογισμούς της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Τρίπολης και αναμένεται να ολοκληρωθεί το έργο του.

Οι ισολογισμοί θα δείξουν την πραγματική οικονομική εικόνα της Επιχείρησης

Πρέπει να αναλάβει το δημοτικό συμβούλιο, και να λάβει μια απόφαση για την ΚΕΔΗΤ, για μια επιχείρηση που δεν είναι βιώσιμη, είπε ο κ. Χλέπας, ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι αν κλείσει η ΚΕΔΗΤ, κανένας εργαζόμενος δεν θα έχει πρόβλημα και δεν θα χάσει την δουλειά του, αφού οι δομές θα μεταφερθούν στον Δήμο Τρίπολης ή στο ΝΠΔΔ.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Παναγιώτης Χλέπας: Η ΚΕΔΗΤ συνεχίζει να είναι μη βιώσιμη


29 Σχόλια

Δεν ΄΄αρχίζει'' πρόεδρε να είναι μη βιώσιμη. Ήταν και πριν την αναλάβεις και το ήξερες. Τα χρέη προς το ΙΚΑ μόνο που άγγιζαν το 1.000.00 ευρώ, ήταν γνωστά και ΠΡΙΝ αναλάβει ο σημερινός δήμαρχος. Γιατί λοιπόν δεχτήκατε ΟΛΟΙ να γίνει μια ΔΙΚΗ ΠΑΡΩΔΙΑ για τα 80.000 ευρώ έλλειμμα του *α, πως τάχα αυτό ήταν όλο κι όλο το μέγα οικονομικό σκάνδαλο στην ΚΕΔΗΤ και δεν ήρθατε ως ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ στη δίκη, και προς το ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ να ζητήσετε να βγει όλη η ΜΠΟΧΑ ΤΗΣ ΑΡΠΑΧΤΗΣ εκεί, που την κάνει σήμερα μη βιώσιμη ? Να την κλείσετε αφού πρώτα μπει το ΣΔΟΕ και κάνει φύλλο και φτερό ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΘΗΤΕΙΕΣ.

Το πρόβλημα τελειώνει επειδή δεν θα χάσουν οι εργαζόμενοι τη δουλειά τους; Κι αυτοί που τίναξαν τη μπάνκα στον αέρα θα γελάνε τρίβοντας τα χέρια τους; Βρε τι ωραίοι που είστε όλοι.

Εσύ τι βιολί βαράς εκεί ρε φίλε. Απλά μας το παίζεις πρόεδρος για ενάμισι χρόνο σε μια επιχείρηση χρεωκοπημένη. Για πες μα πληρώνεσαι και ποσά χρήματα παιρνεις τον μήνα παρακαλώ;

Αυτά ρε στυλισρια μόνο αν πάει στο Δήμο μπορούν να γίνουν αφού η κεδητ δεν μπορεί να αντιδράσει σε τίποτα χωρίς προϋπολογισμο, ξερωλες άσχετοι!!!!

μακάρι να μπει το ΣΔΟΕ δεν νομίζω να εχει πρόβλημα ο τωρινός πρόεδρος άλλα σπίτια θα κλείσουν χα χα χα

ΣΙΓΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΔΙΝΑΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ. ΠΟΣΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΠΑΙΡΝΕ ; ΑΣ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΕ Ο ΔΗΜΟΣ. ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΙΠΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΣΑΒΟΥΡΙΑΣΑΝ. ΚΑΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΕΠΙ ΗΜΕΡΩΝ ΠΟΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ. ΝΑ ΜΠΕΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΑ ΚΑΣΤΑΝΑ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΣ ΚΛΕΙΣΕΙ. ΟΧΙ ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΙΣ ΤΡΥΠΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ. ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΙΠΟΥΝΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ. ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. ΑΠΟ ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΛΕΙΠΟΥΝ. ΞΥΠΝΑΤΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΠΑΠΑΓΑΛΟΙ

Το πρόβλημα όμως παραμένει... Με τους εργαζόμενους να παραμένουν απλήρωτοι για 6 μήνες.... Κάντε κάτι ΤΏΡΑ.... Μην παίζετε άλλο μαζί μας και με τις οικογένειές σας.... Σταματήστε να κάνετε πολιτική στο κεφάλι των εργαζομένων.... ΝΤΡΟΠΉ ΣΑΣ

ΡΕ 18.21 ΠΟΣΟ ΤΥΡΟΒΛΑΧΟΣ ΑΣΧΕΤΟΣ ΕΙΣΑΙ ΠΟΥ ΤΑ ΒΑΖΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΜΟΝΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΣΕ ΚΑΤΙ!ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΛΟΓΙΣΜΟ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΡΕ ΑΡΟΥΡΑΙΕ ΤΡΩΚΤΙΚΟ?ΚΑΝΕ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΣΟΥ ΜΗΝ ΦΥΓΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩ ΜΕΤΑ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΩΜΕΝΟΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΣΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ......

@ΡΟΥΛΑ - Μόνο εσύ τα έπαιρνες , τάχα χωρίς να ξέρεις ότι δεν έχεις αμοιβή , όπως ξέρεις μεγαλοκοπέλα μου ο Πρόεδρος δεν δικαιούται να αμοίβεται.

@22:30 διορισμένος παπαγάλος είσαι εσύ από ότι φαίνεται! και άσχετος επίσης , οπότε μη μιλάς ρε μ@@@@κ@@ .Εδώ μιλάμε για εργαζόμενους και οικογένειες από πίσω .Για εργαζόμενους που δουλεύουν κανονικά και δεν πληρώνονται. Η δικαιοσύνη μέχρι εκεί μπορούσε ...τι θες τώρα να πάρουν πατριωτικά 40 άνθρωποι να βγάλουν το φίδι απ την τρύπα ? Ή φαντάζεσαι ότι θα βρεθεί ποτέ δημοτικό συμβούλιο με κάκαλα για να το κάνει!

Ακριβώς, πολιτική σε βάρος οικογενειών είναι ανήθικη ! Χθες έπρεπε να έχει αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο

Αν δούευαν σε ιδιώτη απλήρωτοι 6 μήνες θα συνέχιζαν; Οχι βέβαια! Θα είχαν βρει άλλη δουλειά! Η θα καθόντουσαν σπίτι τους. Εδώ γιατί μένουν; Οι αντικειμενικές συνθήκες είναι ίδιες. Να ψάξουν για δουλειά ο εργοδότης φαλήρησε. Και να θυμηθούν πώς **!

Κύριοι του arcadia portal είναι απαράδεκτο αυτό που κάνατε. Αν είχα κάτι υβριστικό να κόβατε ολόκληρο το σχόλιο. Εδώ θυμίζω κάτι του τύπου κοίτα ποιός μιλάει! Εχει σημασία πώς μπαίνει κάποιος σε μια δουλειά, με μέσον ή με αδιάβλητη διαδικασία και ακολούθως ακόμη και αν ήταν αδιάβλητη αν δουλεύει!

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΖΙΟΥΜΗ, ΠΟΥ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΚΛΕΙΝΕΙ ΔΟΜΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΣΑΝ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ. ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ. ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ ΠΟΥ ΒΑΛΑΝΕ ΕΝΑΝ ΜΗ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΤΟΥΣ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΚΘΕΣΟΥΝ. ΤΑΚΗ ΚΑΙ ΤΖΙΟΥΜΗ ΚΑΤΑΦΕΡΑΤΕ ΣΕ 1,5 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΚΕΔΗΤ ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΗ ΜΑΥΡΗ ΛΙΣΤΑ. ΔΕ ΘΑ ΣΑΣ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ. ΕΥΓΕ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΕΤΣΙ.

Όταν αναλαμβάνεις τη διοίκηση ενός οργανισμού, η ευθύνη σου δεν περιορίζεται σε αυτονόητες διαπιστώσεις (αρχίζει να γίνεται μη βιώσιμη κλπ), αλλά έχεις και την υποχρέωση να προβείς σε όλες τις κατά νόμο απαραίτητες ενέργειες για τον καταλογισμό των ευθυνών σε αυτούς που δημιούργησαν την κατάσταση αυτή.

Κάθε μέρα που κάθεσαι στο γραφείο του προέδρου της ΚΕΔΗΤ κ. Χλέπα εκτίθεσαι περισσότερο. Τι δεν καταλαβαίνεις. Εχεις και εσυ ευθύνες και ας μην εισαι αιρετός αν δεν το εχεις καταλάβει κύριε.

Η ΙΔΙΑ ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΡΟΝΙΑ!ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΜΗΝΕΣ!ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ!ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΕΡΟΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ 2 ΜΙΣΘΟΥΣ ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ!!!ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΧΡΩΣΕΙΣ ΤΡΕΧΟΥΝ!ΚΑΙ ΚΟΠΟΙΟΙ ΤΡΩΝΕ ΜΕ ΧΡΥΣΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ!!!ΕΠΡΕΠΕ ΗΔΗ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΛΕΙΣΕΙ Ή ΚΕΔΗΤ!!!!!

το καλύτερο και το πιο σωστό κύριοι τον ΜΜΕ θα ήταν να ρωτάγατε τους ίδιους τους εργαζόμενους για τις διοικήσεις που έχουν περάσει και για την διοίκηση αυτού του κ, Χλεπα για να δούμε τι γίνεται άλλωστε δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα,απο ότι ξέρω έχουν εκπρόσωπο εργαζομένων να βγει να μιλήσει και αυτός

ΕΠΙ ΕΠΟΧΉ ΜΙΛΤΟΥ Η ΚΕΔΗΤ ΕΙΧΕ ΓΕΝΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ,ΥΠΕΎΘΥΝΟ ΣΠΗΛΑΙΟΥ ,ΥΠΕΎΘΥΝΟ ΚΑΛΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΚΑΙ ΥΠΕΎΘΥΝΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΟΛΕΣ ΈΜΜΙΣΘΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕ ΝΑ ΤΗΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΓΙΑΤ???EΠΙ ΠΑΥΛΗ ΕΚΟΨΕ ΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΛΟΓΙΣΜΟ Η ΝΤΟΡΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΩΣ ΟΦΕΙΛΕ ΣΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΝΟΡΙΤΕΡΑ(ΑΠΑΤΕΩΝiΕΣ)ΚΑΙ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΩΡΙΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΖΙΟΥΜΗ ΚΑΙ ΧΛΕΠA?!?!?!ΗΡΕΜΑ ΡΩΤΑΩ

Ρε ταγάρια επί Μίλτου η ΚΕΔΗΤ είχε μόνο έμμισθο ένα Γεν. Διευθυντή με το 1/3 του μισθού που πλήρωνε ο Κοτσιάνης και έκανε εκδηλώσεις που άφησαν εποχή.

20.36 επ χετε και θράσσος να μιλάτε. Καταχρέωσαν οι προηγούμενοι την ΚΕΔΗΤ την έκλεψαν και καταδικάστηκαν κι έχετε και θράσσος να μιλάτε. Σε λίγο θα βγουν οι ισολογισμοί από το 2013 και θα δούμε τι έχει γίνει. Πόσο μέσα την έβαλαν. Τώρα ο Τζιούμης τι να κάνει ; Αν η επιχείρηση μείνει μέσα για δύο συνεχόμενα χρόνια κλείνει από τον νόμο. Παπαγαλάκια θα βγει να σας βγάλει στον αέρα τα άπλυτα σας ο Τζιούμης σε λίγο

ΡΕ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ, ΑΠΟ ΤΟ 2014 Η ΚΕΔΗΤ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΝΟΜΟΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΒΟΥΤΗΞΕΙ ΣΜΥΡΝΙΩΤΗ ΚΑΙ ΠΑΥΛΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΠΟΥΖΟΥΡΙΑΣΕΙ. ΠΑΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΤΖΙΟΥΜΗΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ 2014 ΚΑΙ ΤΟΛΜΑΤΕ ΚΑΙ ΜΙΛΑΤΕ; ΔΗΜΑΡΧΕ ΒΑΛΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΑΞΗ

Μάλλον έχετε μπερδέψει τα μπούτια σας. Το 2014 έφυγε ο Σμυρνιώτης και ήρθε η εκλεκτή του διαδόχου του γνωστή απολυθείσα πρώην δημοτική υπάλληλος που μάταια παλεύει να καλύψει ο νυν Δήμαρχος σε αντάλλαγμα των υπηρεσιών που αυτή και το σόι της του προσέφερε στις τελευταίες εκλογές.

@07/02/2021-16:32 ποιος τον έκοψε τον προϋπολογισμό επί Παυλή? η Ντόρα? έτσι σου είπανε να λες? και τους μισθούς των εργαζομένων ...η Ντόρα και αυτούς?

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.