Οι πληρωμές των εργαζομένων στο εργοστάσιο απορριμμάτων στο ΔΣ Βόρειας Κυνουρίας

Οι πληρωμές των εργαζομένων στο εργοστάσιο απορριμμάτων στο ΔΣ Βόρειας Κυνουρίας

Δεκέμβριος 02, 2022 - 16:58
4 σχόλια

Σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόρειας Κυνουρίας την Πέμπτη 1h Δεκεμβρίου τέθηκε θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης για το τι συμβαίνει με τις πληρωμές των εργαζόμενων στο εργοστάσιο  απορριμμάτων του δήμου, το οποίο εισηγήθηκε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Τετώρος Βασίλειος.  

Πάνω στο θέμα τοποθετήθηκε η κυρία Παναγιώτα Πανούση, μέλος της διοίκησης  του Σωματείου Εργαζομένων στις Εμπορικές Επιχειρήσεις και Υπηρεσίες τα καταστήματα και Α.Ε. Ν. Αρκαδίας εκπροσωπώντας τους εργαζόμενους.

Όπως τόνισε, στις 17 Νοεμβρίου ο εργολάβος του χώρου προχώρησε σε απόλυση των εργαζομένων χωρίς να αποδέχεται ότι τους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο ήταν διαθέσιμοι προς εργασία. Επιπλέον δεν τους δίνει καμία αποζημίωση απόλυσης, ενώ δεν έχουν υποβληθεί ένσημα από τον Ιούνιο και μετά. Το τελευταίο έχει ως αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να μην είναι δικαιούχοι του επιδόματος ανεργίας.
 

Αυτοί οι άνθρωποι έχουν μείνει απλήρωτοι 4 μήνες, χωρίς αποζημίωση απόλυσης, χωρίς επίδομα ανεργίας, καταλαβαίνετε ότι είναι επείγον να προχωρήσει η διαδικασία

Ήδη η επιθεώρηση εργασίας έχει αποστείλει στο δήμο Βόρειας Κυνουρίας έγγραφο, ώστε να ξεκινήσει νομικές διαδικασίες κατά της εταιρείας με την οποία συνεργαζόταν, ώστε να δοθούν τα χρήματα στους εργαζόμενους. Σύμφωνα με την νομοθεσία, όπως επεσήμανε η κυρία Πανούση, ο Δήμος ο ίδιος ως κύριος του έργου οφείλει να αποζημιώσει τους εργαζόμενους, αφού ο ανάδοχος δεν προβαίνει σε αυτή την ενέργεια.

Σχετικά με την αποζημίωση από τον ίδιο το δήμο υπήρξε έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα στον κ. Καμπύλη και την κυρία Πανούση, με τον πρώτο να υποστηρίζει ότι
μόνο μετά από δικαστική απόφαση που δικαιώνει τους εργαζόμενους  μπορεί ο Δήμος να τους αποζημιώσει. Επιπλέον, τόνισε ότι από το πόρισμα του τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας δεν προκύπτει άμεση νόμιμη ενέργεια, με βάση την οποία μπορεί ο δήμος να αποζημιώσει τους εργαζόμενους.

Με τη σειρά του έλαβε τον λόγο και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτριος Κατσής, ο οποίος πρότεινε να ζητηθεί το θέμα στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο και να μπει στην ημερήσια διάταξη ενώ η αλληλογραφία θα κοινοποιηθεί σε όλους τους συμβούλους.

Το θέμα να συζητηθεί στο επόμενο συμβούλιο και να ληφθεί μια άμεση λύση, ώστε οι εργαζόμενοι να πληρωθούν πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων, συμφώνησαν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι.


4 Σχόλια

Δηλαδή αμφισβητεί ο δήμαρχος το νομικό θέσφατο "νόμος είναι το δίκιο του εργάτη";

λοιπον για να τελειωνει αυτη η παρωδια με την ανακυκλωση σκουπιδιων παυλα σκουπιδοτοπος στο αστρος να ειπωθουν καποιες αληθειες απο μενα εναν ανθρωπο που δουλευε 6 χρονια εκει. δημαρχε και αντιδημαρχοι που εισασταν υπευθυνοι για να ελενχεται για την σωστη λειτουργια της μοναδας και αν τηρουσε ο εργολαβος τους ορους της συμβασης που ειχατε υπογραψει. τοσα χρονια εισασταν ενημερωμενοι για τα προβληματα που ειχαμε συνθηκες δουλειας και αργοποριας πληρωμων, δεν τηρουσε τιποτα απο αυτα που εγραφε η συμβαση και δεν σας ενοιαξε ποτε αυτο ολο ναι ολα θα γινουν και μπουρδες. πρεπει να καταλαβει ο καθε

20:51 @ Να τα ακούει ένας Παυλάρας εδώ στο Forum που λέει ότι πληρώνονται οι εργαζόμενοι στους εργολάβους και γενικά στον ιδιωτικό τομέα. Συνθήκες γαλέρας παντού και ο Κουλης, είναι ο Κυβερνήτης της Γαλέρας. Είναι αυτός που έλεγε ότι θα φέρει τα παιδιά πίσω από το εξωτερικό.... Όλοι στο Πνευματικό κέντρο Τρίπολης το απόγευμα για να διαμαρτυριθείτε, αν σας αφήσουν τα ΜΑΤ.

Συντρο προβο... @ Εσύ που τα έτρωγες με τον Πάγκαλο μαζί, δεν μπορείς να καταλάβεις (όπως και ο Κούλης) ότι οι εργάτες δουλεύουν για να πληρωθούν και ότι η Δουλεία στην Ελλάδα έχει καταργηθεί! Καλά κρασιά!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.