Καμπύλης σε Μαντά: Εσείς εκμεταλλεύεστε πολιτικά την αθώωσή σας

Καμπύλης σε Μαντά: Εσείς εκμεταλλεύεστε πολιτικά την αθώωσή σας

Δεκέμβριος 02, 2022 - 21:10
0 σχόλια

Σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόρειας Κυνουρίας την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου τέθηκε θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης η αθώωση  του κ. Παναγιώτη Μαντά πρώην δημάρχου καθώς και αντιδημάρχων και μελών της Επιτροπής Ζωής το 2017 από το Δικαστήριο Ναυπλίου σχετικά με την παράταση λειτουργίας μουσικής έως τις 2 π.μ. καθώς και την μη οριστική  αφαίρεση   άδειας λειτουργίας καταστήματος στο Παράλιο Άστρος μετά από μήνυση του προέδρου της τοπικής κοινότητας Παραλίου Άστρους κ. Νίκου Κωνσταντίνου.

Στην επιστολή του με την οποία ενημερώνει ο κ. Μαντάς για αυτά τα γεγονότα, θέτει και το εξής ερώτημα στον Δήμαρχο Βόρειας Κυνουρίας κ. Γιώργο Καμπύλη:

Πώς σχεδιάζει να χειριστεί την ξεκάθαρη πλέον διάψευση των ισχυρισμών του νομικού συμβούλου που είχε στην απόφαση 5/2022.

Σε εκείνη την απόφαση είχε απορριφθεί το αίτημα των παραπάνω κατηγορουμένων για παροχή νομικής στήριξης, γιατί οι κατηγορίες ήταν βάσιμες σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του νομικού συμβούλου του δήμου και τις οποίες ασπάστηκε ο δήμαρχος. Ο κ. Μαντάς κατηγόρησε τον δήμαρχο ότι εκμεταλλεύτηκε πολιτικά το ζήτημα.

Ο δήμαρχος απάντησε ότι όλες οι εισηγήσεις που έχει κάνει ο νομικός σύμβουλος σίγουρα δεν έχουν όλες δικαιωθεί όλα αυτά τα χρόνια.
 

Εγώ ως δήμαρχος οφείλω να σέβομαι την εισήγηση του νομικού συμβούλου, τώρα αν αυτό που εκτίμησε εκείνη την στιγμή δεν δικαιώθηκε στο δικαστήριο είναι άλλη υπόθεση

Επιπλέον ο κ. Καμπύλης πρόσθεσε ότι στο τέλος της εισήγησης του νομικού συμβούλου υπάρχει η δυνατότητα στους κατηγορούμενους που αθωωθήκαν να ζητήσουν αποζημίωση για τα έξοδα ανάληψης της υπόθεσης από δικηγόρο.

Τέλος, συμπλήρωσε ότι το θέμα είναι καλό να συζητηθεί όταν θα είναι παρών και ο νομικός σύμβουλος.

Ακολούθησε έντονη διαμάχη μεταξύ του κ. Μαντά και του κ. Καμπύλη με τον τελευταίο να αναφέρει: «Ποιοι δήμαρχοι πρώην, ποιες παρατάξεις έχουν μιλήσει για ενόχους και χειροπέδες, με αναγκάσατε να το πω και πώς η παράταξή μας έχει χειριστεί το θέμα».

Επιπλέον, πρόσθεσε ότι δεν του έχει κοινοποιηθεί η δικαστική απόφαση, ενώ τόνισε ότι ο κ. Μαντάς δεν πρέπει να προσπαθεί να εκμεταλλευτεί πολιτικά αυτή την κατάσταση.

Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Χονδρολέος Ιωάννης αναρωτήθηκε ότι πώς μπορεί αυτό το ζήτημα να μην χρησιμοποιήθηκε πολιτικά από τον κ. Καμπύλη, αφού το έφεραν στο δημοτικό συμβούλιο και μάλιστα ως μείζον ζήτημα, ενώ άλλα πιο σημαντικά θέματα δεν τα γνωρίζει το δημοτικό συμβούλιο.

Ο κ. Καμπύλης απάντησε σε αυτό λέγοντας ότι όταν ολόκληρη η προηγούμενη Επιτροπή Ζωής είναι κατηγορούμενη κατά την γνώμη του το θέμα είναι πολύ σοβαρό.
 

Εσείς προσπαθείτε να εκμεταλλευτείτε πολιτικά αυτό το γεγονός

Κλείνοντας, ο κ. Μαντάς ρώτησε πόσο σίγουρο ήταν το δημοτικό συμβούλιο όταν έλαβε μια τέτοια απόφαση.
 


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.