Ο Ερντογάν επιδιώκει θερμό επεισόδιο

Ο Ερντογάν επιδιώκει θερμό επεισόδιο

Οκτώβριος 18, 2020 - 18:45
10 σχόλια

Μετά την κλιμάκωση με τη νέα Naftex για έρευνες του Oruc Reis στα 6,5 μίλια η τουρκική ηγεσία προχωρεί ένα βήμα παραπέρα «μαρκάροντας» το Αιγαίο.

Έτσι μετά τη ρητορική περί αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου και την αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας σε πληθώρα ελληνικών νησιών, καθώς και την απόπειρα δημιουργίας τετελεσμένων ώστε να αχρηστέψει στην πράξη το δικαίωμα της Ελλάδας να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στο Αιγαίο στα 12 μίλια, η Τουρκία συνεχίζει, «μοιράζοντας» το Αιγαίο καθώς διατείνεται ότι έχει δικαίωμα έρευνας και διάσωσης, στο μισό Αιγαίο και σε όλη την περιοχή από την Κρήτη μέχρι την Κύπρο.

Επί της ουσίας η Τουρκία διαμορφώνει εμπράκτως τους όρους του διαλόγου που επιδιώκει με την Ελλάδα, πέρα και έξω από το συμπεφωνημένο πλαίσιο των διερευνητικών επαφών.

Πλέον η στάση της Άγκυρας δείχνει ότι ο Ταγίπ Ερντογάν είναι διατεθειμένος να φτάσει στα άκρα, ρίχνοντας καθημερινά λάδι στη φωτιά. Μάλιστα οι εκτιμήσεις των περισσοτέρων συγκλίνουν πλέον στην άποψη πως σε αυτή τη φάση το θερμό επεισόδιο είναι στις επιδιώξεις του Τούρκου προέδρου σε αντίθεση με τους προηγούμενους μήνες.

 

Πληροφορίες: in.gr

Ειδήσεις: 

10 Σχόλια

@21:22 με λίγα λόγια να κάνουμε θερμό επεισόδιο όπως επιδιώκει ο Ερντογάν...

@23:50 - Ακριβώς αυτό. Ο σαλεμένος αυτό ακριβώς θέλει να πετύχει. Προκαλεί συνέχεια προκειμένου να κάνουμε το λάθος και να χτυπήσουμε πρώτοι. Βασίζεται στην πίεση από εθνικιστές και αντιπολίτευση στην Ελλάδα προς την κυβέρνηση, για να κάνει η κυβέρνηση το τραγικό λάθος. Ότι και να κάνουν οι Τούρκοι κανένα τετελεσμένο δεν υπάρχει. Ο χρόνος είναι υπέρ μας και μόνο και το ξέρει ο σαλεμένος. Για αυτό προκαλεί συνέχεια. Για να ρίξουμε εμείς την πρώτη τουφεκιά, να γίνει εμπλοκή και μετά να πάμε σε διαπραγμάτευση για όλα με την Ελλάδα φταίχτη. Μόνο βλάκας δεν το καταλαβαίνει.

Παύλο η αυτού εξοχότης ο κ. Γεραπετρίτης αποκάλυψε σε σχετική ερώτηση του κ. Παπαδάκη που είναι οι περιβόητες κόκκινες γραμμές της ΝΔουλης κυβέρνησης σου. Στα 6ν.μ. είπε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1. Δηλαδή με το προδοτικό σκεπτικό σας δεν υπερασπιζόμαστε τα άλλα 194ν.μ. της ελληνικής ΑΟΖ. Έχετε αποδεχθεί το Δένδιο δημιούργημα της μειωμένης επήρειας των νήσων του συμπλέγματος της Μεγίστης κατά 97%. ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΡΕΚΟΡ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ. Απάντησε τι θα κάνετε εάν σε ένα μήνα στείλει το γεωτρύπανο να ρουφήξει το πετρέλαιο ΜΑΣ με το καλαμάκι. Θα το κοιτάτε με το μακαρόνι χωρίς να κάνετε τίποτα;

Ο καθηγητής και διακεκριμένο στέλεχος σας κ. Συρίγος έχει δηλώσει σε δημόσια ομιλία του ότι άλλο οι έρευνες και άλλο βαρύτερο γαρ οι γεωτρήσεις. Χανούμι Παύλο που χορεύεις αμανέ για τον σώας τα φρένας Ερντογάν το όνομα Παναγιώτης Κονδύλης σου λέει κάτι... Διάβασε το βιβλίο πρώτα βλάκα και έλα μετά να μας μιλήσεις για εξωτερική/αμυντική πολιτική. Εσείς και το ΠΑΣΟΚ φιλανδοποιήσατε τη χώρα για να την προσφέρετε στο πιάτο της Τουρκίας Υ.Γ. σας βολεύει στην ΝΔούλα να λέτε τον Ερντογάν θεότρελο αλλά δυστυχώς για σας αυτός ο μπακαλόγατος παίζει τον διεθνή παράγοντα και εσάς στο ένα χέρι.

@ΧΡΥΣΑΥΓ$ΤΑΚΗΣ - Καταρχάς, τα αναβολικά σκοτώνουν. Σκέψου πριν τα πάρεις. Πέρα από αυτό, είσαι το κορόιδο του Ερντογάν. Με τον Τούρκο θα αναμετρηθούμε όποτε και όπου μας συμφέρει σαν χώρα. Όχι όπου ορίζει ο κούφιος εγκέφαλος του κάθε χρυσαυγίτη ή στρατόκαυλου.

Αφού σου απέδειξα με Γεραπετρίτη και Συρίγο πως ποτέ δεν θα αναμετρηθείς με τους Τούρκους πέραν των 6ν.μ. γιατί τους χαρίζεις 194ν.μ. ΑΟΖ. Γι' αυτό τόσα χρόνια δεν ορίσατε ΑΟΖ με υποβολή συντεταγμένων στον ΟΗΕ για να μπορεί η Τουρκία να πλέει ελεύθερα εκεί. Τα ΠΑΣΟΚΙΑ γριζάρισαν το Αιγαίο με το συμφωνία της Μανδρίτης Εσύ τώρα το παίζεις ο νουνεχής προστάτης της πατρίδας. Δεν αντέχεις τα επιχειρήματα της κριτικής και ρίχνεις την γνωστή λάσπη ΝΔούλε της Τουρκίας. Όταν θα έρθει το γεωτρύπανο θα λες: Τι θέλατε; Πόλεμο να κάναμε και θα συρθείτε σε συμφωνία συνεκμετάλλευσης της δικής μας ΑΟΖ.

@ΧΡΥΣΑΥΓ$ΤΑΚΗΣ - Όσο και να φωνάζεις και εσύ και οι όμοιοι σου, κανένας δεν σας λαμβάνει υπόψη. Η Ελλάδα για να πάει σε πόλεμο, θα έπρεπε τα προηγούμενα 5-10 χρόνια να είχε προετοιμαστεί για αυτόν. Η Τουρκία το έχει κάνει, εμείς όχι. Δεν μας συμφέρει αυτή την στιγμή σύγκρουση με την Τουρκία. Έχει τεράστιο ρίσκο. Θα το κάνει η χώρα μόνο ως έσχατη λύση. Κάθε μήνας που περνάει χωρίς σύγκρουση, είναι κέρδος. Οι συνθήκες γίνονται ευνοϊκότερες για εμάς. Πρώτο και βασικό βήμα, να φύγει ο πορτοκαλί άνθρωπος. Έπειτα να ενισχυθούμε στρατιωτικά, που θα χρειαστεί αρκετός χρόνος. Απλή λογική είναι. Σκέψου.

Τοσα χρονια μας σερβιραν οτι το ΝΑΤΟ και η ΕΕ ειναι η λυση.Ολα εχουν κανονιστει στο πλαισιο αυτο.Ο Δενδιας που το εσυραν οι Αμερικανοι εξαιρεσε οτι ειναι νανπαρει η Τουρκια στο Αιγαιο.Αφησαμε την Κυπρο μονη της αφου και αυτοι φαγαν το παραμυθι.Ηττα και μαλιστα βαρια για το συνολο του λαου μας.Μονο η επιβιωση της αρχουσας ταξης τους ενδιαφερει και σε αυτο το βωμο θυσια ολα.Τωρα αυτο που βλεπουμε ειναι η κατοχυρωση απο την Τουρκια των συμφωνηθεντων και το σερβιρισμα στο λαο.Μια ακομα προδοσια απο την πατριωτικη αστικη ταξη και το χυλο της αστικης δημοκρατιας.

Λες και ακούω την ΥΠΕΞ Ντόρα Μπακογιάννη από τα βάθη του '90. Την ίδια ξύλινη γλώσσα χρησιμοποιεί ακόμα ο Παύλο$ Μ€ρκ€λόπουλο$. Αλλάξτε κασέτα στην ΝΔούλα κούρασε... Φτάνουν πια οι γαλάζιες προδοσίες. @13:34 το απάτριδο κεφάλαιο εννοείς φίλε. Αυτό εκπροσωπεί η ΝΔούλα. Η πατριωτική αστική τάξη έχει από καιρό χαιρετήσει την ΝΔούλα. Η υπόλοιπη είναι αμετανόητη λάτρης της εξουσίας και φέρει το μερίδιο ευθύνης που της αναλογεί ψηφίζοντας τα ίδια και τα ίδια μπλε ανδρείκελα των αμερικανών και των γερμανών.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.