Ο δήμος Τρίπολης εντάχθηκε στο Εδαφικό Σχέδιο Δίκαιης Μετάβασης

Ο δήμος Τρίπολης εντάχθηκε στο Εδαφικό Σχέδιο Δίκαιης Μετάβασης

Σεπτέμβριος 01, 2021 - 20:58
3 σχόλια

Ο δήμος Τρίπολης μπαίνει στο Πρόγραμμα Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης με σκοπό τη δημιουργία στρατηγικών αναπτυξιακών δυνατοτήτων για την αναγέννηση των τοπικών οικονομιών, την εξασφάλιση των θέσεων εργασίας και τη δημιουργία νέων.

Αυτό ανακοίνωσε ο δήμαρχος Τρίπολης Κ. Τζιούμης, κατά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Τρίπολης, που συνεδρίασε με τηλεδιάσκεψη την Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Τζιούμης μίλησε για τις προσπάθειες που έχουν γίνει όλο αυτό το διάστημα, τις επαφές και τις συσκέψεις που έχει λάβει μέρος, ως εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπος του δημοτικού συμβουλίου προκειμένου ο δήμος Τρίπολης να ενταχθεί στο πρόγραμμα, όπως δικαιούται.

«Εμείς είχαμε παρέμβει  και είχαμε αναφέρει ότι πολλοί εργαζόμενοι από το δήμο Τρίπολης απασχολούνται στις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ στην Μεγαλόπολη καθώς και αρκετοί επιχειρηματίες έχουν συνεργασία με την ΔΕΗ, έτσι ο δήμος Τρίπολης επηρεάζεται αρνητικά και θα πρέπει να στηριχθεί από τον στρατηγικό σχεδιασμό της απολιγνιτοποίησης».

Είχαμε πει ότι αυτό ήταν μια αδικία και έτσι έκανα τις απαραίτητες ενέργειες και στις διαβουλεύσεις, καταθέσαμε συγκεκριμένες προτάσεις και συνεργασίες με την ΒΙΠΕ και τα καταφέραμε

Όπως ανέφερε κατά την τοποθέτησή του, τελικά ο δήμος Τρίπολης μπαίνει στο πρόγραμμα δίκαιης μετάβασης και του δίνεται έτσι η δυνατότητα να διεκδικήσει χρήματα από τους πυλώνες δίκαιης μετάβασης. Επίσης δίνει την ευκαιρία σε επιχειρήσεις να διεκδικήσουν χρήματα από χρηματοδοτικά εργαλεία.

Τα χρήματα για την Αρκαδία είναι σημαντικά και είναι μια ευκαιρία για τις επιχειρήσεις που θα θέλουν να δραστηριοποιηθούν στο δήμο Τρίπολης και είναι πολύ σημαντική η προσπάθεια του δημοτικού συμβουλίου, είπε κλείνοντας.

Φωτογραφία arcadiaportal.gr


3 Σχόλια

Αυτό είναι ίσως η μεγαλύτερη επιτυχία σας κ δήμαρχε. Αν το εκμεταλευθούν οι επιχειρήσεις μπορεί να αναγεννηθεί η περιοχή

ευτυχως που εκανε ενεργεις ο δημαρχος κ ο Σεβιπετ αλλιως ο Δημος θα ηταν εκτος. βρε σε ποιον τα λετε αυτα!!! ελεος. βαλτε καπου φρενο . οσοι ξερουν τι, πως, κ γιατι, γελανε με εσας. Δηλαδη τι κανατε?

Στους αγώνες των εργαζομένων της ΔΕΗ ήταν απούσα τώρα θέλει λεφτά. (αυτό πού λέμε πλακώσαν και οι γ....τοι)

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.