«Ναι» στις μαζικές επαναπροωθήσεις προσφύγων από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου

«Ναι» στις μαζικές επαναπροωθήσεις προσφύγων από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου

Φεβρουάριος 14, 2020 - 19:45
51 σχόλια

Αποδέχεται το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου μαζικές επαναπροωθήσεις μεταναστών χωρίς την εξατομικευμένη εξέταση των φακέλων τους, όταν αυτοί εισέρχονται παράνομα στην επικράτεια της χώρας που διατάσσει την απομάκρυνσή τους.

Το Δικαστήριο του Στρασβούργου, υπό ευρεία σύνθεση με πρόεδρο τον Έλληνα πρόεδρο του ΕΔΔΑ Λίνο-Αλέξανδρο Σισιλιάνο, με απόφαση που εξέδωσε χθες δικαίωσε την Ισπανία η οποία αποφάσισε ομαδική επιστροφή στο Μαρόκο περίπου 75 πολιτών τρίτων χωρών -προσφύγων και μεταναστών- οι οποίοι επιχείρησαν να εισέλθουν παράνομα στην επικράτεια της .

Η ενέργεια των ισπανικών αρχών κατά την κρίση του Δικαστηρίου, δεν παραβιάζει την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), ειδικά το άρθρο 4 του τέταρτου Πρωτοκόλλου που απαγορεύει τις μαζικές απελάσεις.

Στο σκεπτικό της σπάνιας απόφασης που έλαβε ομόφωνα το ΕΔΔΑ, αναφέρεται ότι οι ίδιοι οι μετανάστες έθεσαν τον εαυτό τους σε «παράνομη κατάσταση» αποφασίζοντας να εισέλθουν στα σύνορα της Ισπανίας όχι από εξουσιοδοτημένο σημείο εισόδου αλλά παράνομα.

Προσφυγή στο δικαστήριο έκαναν δύο νεαροί πολίτες αφρικανικών χωρών οι οποίοι το 2014 μαζί με πολυπληθή ομάδα μεταναστών και προσφύγων, επιχείρησαν να υπερβούν την περίφραξη της αυτόνομης πόλης Μαλίλα στο Μαρόκο, η οποία ανήκει διοικητικά στην επικράτεια της Ισπανίας. Στην πόλη οι ισπανικές αρχές έχουν τοποθετήσει φράγμα 13 χιλιομέτρων με τρεις πρόσθετους παράλληλους φράκτες. Οι δύο νεαροί ήταν μέρος μεγαλύτερης ομάδας που επιχείρησε να μπει με αυτόν τον τρόπο εντός της Μαλίλα.

Το δικαστήριο αναγνωρίζει πως οι δύο προσφεύγοντες είχαν φύγει από τις χώρες τους -Μάλι και Ακτή Ελεφαντοστού- λόγω πολέμων και συρράξεων , πλην όμως δικαιολογεί την απόφαση απέλασης τους ως αποτέλεσμα δικών τους ενεργειών.

«Αποτέλεσμα δικών τους ενεργειών»
Κρίνει μάλιστα το ΕΔΔΑ , ότι ακριβώς εξαιτίας της απόφασης τους να μην τηρήσουν τις νόμιμες διαδικασίες για να εισέλθουν σε ισπανικό έδαφος, είτε με βίζα είτε με την έγερση δικαιωμάτων για πρόσφυγες κλπ, δεν πρέπει να θεωρηθεί η Ισπανία υπεύθυνη που δεν τους επέτρεψε να έχουν νομική αναφορά. Όσα ακολούθησαν την παράνομη είσοδο τους στο ισπανικό έδαφος, αποφαίνεται το δικαστήριο, είναι αποτέλεσμα αποκλειστικά δικών τους ενεργειών.

Με αυτήν την συλλογιστική το Δικαστήριο δικαιώνει την Ισπανία για την απόφαση της μαζικής απέλασης και αρνείται τους ισχυρισμούς των δύο Αφρικανών ότι είναι θύματα μιας γενικευμένης τακτικής επαναπατρισμού χωρίς, εξατομικευμένη, εξέταση φακέλων και χωρίς παροχή νομικής υποστήριξης.

Η υπόθεση εισήχθη στο δικαστήριο το 2015. Κατά την πρώτη εξέταση της, το 2017, το Δικαστήριο είχε λάβει εντελώς αντίθετη απόφαση, αφού διαπίστωσε παραβίαση της ΕΣΔΑ από την Ισπανία, για την μαζική απέλαση και για μη εξατομικευμένη διαδικασία. Η Ισπανία ωστόσο ζήτησε να εξεταστεί η υπόθεση υπό ευρεία σύνθεση.

Έτσι η προσφυγή εισήχθη στην ευρεία σύνθεση του δικαστηρίου το οποίο επέτρεψε παρεμβάσεις από την Γαλλία, την Ιταλία, το Βέλγιο, τον Επίτροπο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, του ΟΗΕ και άλλων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


51 Σχόλια

Έτσι λύνουν οι Ευρωπαίοι τις υποθέσεις τους. Οι Ισπανοί και οι Ιταλοί το παλεύουν και καταφέρνουν να αναχαιτίσουν την λαθρομετανάστευση. Εμείς αντιθέτως την ενθαρρύνουμε με επιδόματα και κατοικίες και δεν φυλάμε τα σύνορα μας γιατί το πολιτικό σύστημα είναι ανθελληνικό. ''Αποτέλεσμα δικών τους ενεργειών'' είναι και το να τρυπούν οι λαθρομετανάστες την βάρκα τους για να εισέλθουν αναγκαστικά στη χώρα μας. Το πρόβλημα έχει λύση. Θέληση δεν υπάρχει από τους πολιτικούς. Αύριο το πρωί απέλαση όλων αφού τώρα υπάρχει νομολογία και όλα τα άλλα είναι προφάσεις και δικαιολογίες

Σύντροφε για εξήγησε στον αναγνώστες τη διαφορά λαθρομετανάστη με πρόσφυγα για να μαθαίνεις ο κόσμος.

Τα ίδια θα λέμε $ΤΟΙΧΟ$; Λαθρομετανάστης είναι αυτός που μεταναστεύει λαθραία χωρίς έγγραφα. Στην Ελλάδα είναι όλοι λαθρομετανάστες. Οι πρόσφυγες πολέμου είναι πρόσφυγες μέχρι την πρώτη ασφαλή χώρα. Την Τουρκία. Μετά είναι λαθρομετανάστες και αυτοί. Σε ενόχλησε η απόφαση του ΕΔΑΔ οπότε τι να πεις τώρα λαθρολάγνε...

Πτωματολάτρη είδες πως τα ακροδεξιά Αμερικανάκια δεν σας είπαν για άλλη μια φορά σωστά το ποίημα. Αυτό με την ασφαλή χώρα από ποιον έγκυρο φασιστοαναλυτή το ξεσήκωσες; Ή είναι δική σου έμπνευσης επιχείρημα, γιατί ο ΟΗΕ έχει άλλη άποψη. https://info-war.gr/akrodexios-choros-pano-se-ptomata-kai-apoka-dia/ Και για αυτούς που ενδιαφέρονται να μάθουν ποιοι χρηματοδοτούν τους φασίστες της Ευρώπης. https://info-war.gr/ta-mayra-amerikanika-lefta-piso-apo/ Για να ξεχωρίζει σιγά σιγά η ήρα από το σιτάρι.

Λαθρομετανάστης είναι ο Μαροκινός ,ο Αλγερινός ,ο Πακιστανός ,που δεν υπάρχει πόλεμος στις χώρες τους ,και μέσω Τουρκίας που δεν χρειάζεται βίζα για να πάνε περνούν στην Ελλάδα αφού πρώτα σκίσουν το διαβατήριο τους .Προσφυγας είναι αυτός που περνάει στην πρώτη ασφαλή χώρα όταν στην δίκη του χώρα υπάρχουν συρράξεις .

Εγώ ξαναρωτάω: αν διώξουμε τους "λαθρομετανάστες" όπως τους ονομάζεις, θα ΄ρθεις εσύ να δουλέψεις με 5 ευρώ και ένα σάντουιτς μεροκάματο; Ναι, εσένα ρωτάω $ΦΥΡΙ ΚΑΛ€Ι ΔΡ€ΠΑΝΙ, που σε κόβω ισάξιο του αφγανοπακιστανού που θέλεις να φύγει.

Ισάξιος, $ΦΥΡΙ ΚΑΛ€Ι ΔΡ€ΠΑΝΙ, πα'να πει ότι έχεις σίγουρη τη θέση του αφαγανοπακιστανού. Εγώ δεν έχω πρόβλημα αρκεί να βγαίνει η δουλειά.

Ο ορισμός του πρόσφυγα που χρησιμοποιεί ο ΟΗΕ: οι άνθρωποι που προέρχονται από περιοχές όπου υπάρχουν οι συνθήκες για μαζική φυγή «λόγω δίωξης, πολέμου ή βίας». Το καταλάβατε Τραμπάκια;

@22:13 Για να δίνεις 5ευρώ μεροκάματο ή κομμούνι είσαι ή φιλελές. Μάλλον για φιλελέ σε κόβω γιατί δίνεις και σάντουιτς. Χωρίς λαθρό θα αναγκαστείς να δώσεις περισσότερα για να έρθω για δουλειά. Έχουμε και έξοδα (εφορία, ασφάλεια κλπ) που δεν έχετε εσείς καθότι στους υμετέρους διαγράφονται τέτοια χρέη κατόπιν εντολών άνωθεν ή μέσω θαλασσοδανείων, την ανακεφαλαιοποίηση των οποίων πληρώνουμε εμείς με τα μνημόνια σας.

@$toixo$ ότι λέει το ΕΔΑΔ μετράει ρε Χιλαροβρυκόλακα. Ο ΟΗΕ και ο Σώρρος σε χρηματοδοτούν για να λες την προπαγάνδα τους.

Stoixo αυτοί που δραπετεύσανε από το ανατολικό Βερολίνο γιατί είχαν διώξεις από την Στάζι τι ακριβώς είναι ;

Τραμπάκο μια αποκαλυπτική ερευνά χρηματοδότησής μου από Σώρρος και ΟΗΕ έχεις να μας παρουσιάσεις;

$ΦΥΡΙ ΚΑΛ€Ι ΔΡ€ΠΑΝΙ δεν βιάζομαι, όταν ψοφήσεις απ' την πείνα θα 'ρθεις γονατιστός, το σάντουιτς θα σε περιμένει (το βάζω στην κατάψυξη), τα πέντε ευρώ όμως ξέχαστα, θα 'χουν γίνει διφραγκάκι.

Γι' αυτό λένε ότι το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα. Ο ελληνόφων επιχειρηματίας 19:16 θέλει τους λαθρομετανάστες για φθηνό εργατικό δυναμικό. Η αγαστή συνεργασία των φιλελέδων λαμογιών και των κομμουνιστών αλληλέγγυων αποκαλύπτεται εδώ.

Τώρα που το σκέφτομαι καλύτερα σου χρειάζεται να μπεις και συ στο καράβι της επαναπροώθησης για την Αραβία για να περάσεις ''πολυπολιτισμικά'' το χρόνο του ταξιδιού. Ελληνόφωνος είσαι, δεν είσαι Έλληνας. Δεν θα μας λείψεις.

Έλληνας είμαι, $ΦΥΡΙ ΚΑΛ€Ι ΔΡ€ΠΑΝΙ, όπως ήταν τόσοι και τόσοι που έσωσαν από το λιμό χιλιάδες συμπατριώτες μας στην κατοχή, με μίζερο αντάλλαγμα λίγες λίρες ή ένα χωραφάκι, και αντί για ευχαριστώ τους είπανε μαυραγορίτες. Αχαριστία φίλε μου...

Ο Τραμπάκο είναι σαφές τι είσαι-είσαστε. Και ανιστόρητος είσαι και αμόρφωτος και είρωνας για τον απλό εργάτη & αγρότη και γλοιώδης συκοφάντης και πνευματικό επίγονων χιτών, ταγματασφαλιτών και χουντικών συνεργατών της CIA και οι καθοδηγητές σου τα αρπάζουν από την Αμερικανική ακροδεξιά όπως τεκμηριωμένα σου υπέδειξα. Αυτό που δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμα είναι το γεγονός ότι δεν προβληματίζεσαι ότι αποστομωτικές αποδείξεις και αν σου παραθέσουν, αν αυτό οφείλεται σε αμορφωσιά σου ή είναι βαθύτερα τα αίτια;

Δεν περιμένω από φασίστα σοβαρή απάντηση, μη ζορίζεσαι. Πάντως σε προκαλώ και εκεί φαίνεται πως ζορίζεσαι και πολύ μάλιστα, να μας παρουσιάσεις αποδείξεις για τον ΣΩΡΡΑ και τον ΟΗΕ που γράφεις χωρίς να ξέρεις τι σου γίνεται. Εναλλακτικά εσύ μιας και είσαι απροβλημάτιστος για όλα αυτά που σου έχουν βάλει οι ακροδεξιοί Αμερικάνοι κροίσοι στο κεφάλι, μπορείς συνεχίσεις να γελοιοποιείσαι γλοιώδη συκοφάντη.

Σώρρα διαβάσες; Βολικό θα σου ήταν για να απαξιώνεις κάθε αντίθετη άποψη της ιδεοληψίας σου. Δυστυχώς για σένα ΣΟΡΟΣ έγραψα.

@12:59 άσε τι δηλώνεις. Ελληνόφων είσαι και παράσιτο.

George Soros εννοείς και για αυτόν σε ρωτώ και εγώ, άσχετα αν προέκυψε το μικρό λάθος από μέρους μου. Έχεις να παραθέσεις τίποτα ή θα κάνεις το αρνάκι στο λιβάδι;

Και τα παράσιτα χρειάζονται, τρώνε τα σάπια, ξέρεις εσύ $ΦΥΡΙ ΚΑΛ€Ι ΔΡ€ΠΑΝΙ. Ελληνόφων πάντως δεν είμαι (πού το βρήκες αυτό το ελληνόφων που βγάζει λάθος στην αυτόματη διόρθωση, το παίζεις και αρχαιολάτρης απευθείας απόγονε του Λεωνίδα;). Έλληνας είμαι, γεννηθείς εν Ελλάδι από έλληνες γονείς όπως καμιά δεκαριά εκατομμύρια άλλοι φουκαράδες. Έλληνας και ελληνόφωνος, ούτε καν τουρκόσπορος, όχι όπως οι "ομογενείς" δεύτερης και τρίτης γενιάς που δεν ξέρουν από πού κρατάει η σκούφια τους και κάποιοι θέλουν να τους βάλουν να ψηφίζουν με το ζόρι.

Επιτέλους νομίζω πως ήρθε ο καιρός εμείς οι Πελασγοί να διώξουμε του λαθρομετανάστες τους Λακεδαιμόνιους από την Ελλάδα μας.

@$toixo$ είναι ο εργοδότης σου. Ψάξε γι' αυτόν στο ινστιτούτο ιστορικών μελετών ΝΑ Ευρώπης. Ρώτα την Ρεπούση εκεί στα γραφεία σας και την Κουτσίκου στην ΝΔ. Θα σου πουν τα καθέκαστα...

Τραμπάκο είπαμε να γελοιοποιηθείς αλλά εσύ το παράκανες!!!! Στο εξής θα προσπαθήσω μέσα από την κουβέντα που κατά καιρούς θα κάνουμε, να κατανοήσω αν αδυνατείς να δεχτείς από ηλίθιο εγωισμό ή απλά από ηλίθιο, το πόσο γελοία και επικίνδυνη είναι η ακροδεξιά αμερικανοπραγματικότητα που ζεις. Και για να σε βοηθήσω πιστεύω ακόμα πως στη δική σου περίπτωση ισχύει το πρώτο. Τα γραφόμενα σου θα μας δείξουν αν ισχύει το δεύτερο.

Σε μία οργανωμένη απόβαση παράνομων μεταναστών, με την συνοδεία τουρκικών πολεμικών σκαφών προχώρησε η Αγκυρα, τις πρωινές ώρες χωρίς να ανακοινωθεί τίποτα από την Αθήνα, η οποία σαφώς προσπάθησε να αποκρύψει το γεγονός: Περί τα 20 άτομα αποβιβάστηκαν στη νήσο Στρογγύλη, το τελευταίο εδαφικό σημείο της ελληνικής επικράτειας στα νοτιοανατολικά του Καστελόριζου, ένα μικρό νησί με «ειδικό βάρος» αντιστρόφως μεγάλο του μεγέθους του. αφού βάσει της Στρογγύλης συνιστάται η δυνητική ελληνική ΑΟΖ και συναντά την κυπριακή ΑΟΖ.

Πολεμάμε για μας, για τις οικογένειές μας, για τους φίλους και γνωστούς, γι' αυτά πολεμάμε. Γιατί εμείς είμαστε "η πατρίδα".

20:20 μόνο κάποιος που είναι πραγματικά ανιστόρητος θα έκανε μια τέτοια ερώτηση! Του Ιταλούς και τους Γερμανούς ποιος τους πολέμησε το 40-45; Οι Χίτες και οι Ταγματασφαλίτες ή οι Δημοκράτες και οι Κομμουνιστές; Ποιοι τσάκισαν τους Φασίστες στην Ελλάδα φίλε μου; Πως το φαντάστηκες δηλαδή; Είναι αλλιώς οι αριστεροί που έδωσαν τη ζωή τους τη κατοχή και αλλιώς σήμερα; Είναι αυτονόητο πως αν χρειαστεί θα πολεμήσουμε για τα παιδιά μας και για τον τόπο μας! Τι διάολο σας λένε και ρωτάτε τέτοια χαζά δεν μπορώ να καταλάβω;!

Καπετάν Πέρδικας Καπετάν Τσολογιαννης Καπετάν Πιπίνος Stoixos Άπαντες ΠΑΡΟΝΤΕΣ

Τους έτσουξαν οι Χίτες στα Δεκεμβριανά του 1944 και τους τσουβαλιάζει μαζί με τους ταγματασφαλίτες. Παραδέχομαι ότι πολέμησαν οι κομμουνιστές τον κατακτητή αλλά επιλεκτικά. Π.χ. έκαναν γαργάρα την βουλγαρική κατοχή της Βορείου Ελλάδος καθότι ήταν ομοιδεάτες (η Μακεδονία ''κάηκε΄΄ από τους κομμουνιστές). Πολέμησαν τις άλλες αντάρτικες ομάδες μέχρι εξοντώσεως όπως το 5/42Σ του δημοκρατικού Ψαρρού. Άφησαν να αποχωρήσουν ατουφέκιστοι οι Γερμανοί από την Ελλάδα με αντάλλαγμα τον βαρύ οπλισμό τους. Οι ενέργειες τους έδειχναν ότι αποσκοπούσαν σε μελλοντική επιβολή τους όπως και έγινε τελικά.

@23:51 - Χαίρομαι που διαχωρίζεις τους δημοκράτες από τους κομμουνιστές, καθώς ένας κομμουνιστής δεν έχει σχέση με την δημοκρατία, υποστηρίζει ολοκληρωτικό καθεστώς, χειρότερο και από χούντα. Όσο για την κατοχή, τους Γερμανούς τους πολέμησαν όλοι οι Έλληνες στο λεγόμενο 1ο αντάρτικο. Στο 2ο αντάρτικο ήρθε η προδοσία των κομμουνιστών προς την πατρίδα. Μεγαλύτερη προδοσία από οποιαδήποτε άλλη. Έχασαν, η πατρίδα σώθηκε και η χώρα προόδευσε περισσότερο από ποτέ. Σήμερα το να είσαι κομμουνιστής είναι τίτλος βλακείας.

Μην ξεγελιέστε από τα ωραία λόγια. Τα κομμούνια είναι μαστόρια στην ρητορεία. Ο $τοιχο$ θα πολεμήσει στο πλευρό των πρακτόρων των Τούρκων χωρίς να το ξέρει (τάχα μου) ή θα την κάνει με τα ελικόπτερα του 6ου στόλου από το Φάληρο φωνάζοντας Good morning Yunanistan. Το 1940 έλεγαν ότι δεν πρέπει η Ελλάδα να πολεμήσει εναντίων του Άξονα. Σύμφωνο Ρίμπεντροπ-Μολότωφ γαρ

Παύλο αν προσπαθείς να το παίξεις και εσυ ανιστόρητος το έχεις καταφέρει με μεγάλη επιτυχία. Ο Τραμπάκος επειδή είναι όλο κοκοκο και αυγό πουθενά (έτσι περίπου το έγραφε και ο Γερμανός πρέσβης προς τον Χίτλερ για τους Έλληνες φασίστες της εποχής) δεν χρειάζεται να τον παίρνουμε στα σοβαρά. Εξάλλου περιμένουμε τις αποδείξεις για τον SOROS και τον ΟΗΕ που με ύφος δέκα καρδιναλίων μας έγραψε. Έχεις κουράγιο λοιπόν Παύλο για μια συζήτηση με τεκμηριώσει, τι ακριβώς έγινε την κατοχή; Μη δειλιάσεις! Έτσι μόνο θα βοηθηθείς ώστε για να βγάλεις και σε αυτό το τεράστιο θέμα τις φιλελε παρωπίδες σου.

Τραμπακο μόνο λόγια είσαστε. Αμολάς τις ανυπόστατες μπούρδες σου κατά ριπάς. Η ιστορία λοιπόν έδειξε οι πνευματικοί σου προγονοί συνεργαστήκαν με Γερμανούς κατακτητές και τους Αγγλοαμερικάνους που λατρεύουν να “εξάγουν” τη δημοκρατία τους. Όπως λοιπόν τότε οι κομμουνιστές και οι δημοκράτες πολέμησαν οποιονδήποτε θέλησε να περάσει τα σύνορα μας, έτσι και σήμερα το ίδιο θα γίνει. Και για να το καταλάβεις. Οι Αριστεροί, Δημοκράτες, Κεντρώοι διαδηλωτές ενάντια στα μνημόνια υπερασπίστηκαν τη πατρίδα ή οι Χρυσαυγήτες που συνεργάζονταν με τις δύναμης καταστολής για να περάσουν τα μνημόνια;

Μιλάμε για ποιότητα πατριώτη! Ο Τραμπάκος καυχιέται για τις δολοφονίες Ελλήνων στα δεκεμβριανά από τους Άγγλους και τους συνεργάτες των Γερμανών! Αυτός είναι ο πατριωτισμός τους! Ούτε συναίσθηση αυτών που γράφουν δεν έχουν! Σε δημόσιο διάλογο βέβαια δεν θα τολμούσε να πει κάτι τέτοιο αλλά εδώ κρυμμένος με τη κουκούλα της ανωνυμίας χαίρετε για τη δολοφονίας Ελλήνων! Αυτά για να καταλαβαίνουν οι σοβαροί αναγνώστες με τι έμπορους πατριωτισμού έχουμε να κάνουμε σήμερα στην Ελλάδα.

$ΦΥΡΙ ΚΑΛ€Ι ΔΡ€ΠΑΝΙ με αυτά που έγραψες για τους βούλγαρους ξεπέρασες τον εαυτό σου. Την εποχή εκείνη δεν ανήκαν ακόμα στο κομμουνιστικό μπλοκ, αλλά εσύ έχεις κάψει τόσο πολύ το μυαλό σου που για σένα η ιστορία της ανθρωπότητας ξεκινάει από τη στιγμή που αυτοκτόνησε ο Χίτλερ. Συνεννοήσου με τον ψυχωτικό του πληκτρολογίου ή με τον Παύλο για να αποφεύγεις τέτοιες γκάφεες.

@12:42 ανιστόρητε δεν είπα ότι ήταν κομμουνιστές αλλά πανσλαβιστές που ζητούσαν ανέκαθεν έξοδο στο Αιγαίο. Το ΚΚΕ τότε ήταν με τους πανσλαβιστές που πολεμούσαν για αυτό τον σκοπό ενδυόμενοι πότε την προβιά του κυβερνητικού λύκου και πότε του κομμουνιστή λύκου. Άλλωστε το ΚΚΒ είχε λόγο στην συμφωνία δημιουργίας της Μακεδονίας του Αιγαίου που ξεδιάντροπα ξεπούλησε τότε το ΚΚΕ και σήμερα οι απόγονοι του $ΥΡΙΖΑΙΟΙ σαν το $toixo. Μάλλον το κομιτατζής δεν σου λέει κάτι στην ιστορία έτσι αμόρφωτε;

@$τοιχο$ άσε την κόκκινη προπαγάνδα που μάθατε να λέτε όπως ότι η αντιστασιακή οργάνωση Χ σκότωνε Έλληνες για λογαριασμό των Γερμανών. Η ΟΠΛΑ το έκανε για λογαριασμό του Στάλιν. Ο Γρίβας ανιστόρητε πολέμησε τους Άγγλους στον απελευθερωτικό αγώνα στην Κύπρο. Και το ΑΚΕΛ εκεί πρόδωσε στους Άγγλους την ταυτότητα του ως ΔΙΓΕΝΗ αρχηγού της αντιστάσεως. Η κουκούλα του συνεργάτη σας ανήκει δικαιωματικά με την έγκριση της Ελισάβετ της Αγγλίας. Σας έκανε κόμμα ο ολετήρας της Ελλάδος Καραμανλής και σας επέβαλλε στην πολιτική σκηνή οπότε καταλαβαίνει ο καθένας τον ρόλο σας στο διεφθαρμένο πολιτικό σύστη.

Με τις εμμονές σου ξεφύγαμε από το θέμα των επαναπροωθήσεων $τοίχε. Μαζί με τους λαθρομετανάστες πρέπει προωθηθεί στην Τουρκία και η ΜΚΟ σου όπως και άλλες ώστε να έχεις την δυνατότητα να περιθάλπτεις άμεσα τους εκεί αφιχθέντες πρόσφυγες και μετανάστες για να μην κουραστούν, ξοδευτούν, ριψοκινδυνεύσουν στην θάλασσα και παρανομήσουν ερχόμενοι εδώ μετατρέποντας εαυτούς σε λαθρομετανάστες. Θα σε φτιάξουν καλά οι Τούρκοι...

Παύλο μιλάς για ολοκληρωτικό καθεστώς, τι στιγμή που ότι καταστροφή και αν έχει κάνει το κόμμα σου στη χώρα μας, εσύ το ψηφίζεις. Σε έχω ρωτήσει τι περιμένεις από τον Μητσοτάκη και ως δια μαγείας εξαφανίστηκες. Σωστά επισημαίνεις το λάθος τις διακυβερνήσεις από ένα ολοκληρωτικό καθεστώς (με ότι μας έχει διδάξει η μέχρι τώρα ιστορία της ανθρωπότητας) αλλά στη πράξη εσύ είσαι βασιλικότερος του βασιλέως.

12:42 ο Τραμπάκος δεν έχει διάθεση για σοβαρή συζήτηση. Τις μπούρδες που του είπανε να πει, έρχεται να γράψει και μετά τη πάπια. Στοχεύει σε ηλίθιους που θα υιοθετήσουν αμάσητες τις θεωρίες του. Κάτι σαν τον Βελόπουλο με τα χειρόγραφα του Χριστού ας φανταστούμε. Τα ονόματα βέβαια Κισά-Μπατζάκ, Μιχάλ-Αγάς Κισά-Ιστίλ, Τοπάλ-Λατσίκ, Τσαούς-Μαλίκ, Τσιτάλ-Εφέ και Ασλάν-Τσαούς πιθανόν να του θυμίζουν αν όχι Αγίους τότε σίγουρα “Πατριώτες” και ας ήταν στην πραγματικότητα καθάρματα συνεργάτες των Γερμανών.

Ρε τους αλήτες τα κουμούνια, τόσα χρόνια πίστευα ότι οι χίτες ήταν συνεργάτες των ναζιστών, ευτυχώς υπάρχει ο $ΦΥΡΙ ΚΑΛ€Ι ΔΡ€ΠΑΝΙ που μας αποκάλυψε την αλήθεια! Αυτοί ήταν οι πραγματικοί αντιστασιακοί κατά του ναζισμού!!! Παλικάρι μου, λεβέντη μου, καμάρι μου, πού ήσουν κρυμμένος τόσα χρόνια; (άκρως επικίνδυνα τα πράγματα, ούτε για κλωτσιές δεν είναι οι τύποι)

Τεράστια εθνική ήττα συνιστά η ανάρτηση των συντεταγμένων της συμφωνίας Τουρκίας-Λιβύης στον ΟΗΕ. Αυτό γιατί η κατάθεση των συντεταγμένων αυτών, οριοθετεί πλέον την τουρκική και λιβυκή ΑΟΖ η οποία φτάνει ανατολικά και νότια της Κρήτης! Αυτό σημαίνει, ότι πλέον η Ελλάδα στερείται του δικαιώματος να προχωρήσει σε ανακήρυξη ΑΟΖ με την Κύπρο και κατάθεση των συντεταγμένων στον ΟΗΕ, καθώς υπερκαλύπτει την αντίστοιχη τουρκική! (Παύλο που να πάμε και στην Χάγη που θέλουν οι αφέντες σου )

ΚΝΑΤ + ΜΑΤ = ασυναγώνιστη μνημονιακή δύναμη καταστολής τις προάλλες είδατε και τις σχετικές φωτογραφίες

Για να μα μαθαίνουν οι αλαφροΐσκιωτοι γιατί η Τουρκία δεν είναι «ασφαλής χώρα» https://info-war.gr/%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%AF-%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BA%CE%AF%CE%B1-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CF%83%CF%86%CE%B1%CE%BB%CE%AE%CF%82-%CF%87%CF%8E%CF%81/

@ 19:34 Δηλαδή αν κάποιος γράψει στο κτηματολόγιο αγωγή με την οποία διεκδικεί το σπίτι σου, εσύ ποιών δικαιωμάτων σου στερείσαι;

@17:22 με απειλείς με κλωτσιές αμερικανοτσολιά. Ιδού η ''προοδευτική'' αριστερά των τραμπούκων αμερικανόδουλων λαθροπατέρων: Βία σε όποιον αντιδρά στην προπαγάνδα τους με στυλιάρια, κονσερβοκούτια και 45άρια για στεγνό καθάρισμα της αντίδρασης στο αριστερά θέσφατα. @portal δεν δημοσίευσες τη προηγούμενη σχετική απάντηση ενώ αυτός με είπε επικίνδυνο και με παίζει για κλωτσιές. Δεν τον απείλησα και όμως αυτός το έκανε σε εμένα. Το θεωρείς δίκαιη αντιμετώπιση να μην αναρτάς την απάντηση μου; Επιλεκτική λογοκρισία λέγεται αυτό και δεν νομίζω ότι δεν αντιπροσωπεύει.

Τραμπάκο Ελληνικά ξέρεις; Από πού σε φέρανε εσένα; Το: ούτε για κλωστές, μπορεί εσύ να το μετάφρασες ως απειλή προς χάριν εντυπωσιασμού έτσι στρυμωγμένος που είσαι αλλά υπάρχουν και σοβαροί Έλληνες που ξέρουν ότι είναι μια συνηθισμένη απαξιωτική έκφραση. Πειράχτηκες για την απαξίωση και λίγα σου είπε εδώ που τα λέμε, γιατί μη έχοντας συναίσθησή του τι γράφεις, εσύ επικροτείς τις δολοφονίες Ελλήνων στο σύνταγμα. Μπορείς να βρεις π.χ. στην διεθνή βιβλιογραφία ανάλυση που ταυτίζεται με την φασιστική άποψη που έχεις για τα γεγονότα του Δεκέμβρη του 44; Στο ερώτημα μπορεί να απάντηση και ο Παύλος.

Σελίδες

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.