Ένα ερωτευμένο ζευγάρι σε χωριό της Ελλάδας τον 19ο αιώνα

Ένα ερωτευμένο ζευγάρι σε χωριό της Ελλάδας τον 19ο αιώνα

Φεβρουάριος 14, 2020 - 21:01
0 σχόλια

Του Αγίου Βαλεντίνου σήμερα, και στη φωτογραφία ένα ερωτευμένο ζευγάρι, λεπτομέρεια από το διόραμα του Γ. Αγγελίδη «Ένα χωριό στην Ελλάδα του 19ου αιώνα», από την Έκθεση «Το ΄21 αλλιώς: Η Ελληνική Επανάσταση σε φιγούρες και διοράματα και φιγούρες Playmobil» (Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, Οκτώβριος 2019- Μάιος 2020)

Στην έκθεση παρουσιάζονται πάνω από 20 μικρά και μεγάλα διοράματα (τρισδιάστατες απεικονίσεις σκήνων), κατασκευασμένα από φιγούρες και εξαρτήματα PLAYMOBIL, τα οποία απεικονίζουν σκηνές από την καθημερινή ζωή στην Ελλάδα των αρχών του 19ου αιώνα και γεγονότα της Επανάστασης του 1821: Οι πρόσφυγες της Πάργας, ο όρκος των Φιλικών, ο Αλέξανδρος Υψηλάντης να διαβαίνει τον Προύθο ποταμό, η Πολιορκία της Τριπολιτσάς, η έξοδος του Μεσολογγίου είναι μερικά μόνο από τα προς έκθεση διοράματα. Επιπλέον, πάνω από 80 πρωταγωνιστές της Επανάστασης, Έλληνες, φιλέλληνες και Οθωμανοί, άνδρες και γυναίκες που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη των γεγονότων, αποδίδονται σε φιγούρες PLAYMOBIL και παρουσιάζονται συνοδευόμενοι από σύντομο βιογραφικό τους.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.