Λυσίκατος: Ο Τυρός τα επόμενα χρόνια θα ακουστεί ως την άκρη του κόσμου

Λυσίκατος: Ο Τυρός τα επόμενα χρόνια θα ακουστεί ως την άκρη του κόσμου

Σεπτέμβριος 04, 2018 - 11:33
1 σχόλια

Με αισιοδοξία αντιμετωπίζει ο δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας Χαράλαμπος Λυσίκατος το μέλλον του τόπου του, σε ό,τι αφορά στην πορεία που έχει χαράξει η δημοτική αρχή, με άξονα την εξωστρέφεια, την προβολή του πολιτισμού και των τοπικών προϊόντων. Και έχει κάθε λόγο να αισιοδοξεί. Απόδειξη, η μεγάλη συμμετοχή των επισκεπτών στο Φεστιβάλ ΠαραΤυρό, που πραγματοποιήθηκε τέλος Αυγούστου-αρχές Σεπτεμβρίου, εξαιτίας των φονικών πυρκαγιών στην Αττική, και όχι τον Ιούλιο, όπως ήταν προγραμματισμένο. Παρά το γεγονός, λοιπόν, ότι βρισκόμαστε στο τέλος του καλοκαιριού, η συμμετοχή των επισκεπτών ήταν μεγάλη και αυτό αποτελεί ισχυρή ένδειξη ότι το φεστιβάλ που ξεκίνησε μόλις πέρυσι -και βραβεύτηκε κιόλας για την πρωτοτυπία του- θα αποτελέσει πόλο έλξης και επίκεντρο της φεστιβαλικής κουλτούρας στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια, όπως τα «μεγαλύτερα αδέρφια» του, το Μελιτζάzz και της Τσακώνικης Μελιτζάνας.

Το Arcadia Portal συνομίλησε με τον δήμαρχο Νότιας Κυνουρίας μία μέρα πριν από τη λήξη του φεστιβάλ στον Τυρό. Ο κ. Λυσίκατος έκανε έναν μικρό απολογισμό, λέγοντας: «Για δεύτερη χρονιά διοργανώσαμε το Φεστιβάλ Παρατυρό και έτσι κλείνει το καλοκαίρι με όμορφο τρόπο. Παρουσιάστηκαν πολλές δράσεις σε αυτό το συμμετοχικό φεστιβάλ. Ήταν πολύ μεγάλη η ανταπόκριση, παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε στο τέλος του καλοκαιριού. Ήρθε κόσμος πέρα από την Αρκαδία, πράγμα που δείχνει την επιτυχία του. Αξίζει να αναφερθεί ότι το ΠαραΤυρό είναι ένα πρωτότυπο φεστιβάλ, που μάλιστα έχει κερδίσει βραβείο ως πρωτοεμφανιζόμενο φεστιβάλ. Δεν είναι λίγο να ξεχωρίζεις από την πρώτη χρονιά».

«Με το Καταδυτικό Πάρκο, η Νότια Κυνουρία ανοίγει δρόμους»
 

Κατά τη Γιορτή της Θάλασσας, των Ναυτικών και του Ψαρά που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Παρασκευή, ανακοινώθηκε από την κυρία Εύη Τατούλη, αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γυναικών στην Ελλάδα και πολιτευτή με τη ΝΔ στην Αρκαδία, η υπογραφή από τον αρμόδιο υπουργό Γ. Σταθάκη ενός «ονείρου» που είχαν οι Σύλλογοι και οι πολίτες της Νότιας Κυνουρίας από το 2015. Ενός ονείρου που κατόρθωσαν με επιμονή να το κάνουν πραγματικότητα. Πρόκειται για το πρώτο Καταδυτικό Πάρκο στην Ελλάδα, το οποίο θα δημιουργηθεί στον Τυρό.

Ο κ. Λυσίκατος αναφέρθηκε στο πρωτότυπο αυτό έργο για τα δεδομένα της χώρας μας ως παράγοντα διαφοροποίησης και εξωστρέφειας: «Είναι μια πιο πολύπλοκη διαδικασία από εκείνη που αντιμετωπίσαμε όταν φτιάχναμε το Αναρριχητικό Πάρκο στο Λεωνίδιο. Εδώ έχουμε να αντιμετωπίσουμε το τέρας της γραφειοκρατίας, επειδή είναι το πρώτο που αδειοδοτείται στη χώρα, και έτσι ανοίγουμε τον δρόμο στους επόμενους να κάνουν τη δουλειά τους. Σύντομα ολοκληρώνεται με την ΚΥΑ η αδειοδότησή του. Ως Δήμος, θα προχωρήσουμε στη χρηματοδότηση ενός έργου που θα βοηθήσει στη χερσαία ζώνη, στη σήμανση, στα πλωτά μέσα. Όλα αυτά θέλουν χρόνο, αλλά δεν βιαζόμαστε».

«Είναι πολύ σημαντικό έργο για εμάς. Αργά και σταθερά ο Τυρός τα επόμενα χρόνια θα ακουστεί ως την άκρη του κόσμου», εκτίμησε, τέλος, ο δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας.


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Another "shot will be heard around the world"! Σάπιο σανό ταΐζουν οι μπαγάσηδες.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.