Διπλές εκλογές το 2020... για να διαλυθεί ο ΣΥΡΙΖΑ;

Διπλές εκλογές το 2020... για να διαλυθεί ο ΣΥΡΙΖΑ;

Νοέμβριος 24, 2019 - 10:01
3 σχόλια

Εντύπωση προκαλούν τα σενάρια πρόωρων εκλογών το 2020, τα οποία μάλιστα διακινούνται από κύκλους της Νέας Δημοκρατίας. Οι υποστηρικτές αυτών των σεναρίων, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Τύπο, επιχειρηματολογούν βάσει των θετικών μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, που, σύμφωνα με τους ίδιους, της έχουν δώσει σταθερό προβάδισμα στις μετεκλογικές δημοσκοπήσεις.

Αλλά θέτουν και ακόμα μία παράμετρο: λένε ότι, εφόσον ο Μητσοτάκης πάει σε εκλογές τώρα που έχει τους πολίτες μαζί του και με ένα πρόσφατο ξεκάθαρο εκλογικό αποτέλεσμα, θα συντρίψει μια και καλή τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δεν έχει βρει ακόμα την αντιπολιτευτική του γραμμή, αλλά και ότι θα ξεμπερδέψουν μια και καλή με την απλή αναλογική.

Σε ρεπορτάζ των «Νέων» αναφέρεται ότι ο Μητσοτάκης «θα αποφασίσει τελικά το πώς και κυρίως το πότε θα ξεπεράσει πιο εύκολα τον σκόπελο της απλής αναλογικής, στοχεύοντας ξακάθαρα σε ισχυροποίηση της ΝΔ για άλλη μία τετραετία».

Το να πάει, βέβαια, η χώρα πρόωρα στις κάλπες, με ό,τι συνεπάγεται αυτό, μόνο και μόνο για να διαλυθεί η αντιπολίτευση, να δοθεί η χαριστική βολή στην απλή αναλογική και για να εγκαθιδρυθεί η Νέα Δημοκρατία για τα καλά στην εξουσία, όταν μάλιστα η κυβέρνηση διατείνεται ότι έχει αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των ξένων αγορών στην Ελλάδα, είναι το λιγότερο παρακινδυνευμένο.

Όχι για την κυβέρνηση, αλλά για τη χώρα.

 

Γαλανιάδη Εύα


3 Σχόλια

Θέλουν εκλογές την άνοιξη ώστε να προλάβουν τις αντιδράσεις την κοινωνίας από την επανέναρξη των θαλασσίων ροών λαθρομετανάστευσης λόγω της βελτίωσης του καιρού. Τώρα έρχονται 700 την ημέρα στα νησιά με το καιρό να χαλάει. Η εντολή που τότε θα πάρει η ΝΔούλα θα είναι η πρόφαση να συνεχίσει να υποδέχεται τους εποικιστές που στέλνει η Τουρκία και οι ύποπτες διεθνείς ΜΚΟ. Ξυπνήστε πριν χαθεί η Ελλάδα.

Αντί να σκέφτονται το πως να κυβερνήσουν για το συμφέρον όλων μας, σκέφτονται για το πως θα κερδίσουν την αντίπαλη ομάδα. Λάθος στόχος και λάθος εχθρός. Έχουν χάσει το δάσος.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.