Άνοιγμα σχολείων: Οδηγίες και συμβουλές από τον διευθυντή πρωτοβάθμιας Αρκαδίας (vid)

Άνοιγμα σχολείων: Οδηγίες και συμβουλές από τον διευθυντή πρωτοβάθμιας Αρκαδίας (vid)

Σεπτέμβριος 11, 2020 - 08:25
8 σχόλια

Μία ιδιότυπη σχολική χρονιά θα ξεκινήσει στις 14 Σεπτεμβρίου με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς να πρέπει να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα που η πανδημία του κορωνοϊού προτάσσει, τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα και κάνοντας χρήση μάσκας εντός του σχολείου.

Το πρώτο κουδούνι θα χτυπήσει την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου και όλοι οι μαθητές θα πρέπει να προσέλθουν στις τάξεις τους φορώντας μάσκα για την αποφυγή μετάδοσης του ιού.

Να αναφέρουμε ότι τις προηγούμενες μέρες δημοσιεύθηκαν σε ΦΕΚ οι αναλυτικές οδηγίες με τους όρους και τις προϋποθέσεις λειτουργίας των εκπαιδευτικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, εργαστηριακών κέντρων και σχολικών εργαστηρίων, αλλά και όλων των βαθμίδων οι οποίες μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν την υποχρεωτική χρήση της μάσκας.

Ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας κ. Φώτιος Γκέσουρας δέχθηκε να μας μιλήσει για την διαδικασία που θα ακολουθηθεί την ημέρα του αγιασμού, αλλά και για τα νέα δεδομένα που θα ισχύσουν στην φετινή σχολική χρονιά για τους μαθητές των δημοτικών σχολείων, ειδικών σχολείων πρωτοβάθμιας και των νηπιαγωγείων.

Τα σχολεία μας είναι προετοιμασμένα, έχουν απολυμανθεί, έχουν γίνει οι απαραίτητες προσλήψεις του προσωπικού στην καθαριότητα και είναι έτοιμα να υποδεχθούν τους μαθητές τους, είπε ο διευθυντής πρωτοβάθμιας, αναλύοντας στην συνέχεια μέρος των εγκυκλίων του υπουργείου παιδείας.

Ο καθιερωμένος αγιασμός φέτος θα γίνει κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες όπως ορίζονται από τις εγκυκλίους, ανέφερε ο κ. Γκέσουρας, σημειώνοντας ότι οι γονείς δεν θα μπορέσουν να συνοδέψουν τα παιδιά τους εντός του σχολείου, καθώς στο προαύλιο θα μπορούν να βρεθούν μόνο εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, αντιπροσωπία μαθητών και εκπαιδευτικών, ενώ όλοι οι υπόλοιποι θα βρίσκονται στις τάξεις τους όπου ο ιερέας θα επισκεφθεί όλες τις αίθουσες, για να αγιάσει.

Ιδιαίτερες είναι οι οδηγίες για την λειτουργία των ολοήμερων, ενώ όπως επισημαίνει και σχετική εγκύκλιος, η υπουργός θα μπορέσει στην συνέχεια να τροποποιήσει το ωρολόγιο πρόγραμμα.

Κλείνοντας ο κ. Γκέσουρας έστειλε το δικό του μήνυμα για την νέα σχολική χρονιά:

Χρειάζεται να είμαστε ψύχραιμοι, σαφώς είναι πρωτόγνωρες όλες οι καταστάσεις για όλους μας και κανένας δεν θα μπορούσε να τις φανταστεί την περασμένη χρονιά. Αν ακολουθήσουμε τις οδηγίες και δείξουμε σύνεση και καλή διάθεση θα έχουμε καλά αποτελέσματα

Έφη Καστραντά

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Δημοτικά και Νηπιαγωγεία: Πώς θα ανοίξουν ποιες οι νέες συνθήκες


8 Σχόλια

Οι καταστάσεις δεν είναι πρωτόγνωρες αγαπητέ, πέρυσι πριν εμφανιστεί ο κολονοιος τα σχολεία ήταν άδεια λόγω γρίπης. Δεν είναι πρωτόγνωρο το γεγονός ότι εμφανίστηκε ένα ιός ή ένας κορωνοιός πάντα υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν. Πρωτόγνωρα είναι όλα αυτά που θέλουν να μας επιβάλλουν τώρα, αργά ή γρήγορα όμως πιστεύω ότι θα ξεβρακωθούν όλοι. Δεν μπορεί η ανθρωπότητα να υποταχθεί τόσο εύκολα. Α και ψεκασμένοι είστε όλοι οι μακάκες που είστε έτοιμοι και υποταγμένοι να ζήσετε στη γυάλα που θα σας βάλουν παρά ελεύθεροι. Τι αξία έχει η ζωή ρε κότες όταν δεν έχεις την ελευθερία να την ζήσεις;

@10:02 - Έχεις παιδιά και λες ότι τα σχολεία ήταν άδεια; Εγώ που έχω σου λέω ότι αυτά που γράφεις δεν ισχύουν. Υπάρχει πάντα ένα χρονικό διάστημα που λείπουν αρκετά παιδιά, αλλά όχι και άδεια τα σχολεία. Να λείπουν από 22-24 παιδιά τα 5-6. Τα υπόλοιπα που λες περί ζωής είναι εκτός τόπου και χρόνου. Δεν θα πάθουμε τίποτα αν φοράμε μάσκα σε κλειστούς χώρους για μερικούς μήνες ακόμα. Με την λογική την δική σου να μην κάνουμε ούτε checkup, ούτε να πηγαίνουμε στον γιατρό, τίποτα. Φαντάζομαι για εμβόλιο γρίπης, ούτε κουβέντα. Σωστά;

Τι χάλι είναι αυτό κάθε σχολείο να βγάζει δικά του πράγματα αλλά είναι γνωστό το επίπεδο των διοικήσεων Το υπουργείο να τους χαίρεται, γελά ο κόσμος με τα χάλια τους. Ρε έβγαλε το υπουργείο ανακοίνωση τι θα κάνετε και εσείς κοιμόσαστε

Μήπως κύριε Γκεσουρα θα πρέπει να ρίξεις και καμιά ματιά στο fb να δεις ποιοι δάσκαλοι αντιδρούν στα μέτρα του υπουργείου και να ξεκινήσεις σιγά σιγά και κανένα πειθαρχικό;

Να υποθέσουμε ότι...οι βυσματούχοι λόγω "ανωτέρας βίας και φώτισης" ιερείς, δεν θα φορούν μασκούλες, ε;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.