«Αγκάθι» για τους μικροβιολόγους τα 10 ευρώ για τα rapid test – Μεγάλος ο φόρτος εργασίας (vid)

«Αγκάθι» για τους μικροβιολόγους τα 10 ευρώ για τα rapid test – Μεγάλος ο φόρτος εργασίας (vid)

Σεπτέμβριος 13, 2021 - 21:00
13 σχόλια

Μπεντεβής: Δεν είμαστε super market υγείας, δεν πουλάμε ένα αντικείμενο αλλά κάνουμε ιατρικές πράξεις

Με πολύ μεγάλο φόρτο εργασίας επιφορτίστηκαν από σήμερα Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου τα μικροβιολογικά εργαστήρια στην χώρα, λόγω των νέων μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού  που ισχύουν για τους εργαζόμενους.

Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί ή δεν έχουν νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο και είναι εργαζόμενοι στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, μαθητές, φοιτητές, πολίτες από 12 ετών και πάνω που θέλουν να μετακινηθούν σε ηπειρωτικούς και νησιωτικούς προορισμούς με αεροπλάνα, τρένα, ΚΤΕΛ και πλοία ή να επισκεφθούν κλειστούς δημόσιους χώρους συνάθροισης θα πρέπει να επιδεικνύουν βεβαίωση αρνητικής διάγνωσης (rapid test) έως 48 ώρες πριν, από ιδιωτικό μικροβιολογικό εργαστήριο.

Οι μικροβιολόγοι προκειμένου να ανταπεξέλθουν στην νέα πραγματικότητα, αναγκάστηκαν να ανοίξουν ακόμα και χθες Κυριακή τα ιατρεία τους , για να καταφέρουν να χωρέσουν  τα ραντεβού που οι εργαζόμενοι είχαν κλείσει για να κάνουν το υποχρεωτικό raid test.

Όπως ανέφερε ο μικροβιολόγος και πρόεδρος στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας κ. Μπεντεβής Κωνσταντίνος, σε συνέντευξή του στο ArcadiaPortal.gr έως και 10.000 είναι οι εργαζόμενοι πολίτες που προσήλθαν στην εργασία τους σήμερα 13 Σεπτεμβρίου με αρνητικό rapid test όντας ανεμβολίαστοι.

Ο αριθμός αυτός δεν είναι διαχειρίσιμος όπως ανέφερε, αν αναλογιστούμε ότι ούτε στο 50% δεν έχει φτάσει το ποσοστό εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού στην Αρκαδία σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία.

Σίγουρα αυτό το νούμερο δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί, ανέφερε, τονίζοντας ότι ο διαγνωστικός έλεγχος rapid test, πρέπει να αντιμετωπίζεται ως μία ιατρική πράξη.

Τελειώνοντας την ιατρική πράξη , πρέπει να δώσουμε το αποτέλεσμά μας στον εξεταζόμενο και ταυτόχρονα να το περάσουμε στην εθνική συνταγογράφηση (gov)

Το κόστος των 10 ευρώ είναι κάτι που δυσαρεστεί τους ιατρούς, που πλέον καλούνται να ανταπεξέλθουν καθημερινά στις απαιτήσεις που έχουν δημιουργηθεί εκτελώντας εκατοντάδες rapid test ημερησίως.

Οι μικροβιολόγοι αντιλαμβάνονται το μηνιαίο κόστος που επωμίζονται οι μισθωτοί, που δεν έχουν εμβολιαστεί, για να κάνουν μία ή δυο φορές της εβδομάδα Rapid Test, αλλά η αμοιβή των 10 ευρώ τους επιτρέπει να έχουν ένα κέρδος 2-3 ευρώ, ποσό που δεν μπορεί να συμπεριλάβει την ιατρική πράξη και δεν είναι αποδεκτή, όπως ανέφερε.

Μέχρι τώρα κόστιζε 10 ευρώ το Rapid και 10 ευρώ η ιατρική πράξη, στην οποία συμπεριλαμβάνεται η ευθύνη, ο χόρος, η υπογραφή τους και η πιστοποίηση εγκυρότητας του test την οποία το υπουργείο την προσπέρασε στο όνομα του όγκου, ανέφερε , στέλνοντας ένα μήνυμα στο υπουργείο για να επανεξετάσει τοι ζήτημα και να μπουν τα πράγματα σε μία άλλη βάση, για να νιώσουν και οι ίδιοι αποδεκτοί.

Δεν είμαστε super market υγείας, δεν πουλάμε ένα αντικείμενο αλλά κάνουμε ιατρικές πράξεις

Ο κ. Μπεντεβής στην ακόλουθή συνέντευξη μας μίλησε και για τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού, και αρνητικού rapid test ξεκαθαρίζοντας ότι τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας, είναι πολύ αυστηρά σε αυτά και δεν επιτρέπουν την ύπαρξη τέτοιων αιτημάτων.

Τέλος ο κ. Μπεντεβής μίλησε για την διαδικασία του Rapid Test και έκανε έκκληση στους εργαζόμενους να αποφύγουν, αν αυτό είναι εφικτό την Δευτέρα ως την μέρα πραγματοποίησης του τεστ και έστειλε το δικό του μήνυμα για τον εμβολιασμό.
 
 

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Δεν είμαστε super market υγείας, - κάνουμε ιατρικές πράξεις


13 Σχόλια

οταν περυσι κανατε τα τεστ και κονομαγατε ητανε καλα τοτε εεε ,δε βγηκατε να πειτε οτι ειναι ακριβα για το κοσμο,αλλα για να κονομισετε τωρα βγαζετε ανακοινωσεις ,ελεος που κοιτατε μονο τη τσεπη σας

Ουρές για ένα rapid test Ένα πραγματικό μπάχαλο έχει δημιουργηθεί εξαιτίας των μέτρων που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση, καθώς πολλές χιλιάδες πολιτών δημιούργησαν ουρές έξω από τα διαγνωστικά κέντρα, ώστε να πάνε στην εργασία τους. Ενδεικτικό είναι πως όσοι προσπάθησαν να κλείσουν ραντεβού τη Δευτέρα δεν έβρισκαν κανένα διαθέσιμο πριν από την Τετάρτη. Ενώ όσοι περίμεναν στις ουρές έξω από τα διαγνωστικά κέντρα έπρεπε να είχαν αρκετό χρόνο και υπομονή, αφού πέρασαν έπρεπε να περάσουν τουλάχιστον 2-3 ώρες στην ουρά. Παράλληλα πολλά διαγνωστικά κέντρα είχαν πρόβλημα στο να δηλώσουν τα αποτελ

Παράλληλα πολλά διαγνωστικά κέντρα είχαν πρόβλημα στο να δηλώσουν τα αποτελέσματα, καθώς λόγω φόρτου εργασίας κόλλησε το σύστημα. Ένα πραγματικό μπάχαλο για το οποίο ευθύνη έχει η κυβέρνηση η οποία υποχρεώνει πλέον τους ανεμβολίαστους εργαζομένους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα να κάνουν ένα εργαστηριακό τεστ, στον ιδιωτικό τομέα κάθε εβδομάδα, με κόστος 10 ευρώ που θα καλύπτεται από τους ίδιους. Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί δεν μπορούν να απευθυνθούν σε δημόσιες δομές για δωρεάν rapid test όπως συνέβαινε, Πραγματικά απορούμε πώς γίνεται να συνεχιστεί αυτό το μέτρο

Πολλά είναι τα ζητήματα και προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από το υψηλό ποσοστό ανεμβολίαστων συμπολιτών μας. Όμως "κλάινε οι χήρες κλάινε και οι παντρεμένες κύριοι". Οι μικροβιολόγοι καλούνται να εργαστούν περισσότερο γιατί? ποιος τους υποχρεώνει? ιδιώτες είναι αν δεν μπορούν ή δεν θέλουν περισσότερη δουλειά δεν δέχονται άλλο κόσμο απλά!! αν πάλι δεν τους κάνει να δουλέψουν παραπάνω για 400-500 ευρώ επιπλέον κέρδος τη μέρα οκ δικό τους θέμα. Δηλαδή αν η αμοιβή ήταν 20 ευρώ χαλάλι η δουλειά? Να προσλάβετε επιπλέον άτομα, το μισθό του μήνα θα τον βγάλετε σε δύο μέρες χαλαρά!!!

δεν μπορείς πολύ απλά να δηλώσεις οτι ΔΕΝ κάνει τεστ το εργαστήριο σου; εάν δε σε συμφέρει βρε αδερφέ, κανε πίσω και άσε άλλα μικροβιολογικά εργαστήρια να κάνουν τεστ, που μπορούν με 10 ευρώ.

σας χριαζεται να βγαλει δικα του συνεργεια εξω ο κουλης,και να κανει τεστ με 5 ευρω ,να του μενουν και στη τσεπη,να χασετε το χοντρο μεροκαματο ,εκει να δεις γλεντια

00:41 ας μείνει κανένας ανεμβολιαστος για να μπορεί να δώσει αίμα και αιμοπετάλια

18:17 Σωστά τα λες. Οι υπόλοιποι δεν κάνει να δίνουμε αίμα αφου μας έχουν βάλει το τσιπάκι. Κι εγω απο όταν έκανα το εμβολιο κάτι με τρώει μεσα στις φλέβες μου. Αλλα τωρα δυστυχώς είναι αργά. Την πατησα.

αφου ζοριζεται ο κυριος,ας μη παμε στο μικροβιολογικο του,γιατι να τον φωρτωνουμε? εγω προσωπικα κοβω δια παντως

Η Ελλάδα έχει από τα μικρότερα ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης στην Ευρώπη. Σχεδόν όλες οι χώρες στην Ε.Ε. είναι από αρκετά έως πολύ πάνω από εμάς. Η Πορτογαλία είναι στο 80,7% πλήρως εμβολιασμένων (!!!). Χειρότερα από εμάς είναι μόνο χώρες σαν την Βουλγαρία. Λογικό είναι να δημιουργείται πρόβλημα με τις ουρές των ψεκασμένων στα μικροβιολογικά. Σιγά το πρόβλημα. Αντί να κοιτάτε πόσοι ανεμβολίαστοι πεθαίνουν κάθε ημέρα, σας ενοχλεί που περιμένετε στην ουρά. Ελλάς το μεγαλείο σου. Πουλάνε τρέλα οι ψεκασμένοι. Κάνουν μηνύσεις γιατί μπαίνουν στις ΜΕΘ!!! Σε λίγο θα κάνουν μήνυση και στον καρκίνο.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.