Υποχρεωτική τηλεργασία έως 50% και στον ιδιωτικό τομέα

Υποχρεωτική τηλεργασία έως 50% και στον ιδιωτικό τομέα

Δεκέμβριος 27, 2021 - 16:00
0 σχόλια

Φωτογραφία arcadiaportal.gr

Τηλεργασία για το 30% - 50% του προσωπικού και στον ιδιωτικό τομέα προτείνουν οι επιστήμονες στην κυβέρνηση ως μέτρο ανάσχεσης της νέας μετάλλαξης Όμικρον, η οποία είναι εξαιρετικά μεταδοτική.

Έτσι, επιχειρήσεις – εργοδότες που εδρεύουν ή έχουν υποκατάστημα σε οποιαδήποτε Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, υποχρεούνται να εφαρμόζουν το σύστημα της εξ αποστάσεως παροχής εργασίας, σε όποιες περιπτώσεις η εργασία τους μπορεί να παρασχεθεί με αυτό το σύστημα, σε ποσοστό που θα αποφασίσει η κυβέρνηση τις επόμενες ώρες επί του συνολικού αριθμού των εργαζομένων αυτών.

Κατά την εφαρμογή του μέτρου αυτού οι εργοδότες δύνανται να υποβάλλουν στο Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ» του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, μέχρι και το πρώτο δεκαήμερο του επόμενου μήνα το Έντυπο 4.1 «ΔΗΛΩΣΗ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ – ΕΝΤΥΠΟ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ».

Να σημειωθεί ότι πλέον υπάρχει το ελάχιστο ύψος της αποζημίωσης που οφείλουν να καταβάλουν οι εργοδότες στους εργαζόμενους που απασχολούνται με τηλεργασία, για την κάλυψη του κόστους του εξοπλισμού, των τηλεπικοινωνιών και της χρήσης του οικιακού χώρου εργασίας.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.