Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τα Πανεπιστήμια

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τα Πανεπιστήμια

Φεβρουάριος 12, 2021 - 09:10
0 σχόλια

Υπερψηφίστηκε από 166 βουλευτές το νομοσχέδιο για τα Πανεπιστήμια. Όπως αναμενόταν το νομοσχέδιο με τίτλο «Εισαγωγή την τριτοβάθμια εκπαίδευση, Προστασία της ακαδημαϊκής ελευθερίας, Αναβάθμιση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος και άλλες διατάξεις» ψηφίστηκε από Νέα Δημοκρατία και Ελληνική Λύση.

Καταψήφισαν το νομοσχέδιο 132 βουλευτές από τον ΣΥΡΙΖΑ, το Κίνημα Αλλαγής, το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ 25.

Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, δήλωσε:

"Ολοκληρώθηκε η ψήφιση του νομοσχεδίου για την εισαγωγή, φοίτηση και ασφάλεια των Πανεπιστημίων μας. Ένα νομοσχέδιο που συζητήθηκε εκτενώς, σε μία πλούσια κοινοβουλευτική διαδικασία. Ένα νομοσχέδιο κοινής λογικής, ένα νομοσχέδιο για τα αυτονόητα πλην όμως τόσο απαραίτητα για το ελληνικό δημόσιο Πανεπιστήμιο. Ας ασχοληθούμε τώρα όλοι μαζί με τις σύγχρονες προκλήσεις Πανεπιστημίων. Με το Πανεπιστήμιο που δικαιωματικά διεκδικούν οι νέοι μας, οι καθηγητές μας, το διοικητικό προσωπικό. Το Πανεπιστήμιο για το οποίο είμαστε υπερήφανοι ως Έλληνες."

 

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.