Υπεγράφη η ανάθεση μελέτης για την αποκατάσταση της Βυζαντινής γέφυρας του Αλφειού στην Καρύταινα

Υπεγράφη η ανάθεση μελέτης για την αποκατάσταση της Βυζαντινής γέφυρας του Αλφειού στην Καρύταινα

Νοέμβριος 19, 2022 - 12:27
0 σχόλια

Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων κ.Θεμιστοκλής Βλαχούλης υπέγραψε πριν λίγες μέρες την σύμβαση ανάθεσης της Αρχιτεκτονικής Μελέτης της Βυζαντινής Γέφυρας του Αλφειού της Καρύταινας.

Σύμφωνα με την απόφαση το έργο αφορά τις «ΜΕΛΕΤΕΣ ΩΡΙΜΑΝΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΡΕΩΣΗ – ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΑΛΑΙΑΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΚΑΡΥΤΑΙΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΝ ΕΠΑΦΗ ΣΕ ΑΥΤΗΝ, ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟΥ, ΣΤΗΝ ΚΑΡΥΤΑΙΝΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ.

Την μελέτη ανέλαβε Εταιρεία Αρχιτεκτονικών Μελετών, η οποία εκπροσωπείται από την Αρχιτέκτονα κα Βομπίρη Ιουλία.
Πρόκειται για την ίδια εταιρεία μελετών η οποία προ ετών είχε ολοκληρώσει με μεγάλη επιτυχία όλες τις μελέτες αναστήλωσης των περιφερειακών μνημείων του Κάστρου (Πύργος Λεβένταινας, Πύργος Ματζουρανόγιαννη, οικία Κολοκοτρώνη, Παναγία Κάστρου) και πρόσφατα την μελέτη αναστήλωσης της Πύλης του Κάστρου, έργο το οποίον είναι σήμερα υπό εκτέλεση.

Η αρχιτεκτονική μελέτη θα αφορά στην πλήρη αποκατάσταση του Μνημείου, δηλαδή θα προβλέπει και την πλήρη ανακατασκευή του τμήματος της γέφυρας που είχε ανατιναχθεί κατά τον εμφύλιο αλλά και το εκκλησάκι που υπάρχει στην βάση της γέφυρας.

Η συμβατική ημερομηνία ολοκλήρωσης και παράδοσης της αρχιτεκτονικής μελέτης είναι η 31 Μαρτίου 2023.

δείτε την απόφαση ΕΔΩ

Από το Καφενείο Μεγαλόπολης


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.