Ξεκίνησε ο 2ος αγώνας δρόμου αθανάτων από την Τρίπολη (pics)

Ξεκίνησε ο 2ος αγώνας δρόμου αθανάτων από την Τρίπολη (pics)

Οκτώβριος 29, 2016 - 09:19
0 σχόλια

Ανήμερα 28 Οκτωβρίου, επέτειος του «Όχι», πραγματοποιήθηκε ο 2ος Δρόμος Αθανάτων, ένας αγώνας υπεραπόστασης, ο οποίος διοργανώθηκε για δεύτερη χρονιά και οι αθλητές του οποίου κάλυψαν 140 χλμ. περνώντας από τις πόλεις Τρίπολη, Σπάρτη, Μυστρά και Καλαμάτα. Οι δρομείς ξεκίνησαν με αφετηρία την πλατεία Άρεως στην Τρίπολη και τερμάτισαν στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, ενώ η ιδέα του αγώνα, από όπου προκύπτει και η ονομασία του, Δρόμος Αθανάτων, είναι να ενώσει τους τέσσερις ήρωες της ελληνικής ιστορίας: Κολοκοτρώνη, Λεωνίδα, Κωνσταντίνο Παλαιολόγο και Παπαφλέσσα, καθώς οι δρομείς έτρεξαν επί ασφάλτινης διαδρομής, περνώντας από τα αγάλματα των ηρώων στις αντίστοιχες πόλεις.

Όπως θα δείτε στις φωτογραφίες, οι συμμετέχοντες φορώντας τα απαραίτητα αδιάβροχα και αψηφώντας τον βροχερό καιρό και το κρύο, ξεκίνησαν για να καλύψουν τα 140 χλμ. της διαδρομής με ατσαλένια θέληση, αποτίοντας φόρο τιμής σε τέσσερις ξεχωριστές προσωπικότητες της ελληνικής ιστορίας.
Σημειωτέον ότι ο αγώνας διοργανώθηκε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με τη συμμετοχή των Σπαρτιατών Δρομέων και του ΑΠΣ Απόλλων Δυτικής Αττικής ως συμβούλων και συνδιοργανωτών. 


 

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.