«Βούλιαξε» η Πλάκα στη Γιορτή Τσακώνικης Μελιτζάνας! (pics,vid)

«Βούλιαξε» η Πλάκα στη Γιορτή Τσακώνικης Μελιτζάνας! (pics,vid)

Αύγουστος 27, 2018 - 16:43
0 σχόλια
Πόλο έλξης αποτέλεσε και φέτος η Γιορτή Τσακώνικης Μελιτζάνας στην Πλάκα Λεωνιδίου, καθώς εκατοντάδες ντόπιων και ξένων επισκεπτών βρέθηκαν το περασμένο Σάββατο 25 Αυγούστου στο γραφικό λιμάνι για την επετειακή 20η Γιορτή, που διοργάνωσε με επιτυχία ο Δήμος Νότιας Κυνουρίας και η Περιφέρεια Πελοποννήσου. 
 
Η εκδήλωση περιελάμβανε διαγωνισμό μαγειρικής με φαγητά και γλυκά με βάση την τσακώνικη μελιτζάνα, σύντομη παρουσίαση από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Λεωνιδίου, ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς από το Χορευτικό Συγκρότημα Λεωνιδίου, μελωδικές ερμηνείες από τους Βρετανούς Alan & Rita Waring, έντεχνα τραγούδια με συνοδεία πιάνου από τις Ευαγγελία Χρονοπούλου και Μαριλένα Σιώρα, χαιρετισμούς του δημάρχου Νότιας Κυνουρίας και επίσημων προσκεκλημένων, κέρασμα μικρών εδεσμάτων με βάση την τσακώνικη μελιτζάνα, λειτουργία υπαίθριας αγοράς με τοπικά προϊόντα και συναυλία με τους Χρήστο Νικολόπουλο, Πίτσα Παπαδοπούλου, Μανόλη Λιδάκη και Άσπα Θεοφίλου.
 
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, εκτός των άλλων, ο δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας Χαράλαμπος Λυσίκατος, ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας, oι βουλευτές Αρκαδίας  Γιώργος Παπαηλιού και Κώστας Βλάσης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Δήμητρα Λυμπεροπούλου και Γιάννης Κατσίρης, ο εκτελεστικός γραμματέας της Περιφέρειας Πελοποννήσου Ιωάννης Σταματάκος, η πολιτευτής Αρκαδίας Εύη Τατούλη, κ.α.
 
Για μία ακόμα χρονιά τη γιορτή συντόνισε ο συμπατριώτης μας γνωστός σκηνοθέτης κ. Τάσος Μπιρσίμ.
 
Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από τη γιορτή που χορηγός επικοινωνίας ήταν το Leonidion.gr:
(ΠΗΓΗ: leonidion.gr)
Video: 

20η Γιορτή Τσακώνικης μελιτζάνας Λεωνιδίου


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.