Βορίδης: Δεν έγινε χρήση του παράνομου λογισμικού από κανένα κυβερνητικό φορέα

Βορίδης: Δεν έγινε χρήση του παράνομου λογισμικού από κανένα κυβερνητικό φορέα

Νοέμβριος 11, 2022 - 11:50
0 σχόλια

Φωτογραφία arcadiaportal.gr

Στην «Κοινωνία Ώρα Mega» ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης είπε ουσιαστικά ότι δεν είναι παράνομο να έχεις λογισμικό παρακολούθησης, αλλά παράνομη είναι η υποκλοπή. Δεν είναι δηλαδή η κατοχή π.χ. του Predator ή άλλου κακόβουλου λογισμού παράνομη, αλλά ότι κάποιος μπορεί να το χρησιμοποιήσει. Κι ότι η κυβέρνηση με τη νομοθετική ρύθμιση που θα φέρει θα απαγορεύσει την εμπορία αυτού του λογισμικού.

Είπε συγκεκριμένα ο υπουργός: «Η εμπορία του λογισμικού αυτού δεν είναι παράνομη, μπορεί να καταστεί παράνομη με νομοθεσία. Η παράνομη πράξη που έχουμε εδώ δεν είναι η κατοχή του λογισμικού, είναι η υποκλοπή. Μόνο η κατοχή μπορεί να είναι προπαρασκευαστική πράξη. Λέμε ότι εμείς θα απαγορεύσουμε στην Ελλάδα την εμπορία αυτού του λογισμικού. Αυτό θα είναι κάτι που θα γίνει πρώτη φορά στην Ευρώπη και θα το κάνει η Ελλάδα».

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.