Βόρεια Κυνουρία: Τιμή στον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη και στους «εκπροσώπους των όπλων» (pics,vid)

Βόρεια Κυνουρία: Τιμή στον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη και στους «εκπροσώπους των όπλων» (pics,vid)

Μάιος 10, 2024 - 11:06
0 σχόλια

Συνεχίζονται στον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας οι εκδηλώσεις για την 201η επέτειο της Β’ Εθνοσυνέλευσης.

Την Πέμπτη (9/5) πραγματοποιήθηκε στη Μελιγού εκδήλωση μνήμης για τον αρχιστράτηγο Θεόδωρο Κολοκοτρώνη και τους «εκπροσώπους των όπλων».

Η εκδήλωση άρχισε με την επιμνημόσυνη δέηση από τον εφημέριο π. Παναγιώτη Κούρο και στην συνέχεια ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.

Στην συνέχεια ο δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Γιώργος Καμπύλης απηύθυνε χαιρετισμό και ο καθηγητής Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Αθ. Χρήστου εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέραςεκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας από τον κο Θανάση Χρήστου, καθηγητή Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας και πρόεδρο του τμήματος Ιστορίας , Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Η εκδήλωση έκλεισε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής και την ανάκρουση του εθνικού ύμνου, ενώ πολύχρωμα πυροτεχνήματα φώτισαν τον ουρανό.

astrosnews.gr
 

Video: 

ArcadiaPortal.gr Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης και οι «εκπρόσωποι των όπλων» τιμήθηκαν στη Μελιγού


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.