Βόρεια Κυνουρία: «Μάχη» με τις φλόγες για να μην περάσει η φωτιά το βουνό «Κόζικας»

Βόρεια Κυνουρία: «Μάχη» με τις φλόγες για να μην περάσει η φωτιά το βουνό «Κόζικας»

Αύγουστος 22, 2023 - 19:25
0 σχόλια

Η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης 22 Αυγούστου στο χωρίο Αγία Σοφία στην Βόρεια Κυνουρία συνεχίζεται χωρίς να κινδυνεύει αυτή την στιγμή κανένας οικισμός αλλά να δίνεται «μάχη» με τις φλόγες για να μην περάσει η φωτιά του βουνό Κόζικας.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, υδροφόρες του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, του Δήμου Τρίπολης και της Περιφέρειας αλλά και σκαπτικά μηχανήματα του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας δίνουν μεγάλη «μάχη» έτσι ώστε η φωτιά που κινείται βορειοανατολικά να μην περάσει την κορυφογραμμή του βουνού Κόζικας.

Η επιχείρηση είναι σε πλήρη εξέλιξη και στόχος είναι να περιοριστεί το μέτωπο και να μην ξεφύγει από τον Κόζικα γιατί εκεί εγκυμονεί αμέσως κίνδυνος για το Δραγούνι και για υπόλοιπα πλησίον χωριά της περιοχής.

Οι άνεμοι συνεχίζουν να πνέουν στην περιοχή δυσκολεύοντας τις ενέργειες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ωστόσο οι δυνάμεις έχουν ενισχυθεί και έχει είναι σε πλήρη εφαρμογή η επιχείρηση πυρόσβεσης.

Να σημειωθεί ότι το χωριό Αγία Σοφία δεν κινδυνεύει ωστόσο υπάρχουν και εκεί σε πυροσβέστες και τον κίνδυνο τυχόν αναζωπύρωσης και στο σημείο είναι όχημα μεταφοράς του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.