Τσιώλης: «Σημαντική νίκη για μας»

Τσιώλης: «Σημαντική νίκη για μας»

Σεπτέμβριος 02, 2012 - 22:43

Μετά τη λήξη του νικηφόρου παιχνιδιού με την Κέρκυρα, ο προπονητής του Αστέρα Σάκης Τσιώλης μίλησε στους εκπροσώπους των ΜΜΕ στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου. Τα βασικότερα σημεία των όσων δήλωσε ο Έλληνας τεχνικός έχουν ως εξής:

Για το παιχνίδι με την Κέρκυρα: «Μια νίκη, τρεις βαθμοί, που στο δεύτερο ημίχρονο έγινε με εντυπωσιακό τρόπο. Προσπαθήσαμε στο πρώτο μέρος, αλλά χάσαμε ευκαιρίες και δεν μπορούσαμε να κάνουμε ένα γκολ.

Ήρθε στην κατάλληλη στιγμή το πρώτο γκολ και εκεί τα πράγματα έγιναν πιο απλά για μας και το παιχνίδι άνοιξε. Αυτό που πρέπει να πω είναι ότι η ομάδα έχει μεγαλύτερη συνοχή από τις υπόλοιπες ομάδες που παίζουν τώρα, μας δίνει αυτούς τους αυτοματισμούς κι αυτό μας δίνει πλεονέκτημα έναντι των άλλων ομάδων.

Είμαστε στη δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος και μπορούμε να πούμε ότι βρισκόμαστε στην πρώτη θέση. Ένα πολύ σημαντικό για μας σήμερα η νίκη, την οποία θέλουμε να αφιερώσουμε τη νίκη στον κ. Μπάκο που είχε καιρό να έρθει στο γήπεδό της Τρίπολης λόγω των πολλών επαγγελματικών του υποχρεώσεων. Η χαρά του λοιπόν ήταν αυτή που μας έκανε ακόμα καλύτερους στο σημερινό παιχνίδι.

Στα θετικά του σημερινού παιχνιδιού, πώς ήταν καλά και έβγαλαν το παιχνίδι χωρίς πρόβλημα ο Ράγιος και ο Περόνε. Να ευχηθώ στην Κέρκυρα καλή συνέχεια, είναι αρχή ακόμα και πρόκειται για μία νέα ομάδα. Της εύχομαι τα καλύτερα.

Έχουμε ρεπό την Κυριακή, κάτι που μπορεί να είναι καλό για μας, γιατί θα έχουμε χρόνο για να προετοιμαστούμε για το επόμενο παιχνίδι στην Τούμπα, αλλά και γιατί τα νέα παιδιά που ήρθαν στην ομάδα θα έχουν περισσότερο χρόνο για να μπουν στο κλίμα της ομάδας.

Σε δέκα πέντε μέρες έχουμε ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι στην Τούμπα. Είπα στα παιδιά ότι ξεκινήσαμε καλά το πρωτάθλημα, τώρα που θα πάμε σε μια δύσκολη έδρα σαν την Τούμπα θέλει μεγαλύτερη προσπάθεια. Θα πρέπει να δούμε πώς θα αντιδράσουμε. Προχωράμε δουλεύοντας και βλέπουμε.»

Η συμβολή της άμυνας: «Σημαντικό ρόλο έπαιξε η σταθερότητα στην άμυνά μας, στις αντεπιθέσεις της Κέρκυρας δεν υπήρχαν κενά και όλοι στάθηκαν πολύ καλά. Δεν είχαμε προβλήματα στην άμυνα.
Είχαμε καλή δημιουργία στο παιχνίδι και σε αυτό βοήθησαν ο Ουσέρο με τον Αλβάρεζ, που έτρεξαν πολύ σήμερα και οργάνωσαν το παιχνίδι»

Τί άλλαξε στο δεύτερο μέρος: «Θέλαμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και πρωτοβουλία στην επίθεση. Δημιουργήθηκαν πολλές ευκαιρίες μέσα από την περιοχή, αλλά δεν τελειώσαμε τις φάσεις. Αυτό που αλλάξαμε στο δεύτερο ημίχρονο ήταν ότι η ομάδα είχε ηρεμία, ενώ χάρη στα παιχνίδια που δώσαμε στο EUROPA LEAGUΕ μας βοήθησε στη συνοχή μας ως ομάδα»

Για τις μεταγραφές: «Τα παιδιά που ήρθαν στον Αστέρα, ήρθαν μετά από πολύ ψάξιμο, σίγουρα δυναμώνουν το ρόστερ και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Όποιος παίκτης έρχεται στην ομάδα, πρέπει να ξέρει σε ποια ομάδα έρχεται. Μία ομάδα που έχει παίξει στην Ευρώπη, μία ομάδα που έκανε πρωταθλητισμό στον περσινό δεύτερο γύρο. Μακάρι τα παιδιά αυτά να έχουν καλή απόδοση, να βοηθήσουν την ομάδα»

Για το δίδυμο Μπακασέτα-Περόνε: «Χρησιμοποιήσαμε και τον Μπακασέτα, ξέροντας πώς η Κέρκυρα θα παίξει κλειστή άμυνα για να παίξει δίπλα στον Περόνε, ώστε να βοηθάει τον Αργεντινό που έχει μείνει πίσω λόγω τραυματισμού και από φυσική κατάσταση και να γεμίζει την περιοχή καθώς ξέραμε ότι η Κέρκυρα θα παίξει αρκετά αμυντικά. Πράγματι είχαμε πρόβλημα το διάστημα αυτό με τον τραυματισμό του. Σήμερα βοηθηθήκαμε πολύ σε αυτό. Μετά το πρώτο γκολ, το παιχνίδι άνοιξε κι είχαμε έτσι την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουμε και τους γρήγορους παίκτες μας.»
 

Ειδήσεις: