Τρίτο Φεστιβάλ Γαστρονομίας & Καρυδιού στη Βαμβακού

Τρίτο Φεστιβάλ Γαστρονομίας & Καρυδιού στη Βαμβακού

Οκτώβριος 27, 2015 - 10:18
0 σχόλια

Εφέτος, η διοργάνωση φιλοξενεί τη Μυρσίνη Λαμπράκη

Το 2013 έγινε η αρχή με το Χρήστο Βέργαδο! Το 2014 συνεχίσαμε με τη Μαίρη Παναγάκου! 

Το 2015 φιλοξενούμε τη Μυρσίνη Λαμπράκη!

Τη γνωρίσαμε από την πολυετή παρουσία της στην ΕΤ1, το ΣΚΑΙ, καθώς και μέσα από τις εμφανίσεις της σε όλα τα πανελλαδικής εμβέλειας κανάλια. Αρθρογράφησε για χρόνια στην Καθημερινή της Κυριακής.. Δίδαξε μεσογειακή - παραδοσιακή κουζίνα σε ομάδες αγροτουριστικής εκπαίδευσης. Ασχολήθηκε με την αξιοποίηση τοπικών προϊόντων. Παρέδωσε μαθήματα διατροφής και γαστρονομίας σε σχολές μετεκπαίδευσης ανέργων. Έγραψε πολυάριθμα βιβλία, τα οποία έτυχαν μεγάλης διάκρισης κι επαίνων!

Την Κυριακή 1η Νοεμβρίου, στις 11.30 π.μ., η Μυρσινή Λαμπράκη έρχεται στη Βαμβακού, για να μας μάθει όλα τα γαστρονομικά μυστικά του καρυδιού!
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέα Ζωή συνεχίζει τις άοκνες προσπάθειες εξωστρέφειας και διοργανώνει για τρίτη συνεχή χρονιά τη γιορτή του καρυδιού, τη γιορτή του βαμβακίτικου θησαυρού!

Οι φετινοί μας καλεσμένοι για τα μάτια σας μόνο!
1. Γιάννης Γεροντίδης ή αλλιώς ... G-Fish! 
Ο άνθρωπος που μας εντυπωσιάζει, εδώ και χρόνια, με την πολυβραβευμένη μονάδα ιχθυοκαλλιέργειας, που διατηρεί στον Ταϋγετο, έρχεται στη Βαμβακού για το 3ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Καρυδιού! Διεθνή βραβεία Gourmet, έπαινος ποιότητας καλύτερης ιχθυοκαλλιέργειας, βραβεία best product είναι μερικές από τις διακρίσεις της λακωνικής μονάδας που παράγει πέστροφες, σολομό, χαβιάρι και φρέσκα ραβιόλια!

Υ.Γ.1 Ποιός μπορεί να ξεχάσει τη συμμετοχή του Γιάννη Γεροντίδη στην ταινία «Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι» δίπλα στον πρωταγωνιστή της ταινίας, Σεμπάστιαν Κοχ;

Υ.Γ.2 Η εφημερίδα «Έθνος» είχε κατατάξει το Γιάννη στη λίστα με τους «100 Έλληνες επιχειρηματίες που κάνουν την διαφορά».

2. Φέτος, η Νέα Ζωή, θέλοντας να κάνει ένα βήμα μπρος, επιδιώκει να δώσει στο Φεστιβάλ ένα διαφορετικό χρώμα, παντρεύοντας τη Γαστρονομία με την Τέχνη! Την Κυριακή 1η Νοεμβρίου, η Βαμβακού θα φιλοξενήσει μία μοναδική έκθεση ζωγραφικής με έργα της Ένωσης Πνευματικών Δημιουργών Λακωνίας!

3. Από τη Γη του Πάρνωνα στο 3ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Καρυδιού! Η Υγαία, μια καινοτόμος ελληνική επιχείρηση καλλιέργειας μύρτιλου, αρώνιας και goji berry στα 1270μ του Πάρνωνα, και ο Αλέξανδρος Βλήτας με την Κωνσταντίνα Κοσμά βάζουν δύσκολα στην κρίση και μας παρουσιάζουν το επαγγελματικό τους εγχείρημα!

4. Ο Βαγγέλης Γιαννόπουλος, εκτός από αγαπημένος φίλος, είναι και ο άνθρωπος που έχει συνδεθεί ιδιαίτερα με το σύλλογό μας, μιας και μαζί πραγματοποιήσαμε την πρώτη εκδήλωσή μας, το "Μεσημέρι Οινογνωσίας στη Βαμβακού", το 2012! 3 χρόνια μετά, οι αμπελώνες Γιαννόπουλου επιστρέφουν στο χωριό μας για το Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Καρυδιού! Θα μάθουμε τα πάντα για το κρασί, θα το γευτούμε και φυσικά ... θα γνωρίσουμε έναν από τους πιο ενδιαφέροντες οινολόγους της Λακωνίας!

5. Το Μπαχάρι για 2η χρονιά στο Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Καρυδιού! Πέρυσι, η ιδιοκτήτρια, Ιωάννα Αλέξη, παρουσίασε τη μοναδική ποικιλία προϊόντων της στο Εκθετήριο που είχε στηθεί στο χώρο, δίνοντας παραδείγματα ... ευρηματικότητας κι επιχειρηματικότητας! Φέτος, μας τιμά ξανά με την παρουσία της!

6. Στα πλαίσια της συνεργασίας του Πολιστικού Συλλόγου Νέα Ζωή με ομάδα καθηγητών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Μάριος Σώτηρας, MSC Γεωπόνος Φυτικής Παραγωγής του Γ.Π.Α., με εξειδίκευση στη δενδροκομία και αμπελουργία, έρχεται στο 3ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας & Καρυδιού για μία ομιλία με θέμα: Εδαφοκλιματικές απαιτήσεις, Κλάδεμα και θρέψη Καρυδιάς!

7. Το Περί Ανθέων, το ανθοπωλείο της Σπάρτης, βάζει την ομορφιά στη ζωή μας και στο χωριό μας! Εκείνη την ομορφιά που γλυκαίνει τη ψυχή, ξεκουράζει τα μάτια μας και γεννάει ένα αληθινά εγκάρδιο χαμόγελο. Και αυτό τίποτε δεν το πετυχαίνει καλύτερα από τα λουλούδια. Η «υψηλότερη μορφή τέχνης».

8. Τι θα λέγατε για μία μανιταρόσουπα με τραχανά και παραδοσιακό σύγλινο και μία κολοκυθόσουπα βελουτέ με καρύδια και φασκόμηλο; Την Κυριακή 1η Νοεμβρίου, στο 3ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Καρυδιού στη Βαμβακού, η Καντίνα Κουζίνα θα κάνει τα ... μαγικά της! Κι αν δεν ... ψήνεστε για σούπα, η Αμαλία και η Ντίνα έχουν κάνει το κουμάντο τους ...

Στο χώρο του Φεστιβάλ θα υπάρχουν εκθετήρια τοπικών προϊόντων, όπως κάστανα, μέλι, και ρίγανη! Παράλληλα, οι προσκεκλημένες επιχειρήσεις θα μας παρουσιάσουν τα προϊόντα τους!
Τέλος, ο Πολτιστικός Σύλλογος Νέα Ζωή θα προσφέρει στους παρευρισκομένους αναμνηστικές συσκευασίες με καρύδια, τσίπουρο, τσαϊ και γλυκές δημιουργίες!

Κυριακή | 1η Νοεμβρίου | 11.30 π.μ. |
3ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας & Καρυδιού στη Βαμβακού!
Το φθινοπωρινό ραντεβού μας στην καρδιά του Πάρνωνα!
Διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Νέα Ζωή!

Με την υποστήριξη
του Δήμου Σπάρτης
του Ν.Π.Πολιτισμού του Δήμου Σπάρτης
της Τ.Κ. Βαμβακούς
του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου Βαμβακούς

Video: 

3ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας & Καρυδιού στη Βαμβακού | Spot


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.