Τρίτη και φαρμακερή

Τρίτη και φαρμακερή

Μάρτιος 20, 2015 - 18:37
0 σχόλια

Μουδιασμένοι οι κάτοικοι της Τρίπολης πληροφορήθηκαν το «αποτέλεσμα μηδέν» της χθεσινής συνάντησης για τα απορρίμματα. Οι αρχηγοί των δημοτικών παρατάξεων της πόλης, κάθησαν στο τραπέζι και μάλιστα δύο φορές το τελευταίο 24ωρο. Μία η χθεσινή συνάντηση των «8» στις Βρυξέλλες και μία εκείνη των «6» της Τρίπολης -θα ήταν των «7» που φωνάζουν δυνατά, όπως τα φωνήεντα της κυρα-Γραμματικής, αν συμμετείχε και ο κ. Νικολάου του ΚΚΕ.
Δύο οι προτάσεις: να ανοίξουν οι ΧΑΔΑ και να μεταφερθούν τα απορρίμματα εκεί, από τη μία, να ανοίξει η Αγία Τριάδα από την άλλη. Αλλά μήπως όλα τούτα δεν συζητούνταν ήδη, λίγο ή πολύ, στα ΔΣ και στα πηγαδάκια τους; Δηλαδή, ως προς αυτές τις προτάσεις, δεν ήξεραν ότι θα ήταν ατελέσφορες προτού καθήσουν στο τραπέζι;
Αποτέλεσμα μηδέν, επομένως. Ούτε οι ΧΑΔΑ μπορούν να ανοίξουν, ούτε η Αγία Τριάδα είναι δυνατόν να δεχθεί άλλα απορρίμματα -μια βόλτα προς τα 'κεί και ο καθείς θα αντιληφθεί ότι είναι, κατά το κοινώς λεγόμενον, τίγκα στο χύδην σκουπίδι. Βουνό. Μία σακούλα ακόμα και τέλος.
Βέβαια, για την Αγία Τριάδα ήταν έτοιμοι να συμφωνήσουν όλοι, εκτός από τον ιδιοκτήτη του οικοπέδου, ο οποίος λέει ότι ο Δήμος Τρίπολης έχει εκκρεμότητες. Οικονομικής φύσεως, προφανώς. Ούτε το Πλάτωμα είναι δυνατόν να δεχθεί άλλα σκουπίδια, αν και προτάθηκε ως λύση.
Επομένως, και με κάθε δήμο στην Ελλάδα «κάτω από τις Σέρρες», όπως είπε ο δήμαρχος, να έχει πει «όχι» στον Δήμο Τρίπολης, αναζητείται ξανά προσωρινή λύση στον ιδιωτικό τομέα. Διότι τα απορρίμματα πρέπει να φύγουν από τους δρόμους, δεν μπορεί να γίνει αλλιώς. Αλλά, παιδιά, προσέξτε αυτή τη φορά, αν βρεθεί κάποιος ιδιώτης, η πρόταση να είναι πλήρως τεκμηριωμένη και καλογραμμένη, μην έχουμε πάλι τα ίδια, όπως με την Προγραμματική Σύμβαση που «κόλλησε» στο Ελεγκτικό. Αλλιώς, πρέπει όλοι να γυρίσουμε στα χωριά μας, όπως είπε ο πρώην πρόεδρος του Παλαιόπυργου, φιλοξενώντας μάλιστα όλους όσοι δεν έχουν σπίτι εκεί, και να κάνουμε την πόλη χωματερή.
Σήμερα στις 20:00, θα συνεδριάσει εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης, με θέμα την απευθείας μίσθωση ακινήτου για την προσωρινή αποθήκευση των απορριμμάτων του Δήμου Τρίπολης. Τρίτη και φαρμακερή η αποψινή συνεδρίαση. Για να δούμε, τι θα δούμε. Και κυρίως, άντε να δούμε τι θα κάνουμε μετά. Μετά που πρέπει να οριστεί χώρος διαχείρισης σύννομος και αδειοδοτημένος, για να μην ξαναφτάσουμε σε αυτό το χάλι.
Όλος αυτός ο χαμένος χρόνος είναι αδύνατον να κερδηθεί. Σε πόσα δημοτικά συμβούλια τους τελευταίους μήνες δεν αναλώθηκε πολύτιμος χρόνος στο τίποτα. Διαξιφισμοί, αντεγκλήσεις, διαφωνίες. Και; Τίποτα από αυτά δεν είναι δυνατόν να φέρει αποτέλεσμα. Με λύσεις-μπαλώματα όλα αυτά τα χρόνια, το μόνο που καταφέραμε ήταν να φτάσουμε σε μια αδιέξοδη -πραγματικά αδιέξοδη- κατάσταση, η οποία αυτή τη στιγμή μάς απαγορεύει ακόμα και να διαχειριστούμε προσωρινά τα απορρίμματα, δηλαδή απλώς να τα απομακρύνουμε από την πόλη.

Ενώ, αν τόσα χρόνια που έτρεχαν τα κονδύλια, και τόσοι δήμοι στην Ελλάδα ωφελήθηκαν και ξεμπέρδεψαν με τα απορρίμματά τους, είχαμε κουνήσει την χείραν μας, δεν θα πληρώναμε τώρα πρόστιμα, δεν θα τρέχαμε τελευταία στιγμή.
Τώρα, λοιπόν, που μουδιάσαμε όλοι, τώρα που όλοι καταλάβαμε τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε, τώρα που μάλλον πιανόμαστε από τα μαλλιά μας, ας πάμε αύριο στο Πνευματικό να ακούσουμε δυο πράγματα για την ανακύκλωση και την κομποστοποίηση. (Αλλά, μισό λεπτό. Ούτε ανακύκλωση γίνεται στη μονάδα. Το είπε ο δήμαρχος προχθές...)

Γαλανιάδη Εύα
 

Ειδήσεις: 
Tags: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.