Τους προστάτες του τίμησε το Πυροσβεστικό Σώμα στην Τρίπολη (pics)

Τους προστάτες του τίμησε το Πυροσβεστικό Σώμα στην Τρίπολη (pics)

Δεκέμβριος 17, 2019 - 13:39
0 σχόλια

Την Τρίτη  17 Δεκεμβρίου  το Πυροσβεστικό Σώμα γιόρτασε με  λαμπρότητα την μνήμη των πυροστατών του Αγίων Τριών εν Καμίνῳ Παίδων στον Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου Τρίπολης.

Η Πυροσβεστική οικογένεια σύμφωνα με την εθνική μας παράδοση βρήκε στα πρόσωπα των «Αγίων Τριών Παίδων των εν τη Καμινω βληθέντων» τους ακοίμητους προστάτες που μεσιτεύουν διαρκώς στον Ύψιστο για την προστασία τους στη δύσκολη αναμέτρηση με τις παμφάγες φλόγες των πυρκαγιών. Οι Άγιοι Τρείς Παίδες αναγνωρίζονται ως προστάτες Άγιοι του Πυροσβεστικού Σώματος και η 17η Δεκέμβρη καθιερώνεται ως η επίσημη ημέρα δοξολογίας και εορτασμού του Πυροσβεστικού Σώματος.

Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία  και εν συνεχεία Δοξολογία, προεξάρχοντος του Θεοφιλέστατου Επίσκοπου Τεγέας κ. Θεόκλητου, Βοηθού Επισκόπου της Ιεράς Μητρόπολης Μαντινείας και Κυνουρίας στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου.  

Σύσσωμο συμμετείχε το σώμα της  Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στις  εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμή των προστατών Αγίων του,  Αξιωματικοί Υπαξιωματικοί, Πυροσβέστες, πολιτικό προσωπικό, συνταξιούχοι του Σώματος   εθελοντές, τοπικοί Άρχοντες.

Ο Διοικητή Πυροσβεστικής Πελοποννήσου, Πελοποννήσου, Αρχιπύραρχος Θεόδωρος Λαρέζος ευχήθηκε σε όλους Χρόνια Πολλά για την ημέρα, αλλά και για τις άγιες μέρες των Χριστουγέννων που πλησιάζουν.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.