Tουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου: Όχι στις πρακτικές και τις μεθοδεύσεις του ΤΑΙΠΕΔ (video)

Tουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου: Όχι στις πρακτικές και τις μεθοδεύσεις του ΤΑΙΠΕΔ (video)

Ιούλιος 23, 2014 - 18:24
0 σχόλια

Αντίθετος με τις πρακτικές και τις μεθοδεύσεις του ΤΑΙΠΕΔ εμφανίζεται ο Tουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου όπως ανέφερε σε συνέντευξή του ο πρόεδρος του τουριστικού οργανισμού Πελοποννήσου και πρόεδρος Ξενοδόχων Αρκαδίας κ. Κωνσταντίνος Μαρινάκος, επισημαίνοντας πως είναι αρνητικοί στην πώληση της ακίνητης περιουσίας τουριστικού ενδιαφέροντος.

Το ΤΑΙΠΕΔ σύμφωνα με τα πρότυπα που στήθηκε και οργανώθηκε είχε ως αρχικό σκοπό την  προσέγγιση διεθνών κεφαλαίων με στόχο αφενός τη μείωση του δημοσίου ελλείμματος και αφετέρου την επανεκκίνηση της Ελληνικής οικονομίας. Μεγάλος αριθμός ακινήτων τεράστιου πολιτιστικού και αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος  έχουν αποκρατικοποιηθεί δημιουργώντας τεράστιο πρόβλημα.

Ανάλογες περιπτώσεις παραχωρήσεων ακινήτων τουριστικού ενδιαφέροντος που υπάγονται στο ΤΑΙΠΕΔ  έχουμε και στην Πελοπόννησο αλλά και στην Αρκαδία και πιο συγκεκριμένα τα 300 στρέμματα στο Χερονήσι και τα 11 στρέμματα στη Γλυφάδα της Βόρειας Κυνουρίας, τα  85 στρέμματα στη θέση Κορφοξυλιά στα Μαγούλιανα του Δήμου Γορτυνίας και το χτίσμα Σανατόριο της Μάνας καθώς επίσης και τα 37 στρέμματα στην θέση Καμπέα στο γνωστό  Ξενία της Βυτίνας.

Από τη μί, τόνισε ο κ. Μαρινάκος, έχουμε ένα ΤΑΙΠΕΔ που διαθέτει σε τιμή ευκαιρίας τουριστικούς θησαυρούς για τουριστική αξιοποίηση, από την άλλη όμως μέσω αυτών των μεθοδεύσεων δεν πρόκειται να επιτευχθεί ο αρχικός στόχος του ΤΑΙΠΕΔ, εφόσον και τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα έχουν αποφέρει ελάχιστα έσοδα σε σχέση με τα προβλεπόμενα.

Ο Τουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου είναι αντίθετος στις μεθοδεύσεις γιατί μέσω αυτών των διαδικασιών ελλοχεύει ένας τεράστιος κίνδυνος η χώρα μας να γίνει ένα τεράστιο οικόπεδο για REAL ESTATE και να χρειάζεται εισιτήριο για να εισέλθουμε στις παραλίες μας.

Τέλος ο κύριος Μαρινάκος δήλωσε ότι δεν θεωρεί πως η ανάπτυξη και η επανεκκίνηση της ελληνικής και τοπικής οικονομίας πρέπει να περάσει οπωσδήποτε μέσω ΤΑΙΠΕΔ. Ο τουριστικός οργανισμός Πελοποννήσου και Αρκαδίας είναι αντίθετος με τις πρακτικές και τις μεθοδεύσεις του ΤΑΙΠΕΔ και ζητά σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα .

Video: 

youtube://v/f7UAiFwQljA


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.