Τις πληγές τους από το χαλάζι μετρούν οι καλλιεργητές ντομάτας στην Κανδήλα (pics,vid)

Τις πληγές τους από το χαλάζι μετρούν οι καλλιεργητές ντομάτας στην Κανδήλα (pics,vid)

Ιούλιος 06, 2020 - 11:00
0 σχόλια

Το χαλάζι για ακόμα μία φορά έπεσε στην περιοχή της Κανδήλας, το Σάββατο 4 Ιουλίου καταστρέφοντας την σοδειά ντομάτας που ήταν λίγο πριν την συγκομιδή.

Σαν να μην έφτανε το χαλάζι του Σαββάτου, χθες Κυριακή 5 Ιουλίου, σημειώθηκε βροχόπτωση, όπως μας ανέφεραν οι κάτοικοι της περιοχής εντείνοντας το πρόβλημα.

'Έχουν σπάσει κλάρες και έχει τραυματιστεί και το φυτό και η ντομάτα

Να υπενθυμίσουμε πως και πριν λίγους μήνες, τον  Απρίλιο του 2020, σε  λίμνη είχαν μετατραπεί εκατοντάδες στρέμματα σπαρτών στην Κανδήλα, αλλά και πέρυσι τον Ιούνιο του 2019 ολοκληρωτική ήταν η καταστροφή  για την ντομάτα, το καλαμπόκι, τα κηπευτικά, τα σιτηρά, που είχαν καταστραφεί από το χαλάζι.

Αν και έχουν γίνει έργα στο χωριό, για την αποφυγή τέτοιων φαινομένων, φαίνεται ότι δεν είναι ικανά να συγκρατήσουν τα νερά με αποτέλεσμα αυτά να καταστρέφουν δρόμους και καλλιέργειες.

Μια ακόμα αρνητική συνέπεια σε όλο αυτό,  είναι το νερό που έχει λιμνάσει στις καλλιέργειες με κίνδυνο το φυτό να καεί από τις υψηλές θερμοκρασίες.

Όπως πληροφορηθήκαμε κλιμάκιο του ΕΛΓΑ θα βρεθεί σε λίγη ώρα στην περιοχή προκειμένου να μιλήσει με τους καλλιεργητές και να κάνει αυτοψία στα χωράφια και στις ντομάτες που έχουν υποστεί ζημιά.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον τοπικό πρόεδρο της Κανδήλας κ. Παναγιώτη Ευσταθίου ενημερωθήκαμε για τις καταστροφές που έχουν σημειωθεί στις καλλιέργειες της περιοχής και εξασφαλίσαμε το ακόλουθο βίντεο από την ώρα που έπιασε το χαλάζι.

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Xαλάζι στις καλλιέργιες ντομάτας στην Κανδήλα


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.