Την προαγωγή του Δημοτικού Σχολείου Παραλίου Άστρους από 4θέσιο σε 6θέσιο συζήτησε η Επιτροπή του δήμου

Την προαγωγή του Δημοτικού Σχολείου Παραλίου Άστρους από 4θέσιο σε 6θέσιο συζήτησε η Επιτροπή του δήμου

Δεκέμβριος 12, 2021 - 15:43
0 σχόλια

φωτογραφία αρχείου arcadiaportal.gr

Συνεδρίασε με τηλεδιάσκεψη στο Άστρος σήμερα στις 06 Δεκεμβρίου 2021, ημέρα  Δευτέρα και ώρα 13:30, η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του Δήμου  Βόρειας Κυνουρίας. (δείτε ΕΔΩ)

Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, κ. Αρφάνης Αλέξιος εισηγούμενος το  τρίτο θέμα της ημερησίας διάταξης που ήτανε «Μεταβολές σχολικών μονάδων  Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας για το  σχολικό έτος 2022 -2023» είπε:  Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων με το 141901/ΓΔ4/05.11.2021 έγγραφό του,  κίνησε την διαδικασία για τις μεταβολές των σχολικών μονάδων.

Από την μελέτη του μαθητικού δυναμικού, που φοιτά στα σχολεία Πρωτοβάθμιας  Εκπαίδευσης και Παιδικούς Σταθμούς περιοχής ευθύνης μας, προκύπτει σε βάθος χρόνου,  έντονη αυξητική τάση, στο Δημοτικό Σχολείο Παραλίου Άστρους.

Το σχολικό έτος 2020-2021 φοιτούσαν 71 μαθητές/τριες.
Το σχολικό έτος 2021-2022 φοιτούν 70 μαθητές/τριες.
Το σχολικό έτος 2022-2023 θα φοιτήσουν 67 μαθητές/τριες.
Το σχολικό έτος 2023-2024 θα φοιτήσουν 83 μαθητές/τριες
Το σχολικό έτος 2024-2025 θα φοιτήσουν 85 μαθητές/τριες.

Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι τα παραπάνω στοιχεία είναι από εκπαιδευτικές μονάδες  που εδρεύουν στο Παράλιο Άστρος και δεν μπορούμε να υπολογίσουμε σε αυτά, την επιπλέον αύξηση του μαθητικού δυναμικού, από την μετεγκατάσταση πληθυσμού στο  Παράλιο Άστρος τόσο από το εσωτερικό του Δήμου, όσο και από άλλες πόλεις.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Νηπιαγωγείο Παραλίου Άστρους που οι εγγραφές του  αυτή την σχολική χρονιά άγγιξαν τις 30, ενώ του χρόνου αναμένεται να τις ξεπεράσει. Αξίζει  ακόμα να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια, το Δημοτικό Σχολείο Παραλίου  Άστρους λειτουργεί ως 6θέσιο, αναγνωρίζοντας με αυτό τον τρόπο το αναγκαίο της  πρότασής μας. Σε σχέση με την κτιριακή του και υλικοτεχνική του υποδομή, το Δημοτικό Σχολείο Παραλίου  Άστρους πληρεί όλες τις προϋποθέσεις ενός σύγχρονου διδακτηρίου, ενώ ως Δήμος το έχουμε συμπεριλάβει σε επιλέξιμη πρόσκληση, στο Πρόγραμμα "Αντώνης Τρίτσης",
αναβαθμίζοντας το ακόμα περισσότερο.

Ύστερα από αυτά ο πρόεδρος ανέφερε ότι η επιτροπή έσετιλε στον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας το

13415/18.11.2021 έγγραφό μας, με το οποίο του γνωρίζαμε την πρόθεσή μας να  ζητήσουμε την προαγωγή του Δημοτικού Σχολείου Παραλίου Άστρους από 4θέσιο σε  6θέσιο, λόγω των επικείμενων προτάσεων του στις σχετικές φόρμες στο Πληροφοριακό  Σύστημα του Myschool.

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας με το Φ.2.1/6462/22.11.21 έγγραφό  της μας απάντησε ότι δεν δύναται να υποβάλλει αίτημα μεταβολής της οργανικότητας του Δημοτικού Σχολείου Παραλίου Άστρους από 4/θέσιο σε 6/θέσιο στο πλαίσιο της  διαδικασίας των μεταβολών Σχολικών Μονάδων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το  σχολικό έτος 2022-2023.

Μετά από αυτή την απάντηση και με βάση όλα τα παραπάνω και γνωρίζοντας ότι η διαδικασία προαγωγής μιας σχολικής  μονάδας, είναι μια δυναμική διαδικασία και επηρεάζεται πέρα από Νόμους, Εγκυκλίους και  από την εκπαιδευτική πολιτική που θέλει να ασκήσει το Υπουργείο Παιδείας και  Θρησκευμάτων, την δεδομένη χρονική συγκυρία, στο εν λόγω θέμα, η πρόταση της επιτροπής δήμου Βόρειας Κυνουρίας είναι  για τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η προαγωγή του Δημοτικού  Σχολείου Παραλίου Άστρους από 4θέσιο σε 6θέσιο, ενώ για τις υπόλοιπες σχολικές  μονάδες καμία μεταβολή.

Τα μέλη της ∆ημοτικής Επιτροπής Παιδείας αφού άκουσαν την εισήγηση του Προέδρου  και μελέτησαν την σχετική αλληλογραφία και τα σχετικά έγγραφα και μετά από διαλογική  συζήτηση,
 

Αποφάσισαν ομόφωνα
1) Δέχονται την εισήγηση του Προέδρου στο σύνολό της.
2) Εισηγούνται τα εξής:
Α) Την προαγωγή του Δημοτικού Σχολείου Παραλίου Άστρους από 4θέσιο σε 6θέσιο.
Β) Την συνέχιση της λειτουργίας όλων των άλλων Σχολικών Μονάδων του Δήμου μας,
Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, χωρίς καμία μεταβολή.
3) Παραπέμπουν το θέμα στο Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας,
Πολιτισμού και Αθλητισμού για τις απαραίτητες ενέργειες.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.