Την Πέμπτη κλιμάκιο της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη Μεγαλόπολη

Την Πέμπτη κλιμάκιο της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη Μεγαλόπολη

Σεπτέμβριος 16, 2013 - 20:15

Η επίσκεψη είχε αναβληθεί το Μάιο

Με σκοπό τον έλεγχο της κατάστασης που επικρατεί στο Χώρο Διάθεσης Βιομηχανικών Αποβλήτων της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη, την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου, το πρωί, θα βρεθεί στην περιοχή αντιπροσωπεία της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου Μεγαλόπολης Παναγιώτη Μπούρα στο www.arcadiaportal.gr η επίσκεψη είχε προγραμματιστεί να γίνει το Μάιο αλλά για λόγους που δεν είχαν γνωστοποιηθεί η επίσκεψη αυτή δεν είχε πραγματοποιηθεί τότε και ορίστηκε για την Πέμπτη.

Η επίσκεψη γίνεται μετά από αναφορά του δημάρχου Μεγαλόπολης, που έχει γίνει εδώ και καιρό, αφού υπάρχουν στοιχεία που κάνουν λόγο για απόρριψη και άλλων βιομηχανικών αποβλήτων στο ΧΔΒΑ της περιοχής πρά το γεγονός ότι ο χώρος είναι μόνο για αμίαντο. Αν κάτι τέτοιο συμβαίνει μιλάμε για παραβίαση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τη χώρα και για τα πρόστιμα που θα επιβληθούν και που φυσικά θα επιβαρύνουν τους Έλληνες Πολίτες. 

Αναμένεται λοιπόν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η επίσκεψη του κλιμακίου ενώ να σημειώσουμε ότι ο δήμαρχος τόνισε στην επικοινωνία που είχαμε μαζί του πως δεν θα αφήσουν να γίνει η Μεγαλόπολη, σκουπιδότοπος της Πελοποννήσου και όποιος έχει κάτι τέτοιο στο μυαλό του θα πρέπει να το εγκαταλείψει, αφού χωρίς τη συναίνεση της τοπικής κοινωνίας δεν μπορεί να προχωρήσει η κατασκευή τυχόν εργοστασίου...

ε.τ.

Ειδήσεις: