Την 4η μονάδα της ΔΕΗ θα κλείσει το ΔΣ Μεγαλόπολης για την "πραξικοπηματική" διακοπή της τηλεθέρμανσης (video)

Την 4η μονάδα της ΔΕΗ θα κλείσει το ΔΣ Μεγαλόπολης για την "πραξικοπηματική" διακοπή της τηλεθέρμανσης (video)

Μάρτιος 27, 2013 - 19:40

Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο σήμερα το μεσημέρι - εξώδικο από τη δημοτική αρχή στη ΔΕΗ

Σε κλείσιμο ακόμα και της 4ης Μονάδας της ΔΕΗ θα προχωρήσει ο Δήμος Μεγαλόπολης σε συνεργασία με τους εργαζόμενους και τους συνδικαλιστές της Επιχείρησης προκειμένου είτε να επαναλειτουργήσει η 3η μονάδα που τροφοδοτεί τη τηλεθέρμανση είτε η ΔΕΗ να πληρώσει το πετρέλαιο για τη λειτουργία της τηλεθέρμανσης.

Αυτό αποφασίστηκε ομόφωνα στη διάρκεια του έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαλόπολης, σήμερα το μεσημέρι, ενώ  ο δήμαρχος Μεγαλόπολης Παναγιώτης Μπούρας θα έχει και συνάντηση με τους εργαζόμενους της επιχείρησης προκειμένου να οργανωθούν οι κινητοποιήσεις.
Και αυτό γιατί η ΔΕΗ «πραξικοπηματικά» και χωρίς καμία ενημέρωση διέκοψε την παροχή θερμικής ενέργειας για τη λειτουργία της τηλεθέρμανσης στις 21 Μαρτίου με το αιτιολογικό ότι θέλει να προχωρήσει σε συντήρηση της μονάδας.
Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στη συνεδρίαση η ΔΕΗ δεν έχει τη δυνατότητα αυτή γιατί η συμφωνία της επιχείρησης με την «Τηλεθέρμανση» είναι η παροχή ενέργειας να γίνεται μέχρι και τις 23 Απριλίου και όχι ένα μήνα νωρίτερα που η ΔΕΗ προχώρησε στη διακοπή και μάλιστα χωρίς να συντρέχει έκτακτος λόγος.
Στη διάρκεια της συζήτησης δεν έλειψαν και οι αναφορές στην έλλειψη σχεδιασμού και μελέτης για την λειτουργία της τηλεθέρμανσης από πλευράς προηγούμενης δημοτικής αρχής , ενώ τονίστηκε πως ο δήμος Μεγαλόπολης είναι αναγκασμένος να πληρώνει τα δάνεια που πήρε η δημοτική αρχή Τσιριγώτη για τη λειτουργία της τηλεθέρμανσης. Βέβαια η μειοψηφία (παράταξη Τσιριγώτη) τόνισε ότι δεν μπορούν πλέον να στέκονται στο παρελθόν και κατηγόρησε τη δημοτική αρχή Μπούρα ότι δεν έχει σχεδιασμό για το μέλλον της τηλεθέρμανσης αφού δεν την επέκτεινε. Ο κ. Μπούρας τόνισε ότι έχουν υποβάλλει πρόταση στο ΕΠΕΡΑΑ και περιμένουν να χρηματοδοτηθεί- πρόταση ύψους 12 εκ. ευρώ. 
Μία άλλη παράμετρος που αναφέρθηκε στη διάρκεια της συνεδρίασης ήταν και τα χρέη των δημοτών προς την δημοτική επιχείρηση της Τηλεθέρμανσης, χρέη που ανέρχονται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και όπως ειπώθηκε γίνονται προσπάθειες και ασκούνται πιέσεις προς τους οφειλέτες για την καταβολή των ποσών. Μάλιστα όπως ανέφερε ο δήμαρχος σε δηλώσεις του στο www.arcadiaportal.gr σε πολλές των περιπτώσεων οι πιέσεις φτάνουν μέχρι και σε διακοπές παροχής θερμικής ενέργειας. 
Τέλος να σημειώσουμε πως η δημοτική αρχή έχει ήδη στείλει εξώδικη διαμαρτυρία προς τη ΔΕΗ για την αναίτια και αιφνίδια διακοπή της παροχής ενέργειας προς τα νοικοκυριά που είναι συνδεδεμένα με την τηλεθέρμανση, επισημαίνοντας πως η επιχείρηση με την πράξη της αυτή έρχεται αντιμέτωπη με τη συμφωνία που έχει γίνει  και ζητείται να αλλάξει η απόφασή της.

Δείτε ένα μεγάλο μέρος της συζήτησης στο ΔΣ για το εν λόγω θέμα καθώς και τις δηλώσεις του δημάρχου Παναγιώτη Μπούρα σε βίντεο….

Ε.Τ.

Video: 

youtube://v/E7wpWBJ1ZRs

youtube://v/9gdv-qkdvkE