Τιμητικές βραβεύσεις σε όλους τους πρώην προέδρους της ΝΟΔΕ Αρκαδίας (pics)

Τιμητικές βραβεύσεις σε όλους τους πρώην προέδρους της ΝΟΔΕ Αρκαδίας (pics)

Ιανουάριος 15, 2023 - 11:32
0 σχόλια

Μια από τις σοφές ρήσεις του λαού μας λέει πως «όποιος ξεχνά το παρελθόν του δεν έχει μέλλον» και κάπως έτσι η ΔΕΕΠ Αρκαδίας τίμησε το παρελθόν της και ανθρώπου ο καθένας τους έγραψε την δική του ιστορία στην Νομαρχιακή Επιτροπή.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΔΕΕΠ Αρκαδίας παραδόθηκαν τιμητικές πλακέτες και βραβευτήκαν όλοι οι παλιοί διατελέσαντες πρόεδροι της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος στην Αρκαδίας της πάλαι ποτέ ΝΟΔΕ.

Για τους παλιότερους αυτό υπήρξε μια μίνι αναδρομή και ένα ταξίδι στο παρελθόν, για τους νεότερους ήταν η αφορμή για να γνωρίσουν ένα κομμάτι της ιστορίας της ΝΟΔΕ Αρκαδίας από ανθρώπους που άφησαν και κάποιοι εξ’ αυτών συνεχίζουν να αφήνουν το κομματικό του αποτύπωμα.

Από τον Θωμά Ορφανόπουλο και τον Παναγιώτη Λαμπρόπουλο ως τον Γιώργο Μαρκόπουλο και τον Τίμο Κατσίπο και από το 1974 της πρώτης μεταπολίτευσης ως το σημερινό 2023 γεμάτο ΝΟΔΕ Αρκαδίας.

Από τις στιγμές αυτές δεν έλειψε η συγκίνηση με την αίθουσα να χειροκροτεί κάθε ένας τους για την προσφορά του στο κόμμα από την θέση του προέδρου της Νομαρχιακής Επιτροπής Αρκαδίας της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Θωμάς Ορφανόπουλος ήταν Δικηγόρος, Επίτιμος Πρόξενος της Γαλλίας και έγινε πρώτος Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Αρκαδίας. Τον τίμησε με τη φιλία του ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, συμμετείχε στο πρώτο συνέδριο του κόμματος, διακρίθηκε για την ευγένεια και το πολιτικό του ήθος. Την τιμητική πλακέτα έδωσε στον γιότ του Μιχάλη ο βουλευτής Αρκαδίας Κώστας Βλάσης.

Ο Παναγιώτης Λαμπρόπουλος ήταν Πολιτικός Μηχανικός, διετέλεσε Αντιδήμαρχος Τρίπολης,  Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας. Άνθρωπος εργατικός, ευγενής και μεθοδικός.  Την τιμητική πλακέτα έδωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, στον γιο του πρώην Χρήστο Λαμπρόπουλο που είναι Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας.

Ο Γιάννης Ψυχογυιός είναι Απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, διετέλεσε νομαρχιακός και δημοτικός σύμβουλος, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Άνθρωπος μειλίχιος, εργατικός και γεμάτος αρχές. Στον Την τιμητική πλακέτα έδωσε στον γιό του Βασίλη Κώστας Μαρκόπουλος.

Ο Γιώργος Καρλής είναι Απόφοιτος Παντείου και Παιδαγωγικής Ακαδημίας Τρίπολης, διετέλεσε Δήμαρχος Κορυθίου και Αντιδήμαρχος Τρίπολης). Άνθρωπος εργατικός και συνεπής στις αρχές του. και  Την τιμητική πλακέτα του την έδωσε ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Γιώργος Καμπύλης.

Ο Γιώργος Πλιώτας ήταν Συνδικαλιστής στο χώρο της εκπαίδευσης, διακρίθηκε στην τοπική αυτοδιοίκηση. Άνθρωπος γεμάτος κομματικό πάθος, ένας πιστός στρατιώτης των ιδεών της Νέας Δημοκρατίας. Η  τιμητική πλακέτα δόθηκε στην κόρη του Θεοδώρα από πρώην Δήμαρχος Τρίπολης Δημοσθένη Σωτηρόπουλο.

Ο Γιώργος Μαρκόπουλος είναι Εκπαιδευτικός και Συνδικαλιστής. Ένας άνθρωπος που έχει υπηρετήσει το κόμμα από την νεολαία γεμάτος από το από την κομματική φλόγα των ιδεών πιστός στις αρχές του και απεριόριστα εργατικός όντας και ο πρώτος πρόεδρος ΝΟΔΕ που εκλέχτηκε από την βάση. Πραγματοποίησε την ανακαίνιση των γραφείων του κόμματος. Την τιμητική πλακέτα του την έδωσε η νυν  Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Αρκαδίας Βάλια Μαυραϊδοπούλου.

Ο Τίμος Κατσίπος είναι Πολιτικός Μηχανικός και νυν Πρόεδρος της  ΚΤΥΠ ΑΕ. Ο άνθρωπος που ενώνει δυο γεννιές Νεοδημορατών προερχόμενος από τον πυρήνα της ΟΝΝΕΔ.  Πιστός στην ιδεολογία του, γεμάτος πάθος για τα ιδανιοκά της παράτυαξης, εργατικός και μεθοδικός. Την τιμητική πλακέτα του την έδωσε ο πρώην Δήμαρχος Τρίπολης και υποψήφιος Δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης.

Ο Βασίλης Μπιστόλας είναι Εκαπιδευτικός και Συνδικαλιστής. Ανέλαβε μεταβατικός πρόεδρος την περιόδο του Covid και υπήρξε εγγυητής της αδιάβλητης διαδικασίας των εσωκομματικών εκλογών, όπως υπογράμμισε η Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Αρκαδίας Βάλια Μαυραιδοπούλου. Άνθρωπος με αρχές και εργατικός. Την τιμητική πλακέτα του την έδωσε ο Δήμαρχος Γορτυνίας Στάθης Κούλης.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.