Τι το θες το ποτηράκι, να μου δώσεις το φαρμάκι!

Τι το θες το ποτηράκι, να μου δώσεις το φαρμάκι!

Ιανουάριος 13, 2017 - 13:00
0 σχόλια

Φιλαράκια μου καλά και αγαπημένα, γεια σας! Έφυγαν τα Φώτα κι οι φωτισμοί (εντάξει, στην Τρίπολη μόνο νοερό φωτισμό έχουμε, από λαμπτήρες πάσχουμε), έφυγε και η Αριάδνη ο χιονιάς πολύ άδοξα, με μια καταιγίδα. Έτσι ξενερώνουμε εδώ κάτω!

Ο χιονιάς, θεωρητικά, σκοτώνει τα ζουζούνια. Αλλά αυτή τη δόση με τον χιονιά φαίνεται ότι φούντωσαν οι ψείρες και όλοι... φαγουρίζονταν. Τι φαγούρα ήταν αυτή! Πολίτες, πολιτικοί, δημοτικοί, περιφερειακοί, το ξύσιμο της αρκούδας! Εκεί στη Γορτυνία, δε, μαύρα μάτια κάνουν για να δουν τον δήμαρχο, ευτυχώς που τον καλεί ο Πετράν και ο Γαννακούρας και εμφανίζεται στην Τρίπολη! 

Γκρίνια, παράπονα, αντιδράσεις, πού έπεσε το αλάτι και πού το... ξίδι! Δεν βλέπουν που τρέχει στα χιόνια ο Βαγγλάν με το πουκαμισάκι; Θα κρυώσει ο άνθρωπος!

Για το αλάτι σφάχτηκαν άντρες, λες και δεν έμεινε γραμμάριο για να φτιάξουμε ένα παστό, βρε αδερφέ!

Παστό είπα και θυμήθηκα: Τραπέζι στο Ζευγολατιό για τον Μήτσο και την παράταξη με παράπονα και δηλώσεις. Φαρμάκι είχε το ποτηράκι για κάποιους! Κατ' αρχάς, αν δεν μπορούσατε να κοιμηθείτε τα βράδια, εντάξει, θα κατεβεί στις εκλογές με το τσεπάκι του μαζί. Και μεταξύ γρουρνοπούλας και σύγκλινου, ο δημαρχούκος έκανε και τις κόνξες του: Δεν με στηρίξατε αρκετά, είπε, όταν έσκασαν τα θέματα. Και μετά, τους έριξε και μια ατάκα για τον ανασχηματισμό: να δείξετε ανοχή, καθώς η παράταξη έχει άπειρα στελέχη. Εν ολίγοις, τους κόπηκε η ορεξούλα, και πολλοί κατάλαβαν ότι θα μείνουν με το πτηνό στο χέρι, και όχι, δεν θα είναι κόκορας κρασάτος!

Από τον κόκορα στα ουζάκια: Λαμπρά τα Θεοφάνια στο Άστρος, τι βάρκες, τι πλεούμενα, τι χαρά στα πλήθη! Μια χεσιά τόπος, όμως, και πώς να χωρέσει τόσες μορφές; Έτσι, έπιασε ο καθένας τους από ένα οχυρό, σαν παλιοί καλοί... άγνωστοι. Αλλού ο Τάκης με τον Βλάση, αλλού ο Πετράν, αλλού ο Παπαηλιού. Το Άγιο Πνεύμα πέρασε και δεν... ακούμπησε και η ομόνοια πήγε περίπατο μπροστά στη νέα προβλήτα.

Όπως και ο Πετράν δεν ακούμπησε το ποτήρι με τον αγιασμό που έτεινε ο Σεβασμιώτατος, επειδή νωρίτερα ήπιαν από αυτό χείλη εχθρικά και... συριζαίικα! Ναι, φίλοι μου καλοί και αγαπημένοι! Όπως το πήρε το ποτήρι, το πάσαρε στον επόμενο! Λες και είχε φαρμάκι!

Πετράν, ο αγιασμός καθαγιάζει τα πάντα, ακόμα και τον στυγνό λαϊκισμό! Πέντε μετάνοιες και τέσσερα πατερημά, ακούς εκεί!

Φιλαράκια μου, ξεστολίστε εσείς το σπίτι και θα ξεστολίσει και ο Δήμος. Προς το παρόν, «αλληλοστολίζονται» για την Κανονιστική που... ξεκανονίστηκε! Κουίζ: Με ποιον δυσαρεστήθηκε ο Μήτσος για το ζήτημα;

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.