Θέση διευθυντή στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης

Θέση διευθυντή στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης

Νοέμβριος 12, 2019 - 10:34
0 σχόλια

Πλήρωση κενωθείσας θέσης Διευθυντή/ντριας 1ου Δημοτικού Σχολείου Τρίπολης της Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης Αρκαδίας.

Ο Διευθυντής Α/θμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας προκηρύσσει την πλήρωση με επιλογή της κενωθείσας θέσης Διευθυντή/ντριας της παρακάτω Σχολικής Μονάδας,η οποία ξεκινά με την τοποθέτηση και μέχρι την ανάληψη καθηκόντων νέων στελεχών σύμφωνα με το Ν.4547/2018 (ΦΕΚ 102 Α΄):

Ονομασία Σχολικής Μονάδας: 1ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης

Κ α λ ο ύ μ ε
Τους/τιςενδιαφερόμενους/ες εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, που έχουν τα νόμιμα προσόντακαι επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία επιλογής, να υποβάλλουν σχετική αίτηση συνοδευόμενη από τα αναγκαία δικαιολογητικά, εντός αποκλειστικής προθεσμίας, από την Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019 έως και την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019.

Οι υποψήφιοι για την ανωτέρω θέση, σύμφωνα με τις διατάξεις των παραγράφων 1 & 6 του άρθρου 22 του Ν.4547/2018 (ΦΕΚ 102 Α΄) θα πρέπει να είναι:
α) Εκπαιδευτικοί που κατέχουν τον Βαθμό Α΄,
β) Με πιστοποιημένη γνώση Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (Τ.Π.Ε.) Α΄ επιπέδου, η οποία τεκμαίρεται για τους εκπαιδευτικούς του κλάδου ΠΕ 86. Η γνώση Τ.Π.Ε. Α΄ επιπέδου αποδεικνύεται με τη σχετική πιστοποίηση ή σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. 6 του άρθρου 26 του Π.Δ.50/2001 (ΦΕΚ 39 Α΄) όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει για την απόδειξη της γνώσης χειρισμού Ηλεκτρονικού Υπολογιστή (Η/Υ),
γ) Εκπαιδευτικοί της οικείας βαθμίδας με δεκαετή τουλάχιστον εκπαιδευτική υπηρεσία στη βαθμίδα αυτή, οι οποίοι έχουν ασκήσει για οκτώ (8) τουλάχιστον έτη διδακτικά καθήκοντα σε σχολικές μονάδες. Από τα ανωτέρω οκτώ (8) έτη άσκησης διδακτικών καθηκόντων, τα τρία (3) τουλάχιστον έτη πρέπει να έχουν διανυθεί σε αντίστοιχους με την προς κάλυψη θέση τύπους σχολείων της οικείας βαθμίδας, έχοντας συμπληρώσει σε αυτά το 50% τουλάχιστον του υποχρεωτικού τους ωραρίου, με την επιφύλαξη της περίπτωσης στ΄ της παραγράφου 6 του άρθρου 22 του Ν.4547/2018 (ΦΕΚ 102 Α΄).

Ειδικότερα, υποψήφιοι για την θέση μπορεί να είναι εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων των κλάδων που υπηρετούν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και οι εκπαιδευτικοί που αναφέρονται στο Π.Δ.323/1993 (ΦΕΚ 139 Α΄) και στην αριθμ. 172260/Ε1/17-10-2016 Κ.Υ.Α. του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών (ΦΕΚ 3391 Β΄). Εκπαιδευτικοί κλάδου Δασκάλων με οργανική θέση σε Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. μπορούν, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις της παρούσας προκήρυξης, να υποβάλουν αίτηση υποψηφιότητας για την θέση.

Η κατάταξη των υποψηφίων θα γίνει βάσει των προϋποθέσεων επιλογής και της αποτίμησης των κριτηρίων αυτής όπως ορίζονται στα άρθρα 23 & 24 του Ν.4547/2018 (ΦΕΚ 102 Α΄)

Οι αιτήσεις υποψηφιότητας υποβάλλονται, όπως προβλέπεται από τις διατάξεις του άρθρου 2 της αριθμ. Φ.361.22/41/159789/Ε3/26-09-2018 (ΦΕΚ 4424 Β΄) Υ.Α. στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, όπου έχουν οργανική θέση και συνοδεύονται από φάκελο υποψηφιότητας στον οποίο εμπεριέχονται όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την απόδειξη των τυπικών προσόντων των υποψηφίων, ομαδοποιημένα σε υποενότητες, όπως αυτές αναλύονται στο βιογραφικό σημείωμα και περιλαμβάνουν:

1) Πλήρες πιστοποιητικό υπηρεσιακών μεταβολών.
2) Βιογραφικό σημείωμα.
3) Αντίγραφα τίτλων σπουδών, μετεκπαίδευσης και επιμόρφωσης.
4) Αποδεικτικά γνώσης ξένων γλωσσών.
5) Πιστοποιητικά επιμόρφωσης στις Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών (Τ.Π.Ε.) ή αποδεικτικά γνώσης χειρισμού Ηλεκτρονικού Υπολογιστή (Η/Υ).
6) Αποδεικτικά συγγραφικού έργου.
7) Βεβαιώσεις ή υπηρεσιακά έγγραφα που αφορούν στο διδακτικό-επιμορφωτικό έργο καθώς και στην διοικητική και διδακτική εμπειρία, τα οποία πρέπει να αναφέρουν χρόνο έναρξης και λήξης, κατά περίπτωση.
8) Κάθε άλλο δικαιολογητικό που κατά την κρίση του/της υποψηφίου/ας μπορεί να συμβάλει στη διαμόρφωση της κρίσης του Συμβουλίου περί της προσωπικότητας και της γενικής συγκρότησής του.
9) Υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/1986 (ΦΕΚ 75 Α΄) με την οποία βεβαιώνεται:
α) ότι ο/η εκπαιδευτικός δεν έχει καταδικαστεί τελεσίδικα για πειθαρχικό παράπτωμα με την ποινή της προσωρινής παύσης σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 109 του Υπαλληλικού Κώδικα (Ν.3528/2007, ΦΕΚ 26 Α΄),
β) η γνησιότητα των υποβαλλόμενων τίτλων σπουδών και λοιπών δικαιολογητικών,
γ) ότι ο/η εκπαιδευτικός δεν έχει απαλλαγεί από τα καθήκοντά του/της ως στέλεχος της εκπαίδευσης για σοβαρό λόγο αναγόμενο σε πλημμελή άσκηση των υπηρεσιακών του/της καθηκόντων.

Όλοι οι τίτλοι σπουδών που προέρχονται από ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης της αλλοδαπής, πρέπει να είναι αναγνωρισμένοι από το Διεπιστημονικό Οργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.)/

Διαπανεπιστημιακό Κέντρο Αναγνώρισης Τίτλων Σπουδών της Αλλοδαπής ή το Ινστιτούτο Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Ι.Τ.Ε.). Ξενόγλωσσες βεβαιώσεις ή έγγραφα που υποβάλλονται πρέπει να έχουν επίσημα μεταφραστεί από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών ή άλλο αρμόδιο κατά νόμο όργανο.

Μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων δεν γίνονται δεκτά συμπληρωματικά δικαιολογητικά.
Εκπαιδευτικοί που έχουν ολοκληρώσει δύο συνεχόμενες θητείες πλήρων διδακτικών ετών, που προηγούνται της επιλογής στη θέση Διευθυντή/ντριας της συγκεκριμένης Σχολικής Μονάδας, δεν επιτρέπεται να υποβάλουν αίτηση υποψηφιότητας για τη θέση του/της Διευθυντή/ντριας του Σχολείου αλλά μπορούν να υποβάλουν αίτηση για την επιλογή σε θέση Διευθυντή/ντριας οποιουδήποτε άλλου Σχολείου.

Σε κάθε περίπτωση ο/η επιλεγείς/είσα Διευθυντής/ντρια της Σχολικής Μονάδας πρέπει να συμπληρώνει το υποχρεωτικό ωράριο της θέσης του/της Διευθυντή/ντριας στη συγκεκριμένη Σχολική Μονάδα η οποία κατά το τρέχον σχολικό έτος λειτουργεί ως 6/θέσια.

Δεν επιτρέπεται να υποβάλουν αίτηση υποψηφιότητας για θέση στελέχους της εκπαίδευσης εκπαιδευτικοί, οι οποίοι αποχωρούν υποχρεωτικά από την υπηρεσία λόγω συνταξιοδότησης εντός ενός (1) έτους από την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των υποψηφιοτήτων.

Οι προϋποθέσεις και τα κριτήρια επιλογής πρέπει να συντρέχουν κατά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων υποψηφιοτήτων. Τα κωλύματα επιλογής δεν πρέπει να συντρέχουν τόσο κατά το χρόνο λήξης της προθεσμίας υποβολής της αίτησης υποψηφιότητας όσο και κατά το χρόνο τοποθέτησης από το αρμόδιο όργανο.

Οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης είναι αρμόδιες για τη συγκέντρωση των αιτήσεων, τον έλεγχο της ακρίβειας των δηλουμένων στοιχείων, τη θεώρηση της αίτησης και της έκδοσης πιστοποιητικού υπηρεσιακών μεταβολών. Αντίγραφο κάθε αίτησης παραμένει στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης υποβολής και η πρωτότυπη αίτηση, μαζί με τον φάκελο υποψηφιότητας, διαβιβάζονται στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας (για τη συγκεκριμένη Σχολική Μονάδα της οποίας έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον ο/η υποψήφιος/α) ώστε να τεθεί υπόψη του αρμόδιου Συμβουλίου Επιλογής (Π.Υ.Σ.Π.Ε. Αρκαδίας) το οποίο συγκροτείται σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 26 του Ν.4547/2018 (ΦΕΚ 102 Α΄).

Οι αιτήσεις και οι φάκελοι υποψηφιότητας θα διατηρούνται στην οικεία Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας των Διευθυντών/ντριών Σχολικών Μονάδων (ήτοι έως 31‐07‐2020 ή έως την τοποθέτηση και μέχρι την ανάληψη καθηκόντων των νέων στελεχών).

Η παρούσα αναρτάται στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας, κοινοποιείται σε όλες τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της χώρας οι οποίες έχουν την ευθύνη ενημέρωσης των εκπαιδευτικών καθώς και στο Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π.) προκειμένου να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του.

Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης
της Δ/νσης Π.Ε. Αρκαδίας
Φώτιος Σοφ. Γκέσουρας (Μ.Ρ.Α.)

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.