Τελεσίγραφο Σαμαρά: Καμία καθυστέρηση στις ληξιπρόθεσμες οφειλές του ΕΟΠΥΥ

Τελεσίγραφο Σαμαρά: Καμία καθυστέρηση στις ληξιπρόθεσμες οφειλές του ΕΟΠΥΥ

Αύγουστος 06, 2013 - 13:08
1 σχόλια

Ξαφνική επίσκεψη στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ  πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς όπου και έδωσε εντολή για επιτάχυνση διαδικασιών ώστε, μέχρι το τέλος του έτους να έχουν καταβληθεί ως και το τελευταίο ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του ΕΟΠΥΥ στους παρόχους Υγείας.

Εκείνη τι στιγμή βρισκόταν σε εξέλιξη σύσκεψη, την οποία είχε συγκαλέσει ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης και στην οποία συμμετείχαν ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο υφυπουργός Υγείας, Αντώνης Μπέζας, και οι διοικητές των εμπλεκόμενων ταμείων από κοινού με τους διευθυντές των υπηρεσιών, που είναι αρμόδιες για τα ληξιπρόθεσμα.Ο Αντώνης Σαμαράς ζήτησε μέχρι το τέλος του 2013 να έχει καταβληθεί το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς ιδιώτες γιατρούς, ιδιωτικά νοσοκομεία, διαγνωστικά εργαστήρια, μονάδες αιμοκάθαρσης, πολυϊατρεία, φυσικοθεραπευτήρια, ιδιωτικές κλινικές και κέντρα αποκατάστασης. Ο πρωθυπουργός που προήδρευσε της διυπουργικής ευρείας σύσκεψης στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ εμφανίστηκε ενοχλημένος από τις καθυστερήσεις στην καταβολή των ληξιπροθέσμων, απόρροια της γραφειοκρατικής λειτουργίας. «Ζούμε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Στην έκτακτη ανάγκη, μη μου λέτε ότι στείλατε επιστολή...», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι έως στιγμής από τα 1,9 δισ. ευρώ, που είναι το συνολικό ποσό των ληξιπρόθεσμων οφειλών, έχουν καταβληθεί μόλις τα 500 εκατομμύρια, με τα υπολειπόμενα 1,4 δισ. να παραμένουν αδιάθετα, παρά το γεγονός ότι έχει εγκριθεί η εκταμίευσή τους. Στην κατεύθυνση της επίσπευσης των διαδικασιών, ώστε να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατόν η εκκαθάριση των εκκρεμοτήτων και να καταβληθούν οι οφειλές, αποφασίστηκε ότι:
Τίθενται στο σύνολό τους οι αρμόδιες υπηρεσίες του κρατικού μηχανισμού στη διάθεση των εμπλεκόμενων με τα ληξιπρόθεσμα Ταμείων, προκειμένου να εξυπηρετηθεί η άμεση καταβολή των οφειλών.
Με απόφαση του υπουργού Υγείας προωθείται η άμεση απόσπαση προς τα Ταμεία, όλου του απαιτούμενου προσωπικού για την επιτάχυνση των διαδικασιών εκκαθάρισης.
Επικουρικά, θα ζητηθεί η συνδρομή ιδιωτικών ελεγκτικών εταιρειών, προκειμένου να γίνει εκκαθάριση σε όποιο Ταμείο δηλώσει αδυναμία.

Όπως επεσήμανε ο κ. Γεωργιάδης, το τέλος Αυγούστου σηματοδοτεί επί της ουσίας και το πρώτο σημείο καμπής, ώστε να διαπιστωθεί στην πράξη αν οι Διοικήσεις των Ταμείων προχωρούν ως οφείλουν τις διαδικασίες προκειμένου μέχρι το τέλος του έτους να έχει καταβληθεί στους παρόχους υγείας το σύνολο του ποσού των ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Ο Πρωθυπουργός άλλωστε έδωσε εντολή να επαναληφθεί σύσκεψη με την ίδια σύνθεση στο τέλος Αυγούστου, ώστε να αποτυπωθεί η πορεία υλοποίησης των συμφωνηθέντων.
 


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Η υπηρετριούλα της μέρκελ και λοιπών αφεντικών!!! Ο κατά φαντασίαν προθυπουργός!!!...... <<Μακεδονία ξακουστή του Αλεξάνδρου χώρα>>Το έκανες γαργάρα!! Διαθέτει πολιτική νοημοσύνη βρέφους(κατα άδωνη) ή συνειδητά ξεχαρβαλωνει το Εθνος και τον Λαό;;