Ταξίδι εξοικείωσης στη Βόρεια Κυνουρία για τουριστικά γραφεία της Κεντρικής Ευρώπης, Κύπρου, Αρμενίας και Αυστραλίας (pics)

Ταξίδι εξοικείωσης στη Βόρεια Κυνουρία για τουριστικά γραφεία της Κεντρικής Ευρώπης, Κύπρου, Αρμενίας και Αυστραλίας (pics)

Απρίλιος 02, 2023 - 10:00
0 σχόλια

Ένα  εξαιρετικό  καθόλα ταξίδι εξοικείωσης (post fam trip)  διοργανώθηκε από τον σύλλογό μας «Ένωση Τουριστικών Καταλυμάτων Ανατολικής Αρκαδίας» και το Γραφείο ¨ Respond on Demand¨ στην Βόρεια Κυνουρία από 29 έως 31/03/2023, με την οικονομική στήριξη του Επιμελητηρίου Αρκαδίας και του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας. 

Οι φιλοξενούμενοί μας ήταν πάνω από 20 τουριστικοί πράκτορες από χώρες της κεντρικής Ευρώπης αλλά και από Κύπρο, Αρμενία, Αυστραλία. 
Είχε προηγηθεί ένα διήμερο σημαντικών συναντήσεων B2B σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, όπου η Πρόεδρος του συλλόγου μας Βίβιαν Μανωλέσου, είχε την ευκαιρία να ενημερώσει ένα πλήθος τουριστικών πρακτόρων για τα πλεονεκτήματα της περιοχής και τις εναλλακτικές δραστηριότητες του συλλόγου μας, με την συνεργασία τοπικών φορέων και όχι μόνο.

Οι  επισκέπτες μας με αφετηρία το Παράλιο Άστρος περιηγήθηκαν στο παραθαλάσσιο τμήμα αλλά και τον ορεινό όγκο της Βόρειας Κυνουρίας,  θαύμασαν τις ομορφιές της περιοχής, απόλαυσαν τα τοπικά φαγητά, γνώρισαν τον τρόπο ζωής και εντυπωσιάστηκαν από την φιλοξενία κατοίκων και φορέων. Επίσης, έγιναν γνώστες  των δραστηριοτήτων που προωθούμε με τους έμπειρους συνεργάτες μας κάνοντας; τοξοβολία, καγιάκ και μανιταροεξορμήσεις και επισκέψεις στο Μοναστήρι της Ι.Μ Μονής Μαλεβής αλλά και σε εργαστήρια ζυμαρικών και λαϊκής τέχνης. 

Αναλυτικότερα, μετά από το καλωσόρισμα στο Παράλιο Άστρος, περιηγήθηκαν στον οικισμό, το λιμάνι και το κάστρο,  επισκέφτηκαν το τοπικό εργαστήρι λαϊκής τέχνης και  έκαναν τοξοβολία και καγιάκ στο Ξηροπήγαδο.   

Στην συνέχεια μέσω του γραφικού χωριού  Αγιάννη προσκύνησαν στην Ιερά Μονή  Μαλεβής και μετά από επίσκεψη στο πύργο Τρικαλίτη , παρακολούθησαν τον τρόπο παρασκευής ζυμαρικών στον Άγιο Πέτρο και ψώνισαν στα τοπικά μαγαζιά.  Κατόπιν έκαναν  μανιταροεξόρμηση στο καταπράσινο δάσος του Πάρνωνα και μετά από την επίσκεψή τους στον Φορέα Διαχείρισης Πάρνωνα της  Καστάνιτσας όπου ενημερώθηκαν για την χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής, γευμάτισαν στην πλατεία του χωριού με φαγητά βασισμένα στα μανιτάρια, την τρούφα και το κάστανο.  Τέλος επισκέφτηκαν τον πανέμορφο Πλάτανο και ολοκλήρωσαν το ταξίδι τους με ένα εντυπωσιακό γλέντι με παραδοσιακούς χορούς από τοπικό σύλλογο στο Παράλιο Άστρος.

 Κατά την διαμονή τους οι πράκτορες ήρθαν σε επαφή με μέλη του συλλόγου μας και επισκέφτηκαν καταλύματα της επιλογής τους. 
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς: 
--Τους εν τέλει φίλους μας, τουριστικούς πράκτορες για την επιλογή τους να επισκεφτούν την περιοχή μας
--Το εξαιρετικό γραφείο Respond on Demand για την διοργάνωση, τη βοήθεια και την ευκαιρία που μας προσέφερε.
--Το Επιμελητήριο Αρκαδίας για την αμέριστη ηθική και οικονομική στήριξη τέτοιων δράσεων
--Τον Δήμο μας της Βόρειας Κυνουρίας για την μερική χρηματοδότηση του ταξιδιού αυτού
- -Τους συνεργάτες  μας: 
        - Κοιν Σεπ5ΕΝΤΕ (τοξοβολία,  ξενάγηση)   
        - Fungi Hellas  (μανιταροεξόρμηση)                                                           
 - Hellenic Outdoor Wellness (καγιάκ)
 -Explore Peloponnese (ξενάγηση, συνοδεία)
-Το  ¨Εργαστήρι¨  Υφαντά Λαϊκής Τέχνης στο Παράλιο Άστρος
 -Το Εργαστήριο Ζυμαρικών  Άγιου Πέτρου ¨Μαλεβός¨ 
--  Και ιδιαίτερα  τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καστάνιτσας  και για την ζεστασιά και την υπέροχη φιλοξενία τους όπως και τον  Πολιτιστικό Σύλλογο ¨Θηρεάτης¨  για τα εξαιρετικά  χορευτικά που μας χάρισαν!! Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ και σε όλους όσοι βοήθησαν  για την πραγματοποίηση αυτής της σημαντικής εκδήλωσης!

Ο σύλλογός μας πιστός στην συνεχή προσπάθεια για την ανάδειξη της περιοχής, υπόσχεται αντίστοιχες εκδηλώσεις και στο άμεσο μέλλον, γιατί πιστεύουμε ότι οι επισκέψεις τουριστικών πρακτόρων και  ΜΜΕ στον τόπο μας, μαζί με τις προσπάθειες και την βοήθεια όλων (Δήμου, Επιμελητηρίου, Καταλυμάτων, συλλόγων) μπορούν να απογειώσουν την περιοχή μας και αυξήσουν το τουριστικό ενδιαφέρον.

Για τον σύλλογο
«Τουριστικών Καταλυμάτων Ανατολικής Αρκαδίας»
το Δ.Σ


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.