Ταξιδέψτε απεριόριστα με τη Βουλή-Holiday!

Ταξιδέψτε απεριόριστα με τη Βουλή-Holiday!

Ιούλιος 28, 2016 - 13:01
0 σχόλια

«Θα πάρω μια ψαρόβαρκα, το μωρό μου, να πάω να βγω στην Πάρο»... Τρεις μέρες όλα πληρωμένα. Ο Τσίπρας θα κόβει την κορδέλα του αεροδρομίου και εγώ, ο συνοδός, ο παρατρεχάμενος, το μέλος της αποστολής, θα την περάσω ζάχαρη στο ξενοδοχείο του Πρωθυπουργού! Και η Πάρος είναι μόνο η αρχή, φιλαράκι!

Οι τροπολογίες τελειωμό δεν έχουν για την κυβέρνηση. Τι να την κάνεις, μάνα μου, τη συνταγματική αναθεώρηση; Συνταγματική τροπολογία πες την καλύτερα!

Με τροπολογία που πέρασε η κυβέρνηση αβασάνιστα, αβίαστα και αβάδιστα εντελώς ξαφνικά σε νομοσχέδιο για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου, καταργείται το όριο κρατικών δαπανών για τους συνοδούς σε ταξίδια του Πρωθυπουργού, του Προέδρου της Δημοκρατίας και των υπουργών Οικονομικών, Εξωτερικών και Άμυνας.

Σύμφωνα με αυτήν «εξαιρούνται από τον περιορισμό του ανώτατου ορίου των εξήντα (60) επιτρεπόμενων, κατ' έτος, ημερών μετακίνησης εκτός έδρας οι συνοδοί ασφαλείας και τα μέλη αποστολής που συνοδεύουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό».

Και καλά τα μέλη ασφαλείας... Τα μέλη αποστολής; Εκτός από τους απαραίτητους, δεν το συζητώ, μεταφραστές και διερμηνείς, θα ταξιδεύει δωρεάν και όποιος είδε φως και μπήκε;.. Προφανώς, προφανέστατα. Το λύσαμε κι αυτό. Αποστολή στο εξωτερικό, ευκαιρία για γιορτή, άνοιξε ένα Απέλια, που έλεγε η διαφήμιση (καλά, για την περίπτωσή σας, Ντομ Περινιόν, αριστερή και μπουρμπουληθρωτή!)

»Επίσης, ορίζεται ότι, τα μέλη της αποστολής που συνοδεύουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό και τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας, Εξωτερικών και Οικονομικών στο εξωτερικό, διαμένουν στο ίδιο ξενοδοχείο με το πρόσωπο που συνοδεύουν. Τα εν λόγω έξοδα βαρύνουν τον προϋπολογισμό του αρμόδιου φορέα του Δημοσίου».

Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους δεν μπορεί να εκτιμήσει το πραγματικό κόστος της τροπολογίας, αφού «εξαρτάται από πραγματικά γεγονότα (αριθμός ατόμων που συνοδεύουν τις αποστολές, συχνότητα μετακινήσεων, κ.λπ.) και θα αντιμετωπίζεται από τις πιστώσεις του κρατικού προϋπολογισμού».

Πλήρωνε, Έλληνα! Μια ζωή πληρώνεις απεριόριστα κερατιάτικα, τώρα και απεριόριστα οδοιπορικά (και κερατιάτικα, μη νομίζεις, δεν αλλάζει αυτό!).

Λέτε να ήταν απαίτηση του Πάνου; Που πήγε πρόσφατα Αμερική με όλα του τα λιλιά και τους ακολούθους; Να εξάντλησε τόσο γρήγορα τις 60 ημέρες των δωρεάν ταξιδιών για τη συνοδεία του;..

Αν έχουν (αριστερή) τσίπα, ας ανακοινώνουν σε κάθε ταξίδι τίνος τα έξοδα θα πληρώνουμε και για ποιον λόγο ταξιδεύει μαζί με την... αποστολή. Αν.

Αν ήτανε οι μπάμιες κρουασάν...

Ειδήσεις: 
Tags: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.