Τατούλης: Περιμένουμε τη Δικαιοσύνη να επισπεύσει τις ενέργειές της

Τατούλης: Περιμένουμε τη Δικαιοσύνη να επισπεύσει τις ενέργειές της

Μάιος 14, 2012 - 19:09
5 σχόλια

"Περιμένουμε τη Δικαιοσύνη να επισπεύσει τις ενέργειές της και να ενημερωθούν οι πολίτες της Πελοποννήσου για το τι έγινε με τα έργα στη Λακωνία που κατέρρευσαν", ανέφερε μεταξύ άλλων ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης στη διάρκεια της διακοπείσας συνεδρίασης του ΠΣ με αφορμή την ενημέρωση που έγινε για το έργο της παράκαμψης των Βουτιάνων από την αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας Ντία Τζανετέα.

Η αναφορά του κ. Τατούλη έγινε μετά τις παρεμβάσεις περιφερειακών συμβουλίων όχι μόνο για το έργο της παράκαμψης των Βουτιάνων που κατέρρευσε αμέσως μετά την παράδοσή του στην κυκλοφορία, αλλά γενικότερα για οδικά έργα της Λακωνίας που δεν είχαν ευτυχή κατάληξη και δεν δόθηκαν προς χρήση των πολιτών.

Μάλιστα ο ΠΣ Σπύρος Φλώρος τόνισε πως θα πρέπει να υπάρξει πλέον σωστή επίβλεψη και ο εργολάβος να ξέρει ότι δε θα παραληφθεί το έργο αν δεν είναι άρτιο... "Οι μαϊμουδιές τελείωσαν", είπε χαρακτηριστικά. Επίσης ρώτησε τι θα γίνει με τα έργα Σκούρα- Πυρί και Μακρυνάρα, ενώ για το έργο της Σελλασίας τόνισε ότι στοίχισε περισσότερο και από την Αττική Οδό.

Ο κ. Τατούλης στην δική του εισήγηση τόνισε πως η Περιφέρεια πήρε το ρίσκο να προχωρήσει αυτή τη διαδικασία με πολύ λιγότερα χρήματα , ενώ αναφέρθηκε και στη διαφορά της Περιφέρειας Πελοποννήσου που εν καιρώ κρίσης βρίσκει πόρους και συμβασιοποιεί έργα. Και μάλιστα ανακοίνωσε πως στις 15 Μαΐου - αύριο δηλαδή - παίρνει το δρόμο της ένταξης το έργο Μονεμβασιά - Σπάρτη (δρόμος Αγίου Φωκά) κάτι που αποδεικνύει τις μεγάλες παρεμβάσεις που θα γίνουν σε μία περιοχή (Λακωνία) που μέχρι τώρα ήταν περιθωριοποιημένη.

Όσον αφορά το έργο της παράκαμψης των Βουτιάνων σύμφωνα με την κα. Τζανετέα, δημοπρατήθηκε στις 14 Μαρτίου, θα κοστίσει 2 εκατομμύρια ευρώ, θα είναι έτοιμο σε 6 μήνες και προβλέπονται αρκετές εργασίες, ενώ το χαρακτήρισε έργο σημαντικό για όλην την περιφερειακή ενότητα της Λακωνίας.

Ε.Τ.

Ειδήσεις: 

5 Σχόλια

<p> Με τη διαφορά πως πριν από την Δικαιοσύνη, λειτουργούν και ΠΡΕΠΕΙ να το κάνουν σύμφωνα με το γράμμα του νόμου, οι διοικητικές υπηρεσίες και επιβάλουν τις προβλεπόμενες κυρώσεις.</p> <p> Σύμφωνα με τον Κώδικα Δημοσίων Υπαλλήλων, λοιπόν, όποιος υπάλληλος η λειτουργός εν γένει του δημόσιου τομέα, κριθεί από ανώτερό του, ως υπαίτιος για κάποιο ποινικό ή άλλο παράπτωμα και κατηγορηθεί γι΄ αυτό, αυτόματα τίθεται σε καθεστώς διαθεσιμότητας, με περικοπές και του μισθού του, μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση και να βγουν οι οριστικές αποφάσεις.,</p> <p> Στην προκειμένη περίπτωση, για την οποία ο κ. Περιφερειάρχης έβγαλε το λογύδριο περί λειτουργίας της Δικαιοσύνης.... οι υπάλληλοι, μηχανικοί της ΔΕΚΕ και οι δύο, που έχουν χαρακτηρισθεί από τον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Ρακιντζή, ως έχοντες ενεργήσει ΄΄ΜΕ &nbsp;ΔΟΛΟ΄΄ &nbsp;όχι μόνο δεν ετέθησαν σε διαθεσιμότητα, αλλά απολαμβάνουν και εξαιρετικών προνομίων, αφού έχουν αναβαθμισθεί σε πιο προσοδοφόρες θέσεις !!!</p> <p> Βέβαια, όπως συνηθίζεται στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας, το παραθυράκι του προαναφερθέντος &nbsp;εδαφίου του Κώδικα των Δημοσίων Υπαλλήλων, έχει την λύση για όσους ΄΄πρέπει΄΄ να καλύπτονται και να γλυτώνουν τις διοικητικές κυρώσεις, και αναφέρει πως αν παρέλθει συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και δεν επιβληθεί η διαθεσιμότητα, τότε όλα συνεχίζουν όπως ήσαν πριν, και αναμένεται η απόφαση της Δικαιοσύνης απλά.</p> <p> Πουθενά βέβαια δεν γίνεται λόγος για ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ λόγω αμφιβόλου προτέρου βίου (σύμφωνα με τον κ. Ρακιντζή), όπως έσπευσε να κάνει ο κ. Τατούλης στους εκλεκτούς του φίλους και υπεύθυνους για το χάλι των 2 έργων στη Λακωνία και την ΚΑΤΑΣΠΑΤΑΛΗΣΗ περίπου 55.000.000 ευρώ.......</p> <p> Οι κορώνες εντυπωσιασμού του Περιφερειάρχη, δεν αντιλαμβανόμαστε σε τι αποσκοπούν, πέρα από αυτόν καθαυτόν τον ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΟ !!!</p> <p> Οι πράξεις είναι ο δείκτης της πολιτικής βούλησης. Και η εφαρμογή της κειμένης νομοθεσίας, χωρίς επιλεκτικότητες και παρακάμψεις &nbsp;είναι η απόδειξη των προθέσεων περί απόδοσης Δικαιοσύνης!!!!!!!!!</p> <p> Γιούλη Παπαδοπούλου.</p>

Για μια ακόμη φορά ο περιφερειάρχης τα έκανε θάλασσα και ...περιμένει τη Δικαιοσύνη. καλά κρασιά!!! ή και ουίσκια!!!

Πιστεύω ότι δεν θα κριθεί κανένας ένοχος για αυτό το φιάσκο γιατί απλά όλοι οι υπεύθυνοι είναι γρανάζια του σάπιου και διεφθαρμένου ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥ συστήματος που έφθασε την Ελλάδα σε αυτή την άθλια κατάσταση..... ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ ΠΟΥ ΤΡΕΦΕΣΤΕ ΜΕ ΔΕΛΤΙΟ ΣΙΤΙΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ..........

ΠΕΤΡΟ ΠΡΟΣΕΞΕ ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΟΛΗΤΟΙ ΣΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ!!! ΠΡΟΣΕΞΕ ΠΟΙΑ ΠΕΤΡΑ ΘΑ ΣΗΚΩΣΕΙΣ

όλα τα μωρά στην πίστα... Ο Πέτρος έβαλε όλα τα ΄΄κακά΄΄ παιδιά της ΔΕΚΕ στις καλύτερες θέσεις. Πολύ σωστά το έγραψε η κ. Παπαδοπούλου. Και όσους άλλους έμεναν παραπονούμενοι, τους βόλεψε με γραμματείες, συμβουλίες κτλ. Για ρωτήστε να μάθετε που βρίσκεται ο τωρινός διευθυντής της ΔΕΚΕ. Σες ποιό πόστο έτρεξε να τον βολέψει ο Πήτερ; Μη μου πεις admin πως κάνω καταγγελία. Βάλε ένα δημοσιογράφο σου να μάθει. Άλλωστεε η θέση του ΔΕΚΕ αρχη είναι δημόσια δεν θίγω κανένα. Και δημόσια έχει ανακοινωθεί και η αναβάθμισή του. Γιατί; Βάλε το σχολιο μου άλλωστε ο Πέτρος είναι υπέρ της διαφάνειας και υπέρ της ... δημόσιας διαβούλευσης !@!@!@!@!@ (για να μη γράψω τη γνωστή λέξη)Καινούργιο κλισέ αυτή η φράση στο στόμα του αιρετού ΄΄δημόσια διαβούλευση΄΄ Κάτι σαν δημόσια διαπόμπευση ακούγεται που αξίζει σε όλους τους.