Τα σκουπίδια , οι 7 του ΣΥΡΙΖΑ και ο «πολιτικός νταβατζής» της περιφέρειας (video)

Τα σκουπίδια , οι 7 του ΣΥΡΙΖΑ και ο «πολιτικός νταβατζής» της περιφέρειας (video)

Νοέμβριος 19, 2012 - 19:10
6 σχόλια

  Τριγμούς έφερε στην περιφερειακή αρχή η ερώτηση που κατέθεσαν 7 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ αυτών και οι 3 Πελοποννήσιοι Πετράκος, Κοδέλας και Ζαχαριάς, με αντικείμενο αναφοράς τα απορρίμματα και τον διεθνή διαγωνισμό που έχει στον αέρα η περιφέρεια προκειμένου να επιτύχει την οριστική λύση . Ο  τρόπος και το ύφος της ερώτησης οδήγησε την περιφερειακή αρχή στο να φέρει το ζήτημα στο ανώτατο όργανό της, το περιφερειακό συμβούλιο, το οποίο συνεδριάζει αυτήν την ώρα.

  Για την πιο επικίνδυνη μορφή του λαϊκισμού, την ψεύτικη αλήθεια, έκανε λόγο η θεματική αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου η οποία προ ημερησίας διατάξεως έθεσε το θέμα και το εισηγήθηκε στο σώμα.
Οι περιφερειακοί σύμβουλοι κλήθηκαν να αποκωδικοποιήσουν τον τρόπο που γράφτηκε η ερώτηση , τρόπος ο οποίος, κατά την Ντίνα Νικολάκου, δημιουργεί μια αλήθεια που δεν υπάρχει και οδηγεί σε αποπροσανατολισμό των Πελοποννήσιων πολιτών.  « Στην ερώτησή τους οι 7 μιλούν για την περιφέρεια που δεν συμπεριέλαβε τους ΟΤΑ στον ανταγωνιστικό διάλογο. Είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ! Βγάλαμε στον αέρα έναν διεθνή διαγωνισμό  πρωτοποριακό, ανοιχτό , για πρώτη φορά όχι φωτογραφικό και αυτό είναι το πρωτοποριακό του στοιχείο! Είναι ανοιχτός και με προϋπόθεση το δημόσιο συμφέρον» ανέφερε η αντιπεριφερειάρχης  στηλιτεύοντας το κακό παρελθόν της Πελοποννήσου , περιφέρεια η οποία ήταν το κάκιστο παράδειγμα στον τομέα των απορριμμάτων , μια περιφέρεια με πολύ μαύρο χρήμα όπως χαρακτηριστικά ελέχθη.

Η Ντίνα Νικολάκου αναφέρθηκε στο πως κατάφερε η περιφέρεια να πάρει την υπογραφή από 7 συναρμόδια υπουργεία ώστε να έχει την αρμοδιότητα των απορριμμάτων αλλά και τον τρόπο που η ίδια κατόρθωσε να βρει ώστε να εκταμιευθούν από το Υπουργείο 32 εκ ευρώ προς αποκατάσταση 82 ΧΑΔΑ. «Πήραμε τα χρήματα αυτά όταν υπήρχαν δήμοι που ζητούσαν 20 εκ ευρώ μόνο για τους δικούς τους ΧΑΔΑ»  είπε η Αντιπεριφερειάρχης χωρίς να ονομάσει τους δήμους αυτούς.

  Η ερώτηση των 7 για την περιφερειακή αρχή ενέχει το στοιχείο της έγκλησης του περιφερειακού συμβουλίου, του ανώτατου δηλαδή οργάνου της περιφέρειας το οποίο έχει λάβει όλες τις αποφάσεις που αφορούν τα σκουπίδια και τον διεθνή διαγωνισμό, πράξη απαράδεκτη ειδικά για έναν ε των υπογραφόντων τον Θανάση Πετράκο ο οποίος κρατούσε το έδρανο του περιφερειακού συμβούλου πριν να μεταπηδήσει στο Βουλευτικό.

Ιδιαίτερη αίσθηση ωστόσο προκάλεσε η αναφορά της Ντίνας Νικολάκου στην ανεξαρτησία της περιφερειακής αρχής κάτω από την οποίαν εκλέχθηκε άλλωστε ενεργοποιώντας όλες τις υγιείς δυνάμεις του τόπου, με την επισήμανση πως «συνεχίζουμε δίχως πολιτικό προστάτη, σύμβουλο ή νταβατζή!»

 

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Δημήτρης Δράκος κινήθηκε σε πλαίσια μετριοπάθειας στην τοποθέτησή του καλώντας την αρχή να δράσει με μετριοπάθεια δεδομένου οτι μιλούμε για μια πολιτική αντιπαράθεση.

 

Λάβρος κατα Πετράκου ο Τατούλης

 

Ο Περιφερειάρχης στην δική του τοποθέτηση "είδε"  την ευκαιρία μιας ακόμα αντιπαράθεσης με τον Θανάση Πετράκο στον οποίον και επιτέθηκε με δριμύτητα κάνοντας λόγο για "σκαμπιλάκια" εκ του "αγιοποιημένoυ" Βουλευτή, αλλά και για έναν ευρωπαικό ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος δεν γνωρίζει τις ευρωπαικές επιταγές στα πλαίσια ενός διεθνούς διαγωνισμού.

 

Χριστίνα Τσιορωτά

Video: 

youtube://v/-i4haNI1C2Y

youtube://v/ChzkgUrqvdI


6 Σχόλια

δίνετε την απάντηση και τους χαρακτηρισμούς στην ερώτηση αλλά την ίδια την ερώτηση ουτε καν ε?

<p>Η ερώτηση των 7 Βουλευτών έχει αναρτηθεί ήδη στο portal</p> <p>http://www.arcadiaportal.gr/news/sti-bouli-i-diaxeirisi-ton-aporrimmaton-tis-peloponnisou</p> <p>&nbsp;</p>

Σκουπίδια Τρίπολης !!! --> (...κατάφερε η περιφέρεια να πάρει την υπογραφή από 7 συναρμόδια υπουργεία ώστε να έχει την αρμοδιότητα των απορριμμάτων...) Αυτά είναι τα λόγια της κας Νικολάκου & του κου Τατούλη. Δηλώνουν ξεκάθαρα ότι την αρμοδιότητα των απορριμμάτων την έχει η Περιφέρεια. Οπότε ο κος Παυλής και το τσιράκι του ο Τσιαμούλος να απευθύνονται στον Τατούλη για τα σκουπίδια της Τρίπολης και να μην πετάνε λάσπες αριστερά και δεξιά. Επιτέλους, η Περιφέρεια δια στόματος Νικολάκου ομολογεί ότι ολόκληρη η αρμοδιότητα για τα σκουπίδια την έχει ο Τατούλης και ότι δουλειά των Δήμων είναι να συλλέγουν απλώς τα σκουπίδια από τους δρόμους. Αυτά για να καταλαβαίνει ο κόσμος ποιός φταίει για το μπάχαλο των σκουπιδιών. Καληνύχτα σας κύριοι πονηροί λασπολόγοι.

Τελικά ο Τατούλης με τη συμπεριφορά του έκανε μάγκα τον Πετράκο....δηλαδή βουλευτή!!!!!

Εάν επιλέξτε Μπόμπολα δεν θα έχετε καμία αντίδραση απο τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ» λένε ότι, όσοι θεωρούν ότι είναι σημαντικό για την πολιτική τους καριέρα, να δείχνουν τους ισχυρούς δεσμούς που διατηρούν με τη Γερμανία, δεν «αναλύουν» σωστά αυτά που έρχονται…