Τα ονόματα των επιτυχόντων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ στην Αρκαδία

Τα ονόματα των επιτυχόντων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ στην Αρκαδία

Αύγουστος 26, 2015 - 10:57
0 σχόλια

Η 26η Αυγούστου είναι μια καλή ημέρα. Είναι η ημέρα που σηματοδοτεί για πολλούς το ξεκίνημα της φοιτητικής τους ζωής, καθώς ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας στις 10:00 τα ονόματα των επιτυχόντων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, και η αγωνία χιλιάδων υποψηφίων στην Αρκαδία και σε όλη την Ελλάδα έλαβε τέλος.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, οι βάσεις διαμορφώνονται ως εξής:
«Η Ιατρική Αθηνών «πέφτει» κατά 306 μόρια, η Νομική κατά 755 και η Αρχιτεκτονική Αθήνας «πέφτει» 526 μόρια ενώ τα τμήματα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών έχουν αύξηση μορίων που κυμαίνονται στα 55 μόρια.

Άνοδος των βάσεων σημειώνεται στο Οικονομικό τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών, σε ξενόγλωσσες Φιλολογίες, όπως η Γαλλική Θεσσαλονίκης, η Ιταλική Φιλολογία, καθώς και στη σχολή Μουσικών Σπουδών Αθήνας.

Επίσης, σημειώνεται διπλασιασμός  της βάσης της Γαλλικής Θεσσαλονίκης ενώ πέφτει η Γερμανική Φιλολογία. Πτώση σημειώνεται στη Σχολή Δημοσιογραφίας, στη σχολή Ευελπίδων και στην Ιατρική Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Συνολικά στα Πανεπιστήμια, τις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, τα ΤΕΙ, τις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές και τις Ακαδημίες της Πυροσβεστικής και του Εμπορικού Ναυτικού εισήχθησαν φέτος 70.988, ενώ το 2014 εισήχθησαν 72.763».

Πολλά συγχαρητήρια στους επιτυχόντες, και όσοι δεν πέρασαν, καλό είναι να θυμούνται ότι οι δρόμοι της ζωής είναι πολλοί και οι ευκαιρίες δεν τελειώνουν με τις Πανελλαδικές.

Δείτε τα ονόματα των επιτυχόντων στα σχολεία της Αρκαδίας στα συνημμένα αρχεία που ακολουθούν.

 

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.