Τα νέα του Συλλόγου Ισαραίων

Τα νέα του Συλλόγου Ισαραίων

Μάιος 07, 2019 - 15:45
0 σχόλια

Την Παρασκευή 12 Απριλίου, στην 124 ΠΒΕ στη Τρίπολη, έγιναν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου των Αρκάδων Αεροπόρων, παρουσία συγγενών, της στρατιωτικής και της πολιτειακής ηγεσίας.

Στα ονόματα των αεροπόρων της ηρωϊκής Αρκαδίας που θυσιάστηκαν για την πατρίδα και την Αεροπορική ιδέα, υπάρχει και το όνομα του Ισαραίου επισμηνία Κωνσταντίνου Σιώρη, γεννημένου στο Ίσαρη το 1915. Ο Κ. Σιώρης είχε την πιο συγκινητικά ηρωική ιστορία από τους 16 τιμώμενους πεσόντες ήρωες του μνημείου.

Εκτελέστηκε το 1942 από Γερμανικό Στρατοδικείο στη Μυτιλήνη.
Ιδιαίτερη συγκίνηση και για την οικογένεια Σιώρη που παρέστη στην εκδήλωση με το μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου κ. Γιώργο Φ. Σιώρη και με τον πρώην Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Δημήτρη Αθ. Σιώρη.
ΑΘΑΝΑΤΟΣ !
 
ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΒΡΑΒΕΙΟΥ '' HOMER''' KAI TOY ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΒΡΑΒΕΙΟΥ ''IANICIUS'' ΣΤΗΝ ΙΣΑΡΑΙΑ ΠΟΙΗΤΡΙΑ ΜΑΡΙΑ ΜΙΣΤΡΙΩΤΗ- ΚΟΝΤΑΞΗ.
 
Η ΑΠΟΝΟΜΗ ΕΓΙΝΕ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ 2ης ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΠΟΙΗΤΙΚΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ,Η ΟΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 9 ΕΩΣ ΤΙΣ 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019.
ΤΑ ΔΥΟ ΔΙΕΘΝΗ ΒΡΑΒΕΙΑ ΑΠΕΝΕΙΜΕ ΣΤΗ ΜΑΡΙΑ ΜΙΣΤΡΙΩΤΗ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ '' HOMER MEDAL OF THE POETRY AND ART'' κ. DARIUSZ -TOMASZ LEBIODA,
ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ, ΠΟΙΗΤΗΣ  ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ.
ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΕ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ Η ΠΟΙΗΤΡΙΑ ΜΑΡΙΑ ΜΙΣΤΡΙΩΤΗ -ΤΑΚΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ  Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΓΙΝΕ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ.
ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ 16 ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΠΟΙΗΤΕΣ ΑΠΟ 10 ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΗ ΜΑΡΙΑ, ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ "ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ" ΤΗ ΓΕΝΕΤΕΙΡΑ ΤΗΣ, ΤΟ ΙΣΑΡΗ, ΤΟΣΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ ΚΑΙ ΓΑΛΗΝΙΑ!
ΜΑΡΙΑ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!
 
Πάσχα 2019 στο Ίσαρη
Παρά τον άσχημο καιρό της Μεγάλης Εβδομάδας, πολλοί συμπατριώτες μας βρέθηκαν το Πάσχα στο χωριό μας και γιόρτασαν τις Άγιες ημέρες με τις οικογένειές τους στο πάντα φιλόξενο και ανοιξιάτικο Ίσαρη. Ιδιαίτερα κατανυκτικό το κλίμα, με τον π. Κωνσταντίνο, να πασχίζει πραγματικά όλες αυτές τις ημέρες να μας μεταφέρει το μήνυμα αγάπης της Ανάστασης του Κυρίου. Χαρακτηριστική και αξιοθαύμαστη η υπερπροσπάθεια του π. Κωνσταντίνου να λειτουργήσει σε όλα τα χωριά και του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια! Και ο Επιτάφιος, περίτεχνα στολισμένος, όπως κάθε χρόνο, από τις κυρίες του Εκκλ. Συμβουλίου και πολλές Ισαραίες, περιφέρθηκε στις γειτονιές του χωριού από τον διαχρονικά παρόντα π. Νεκτάριο. Το βράδυ της Ανάστασης το χωριό μας έσφυζε από κόσμο και το Χριστός Ανέστη και οι ευχές αντηχούσαν σε όλο το χωριό! Το βράδυ της Ανάστασης ο Σύλλογος μοίρασε Πασχαλιάτικα κουλούρια και αυγά, τα οποία επιμελήθηκαν με μεράκι και αγάπη, οι κυρίες του Δ.Σ. του Συλλόγου Σούλα Λάμπρου και Ρένα Ζιόβα Λάμπρου.
Απόλυτη πληρότητα στα τουριστικά καταλύματα του χωριού μας, γεγονός που αναδεικνύει το χωριό μας ως σαφή πλέον τουριστικό προορισμό και συνάμα δημιουργεί απαιτήσεις, που όλοι μας πρέπει να συνειδητοποιήσουμε…
Και του χρόνου με υγεία για όλους!
Την Μεγάλη Παρασκευή το πρωί, έγινε στον Ξενώνα, η παρουσίαση και η τοποθέτηση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή και του φορητού Καρδιογράφου που πλέον είναι στο χωριό μας και είναι διαθέσιμα σε όλους τους Ισαραίους. Η παρουσίαση έγινε από τον Πρόεδρο του Συλλόγου και ακολούθησε η πρώτη ενημερωτική-εκπαιδευτική συνεδρία στους μόνιμους κατοίκους από τον Ισαραίο Καρδιολόγο Θεόδωρο Μεντή, η οποία και θα επαναληφθεί. Ιδιαίτερη μνεία έγινε στον Δωρητή του Συλλόγου Αριστείδη Αθ. Ρούπα ο οποίος προσέφερε το απαραίτητο ποσό για την αγορά των μηχανημάτων. Το Δ.Σ. του Συλλόγου εκφράζει δημόσια τις ευχαριστίες του στον Δωρητή και διαβεβαιώνει όλους τους Ισαραίους ότι θα ακολουθήσουν ανάλογες δράσεις. Ήδη με πρωτοβουλία του Προέδρου του Συλλόγου, τους επόμενους μήνες θα τοποθετηθεί στο χωριό, πλήρης αντιαλλεργικός φαρμακευτικός εξοπλισμός.
Την Δευτέρα του Πάσχα έγινε Θεία Λειτουργία στο εξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου με αρκετούς συγχωριανούς να παρευρίσκονται.
Την Πρωτομαγιά λειτουργήθηκε και το εξωκλήσι του Αγίου Βασιλείου. Ακολούθησε πλούσιο γεύμα παρουσία πολλών Ισαραίων αλλά και επισκεπτών του Ίσαρη! 
Μέχρι τις 18 Ιουνίου δόθηκε νέα παράταση για την υποβολή των δηλώσεων στο Κτηματολόγιο σε πολλές περιοχές της χώρας, μεταξύ αυτών και η Αρκαδία με την Μεγαλόπολη και το Ίσαρη.
Στις επόμενες ημέρες αναμένεται η τοποθέτηση νέας γενιάς αλεξικέραυνου στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου στο χωριό μας. Η εμβέλεια του αλεξικέραυνου θα ξεπερνάει τα 200 μέτρα και σε συνδυασμό με τα δύο ήδη υπάρχοντα στο Δημοτικό Σχολείο θα θωρακίσουν πραγματικά το χωριό μας. Την τοποθέτηση του έχει αναλάβει ο Σύλλογος Ισαραίων, σε συνεργασία με το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και τον Πρόεδρο του χωριού μας.
Ως την Κυριακή 26 Μαΐου, η παράσταση της Ισαραίας Πέπης Οικονομοπούλου με τίτλο “Ιφιγένεια Lifestyle” στο Studio  Κυψέλης ( Σπετσοπούλας 9, Αθήνα) και ώρα 18.45μμ.
 
 
Παρουσίαση συγγραφικού έργου του π. Νεκταρίου Ζιόμπολα.
Σε συνέχεια της πολιτιστικής δράσης του Συλλόγου μας, ενημερώνουμε τα μέλη μας ότι την Κυριακή 16 Ιουνίου 2019 και ώρα 18.00 το απόγευμα, ο Σύλλογος Ισαραίων τιμώντας έναν  πνευματικό Ισαραίο, τον π. Νεκτάριο Ζιόμπολα, θα παρουσιάσει το συγγραφικό του έργο, σε ειδική εκδήλωση στα γραφεία μας (Ερμού 64, 4ος όροφος).
Σας περιμένουμε όλους!
 
Δωρεές: Για την αγορά του Αυτόματου Απινιδωτή και του Καρδιογράφου, ο Αριστείδης Αθ. Ρούπας προσέφερε στον Σύλλογο το ποσό των 1650€. Τον ευχαριστούμε θερμά!

Από το isari.gr

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.