Τα νέα του Μορφωτικού Συλλόγου Ζώνης

Τα νέα του Μορφωτικού Συλλόγου Ζώνης

Ιούλιος 07, 2018 - 14:37
0 σχόλια

Την Κυριακή 17 Ιουνίου 2018 στην Ζώνη έγινε το 40ήμερο μνημόσυνο του συγχωριανού μας Δημητρίου Χαρίτου.

Το Σάββατο 23 Ιουνίου 2018 στον Ι.Ν. του Αγίου Δημητρίου της Ζώνης, έγινε το ετήσιο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής  της συγχωριανή μας ΑΝΘΟΥΛΑΣ  ΚΑΛΟΜΑΛΟΥ.

Το Σάββατο 23 Ιουνίου 2018 στον ιερό ναό της Αγίας Αικατερίνης Ιλίου έγινε ο γάμος του μέλους του Συλλόγου μας Σοφίας Ζουρνατζίδου και του Κωνσταντίνου Σίμου. Οι γονείς της Σοφίας είναι ο Αναστάσιος Ζουρνατζίδης και η συγχωριανή μας Παναγιώτα Δουληγέρη και του Κωνστανίνου ο Χρήστος Σίμου και η Αικατερίνη Θεοφιλοπούλου. Ο σύλλογός μας εύχεται στο ζευγάρι στο ταξίδι της Ζωής τους να έχουν νηνεμία, γαλήνη με τις λιγότερες φουρτούνες. Πάντα αγαπημένοι και δημιουργικοί. 

Πριν από περίπου δύο μήνες, ο ιερέας στον Ι.Ν. του Αγίου Δημητρίου Ζώνης Δημήτριος Αδαμόπουλος, πρότεινε την ανέγερση ναΐσκου στο κοιμητήριο του χωριού μας ο οποίος από την λειτουργία του ποτέ δεν είχε κτιστεί. Μετά από την συνεργασία του και την σύμφωνη γνώμη της Εκκλησιαστικής Επιτροπής, του Δ.Σ. του συλλόγου και του παρέδρου της κοινότητας κ. Χρήστου Τσίχλη, η ιδέα ανακοινώθηκε στους συγχωριανούς. Έτσι έχει αρχίσει μια προσπάθεια συγκέντρωσης χρηματικού ποσού για την υλοποίηση αυτής της πρότασης στην οποία πρωτοπόροι είναι η Σταυρούλα Ν. Καλεσίου και ο πάρεδρος του χωριού  Χρήστος Τσίχλης.  Προς το παρόν θα αρχίσει η θεμελίωση στο νοτιοδυτικό τμήμα του κοιμητηρίου.

Την Κυριακή 17/06/2018 στην διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο ιερέας του χωριού μας Δημήτριος Αδαμόπουλος ανακοίνωσε την μετάθεσή του σε άλλη ενορία. Μία ανακοίνωση η οποία μας ξάφνιασε, μας προβλημάτισε και μας γέμισε απογοήτευση και πικρία. Γιατί ακόμη μία φορά η θέση του εφημέριου του χωριού μας απασχολεί αρνητικά. Ο παπά – Δημήτρης στους τρεις μήνες που λειτούργησε την ενορία μας, προσέγγισε με διακριτικότητα και ενδιαφέρον τα προβλήματα της εκκλησίας και του χωριού γενικότερα. Αντιμετώπισε με σύνεση τα αρνητικά που χρόνιζαν , κάλεσε σε ομόνοια και συνεργασία τους φορείς του χωριού δηλαδή την εκκλησιαστική επιτροπή, τον πάρεδρο και το Δ.Σ. του Συλλόγου μας.
Η παρουσία του – όπως όλα έδειχναν – μόνο θετικά κι εποικοδομητικά θα μπορούσε να φέρει για όλους μας και το χωριό γιατί είναι ένας Λειτουργός με ευσυνειδησία, ανιδιοτέλεια και αίσθηση καθήκοντος. Έγινε για εμάς ο πνευματικός πατέρας, ο καθοδηγητής μας στο καλό, την σύμπνοια, την ομοψυχία. Τα αξιόλογα έργα τα οποία ξεκίνησαν με την προτροπή και την πρωτοβουλία του, θα προσπαθήσουμε να συνεχιστούν γιατί με αυτόν τον τρόπο τον τιμούμε και τον υπολογίζουμε. Θα πρέπει όλοι οι συγχωριανοί να εφαρμόσουμε τις παραινέσεις του για ομοψυχία και καλή συνεργασία αφού μόνο κέρδη έχουμε να αποκομίσουμε από αυτή την τακτική.

Στον αποχαιρετιστήριο λόγο του ανέφερε: Στους τρείς μήνες της διακονίας μου στο χωριό σας, διαπίστωσα ότι είστε εξαιρετικοί άνθρωποι με πλούσια καρδιά, με αισθήματα αλληλεγγύης και δημιουργικότητας. Οι αποφάσεις που πήρα σαν εφημέριός σας και πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου λειτούργησαν όχι προσωπικά, αλλά πάντα με γνώμονα το συμφέρον της τοπικής εκκλησίας και κατ’ επέκταση το συμφέρον του χωριού σας. Η εκκλησία δεν είναι ιδιοκτησία κανενός και η Εκκλησιαστική Επιτροπή πρέπει να λειτουργεί δημοκρατικά και συλλογικά. Θέλω να σας παρακαλέσω θερμά να είστε μονιασμένοι, ενωμένοι, να περπατάτε μαζί με Αγάπη Χριστού, διότι πιστέψτε με, τα χρόνια που έρχονται θα είναι πέτρινα και οι προκλήσεις πολλές. Θέλω να σας παρακαλέσω με ταπεινότητα να παραμερίσετε μικρές και μεγάλες διαφορές εάν υπάρχουν. Να παραμερίσετε τον εγωισμό σας. Διότι ο Θεός Αγάπη εστί. Θέλω να ευχαριστήσω : 1.Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο: # Καλεσίου Μαρία, Αντιπρόεδρο # Παναγιώτη Παπαδημητρίου Ταμία, # Σιαμπάνο Σταύρο Γραμματέα για την ανιδιοτελή προσφορά, την προθυμία και την στήριξή τους. 2. Τον πάρεδρο της Τ.Κ Ζώνης κ. Χρήστο Τσίχλη, τον πρόεδρο του Μορφωτικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Ζώνης κ. Αθανάσιο Καλόμαλο οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μου να καθίσουμε όλοι μαζί οι παραπάνω φορείς σε ένα τραπέζι να κουβεντιάσουμε τυχόν ελλείψεις, παραλείψεις, να παίρνουμε από κοινού αποφάσεις για το καλό της τοπικής εκκλησίας και του χωριού. Να ευχαριστήσω προσωπικά αλλά και σαν πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου Ζώνης την κ. Σταυρούλα Κάλεσιου για την σημαντική της προσφορά στο να μαζέψει ένα σημαντικό ποσόν για την ανέγερση Ι. Ν. στο κοιμητήριο της Ζώνης.Επίσης τον πρόεδρο του Συλλόγου κ. Αθανάσιο Καλόμαλο για την ευγενική του χειρονομία να χαρίσει στον Ι. Ν. του Αγίου Δημητρίου Ζώνης μία ντουλάπα αντίκα μεγάλης αξίας για την τακτοποίηση και φύλαξη των ιερών σκευών και αντικειμένων του ναού.

Καλωσορίσαμε βέβαια τον νέο ιερέα της ενορίας μας π. Αδάμ Αρβανίτη, με την υπόσχεση να είμαστε κοντά του με τον ίδιο ζήλο και θα συνεργαστούμε με στόχο τα θετικά αποτελέσματα αφού όπως όλοι γνωρίζουμε η ομόνοια, η συνεργασία και το ενδιαφέρον όλων μας για τον καθένα στο χωριό είναι προτεραιότητες και βασικές αρχές του Συλλόγου μας.

5- Ευχόμαστε σε όλους τους συγχωριανούς μας, τα μέλη του συλλόγου μας και τους φίλους μας όπου κι αν βρίσκονται Καλό Καλοκαίρι με Υγεία, Αισιοδοξία και με την ελπίδα να συναντηθούμε σύντομα στην Ζώνη στις εκδηλώσεις μας που μέχρι τώρα έχουν προγραμματιστεί : Στις 16 Αυγούστου το καθιερωμένο πια Αντάμωμα των Ζωναταίων καθώς και το Τουρνουά Μπάσκετ με την συνεργασία της ΑΕΜ Πολύβιος στις 17Αυγούστου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

(ΠΗΓΗ: kafeneio-megalopolis.gr)


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.