Τα νέα από το Λύκαιο – Εορτασμός στον Άγιο Κωνσταντίνο

Τα νέα από το Λύκαιο – Εορτασμός στον Άγιο Κωνσταντίνο

Ιούνιος 27, 2018 - 15:33
0 σχόλια

Την Κυριακή 3 Ιουνίου 2018  εορτή των Αγίων Πάντων, τελέστηκε η εορταστική Θεία Λειτουργία όπως κάθε χρόνο, στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου στην περιοχή «Αγραπιδόκαμπος» Τ.Κ. Λυκαίου (απέναντι από το μουσείο Λυκόσουρας), με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου από το Λύκαιο,από τα γύρω χωριά, από τη Μεγαλόπολη, καθώς και από την Αθήνα.

Μετά τη Θεία Λειτουργία και την Αρτοκλασία ακολούθησε πλούσιο τραπέζι και παραδοσιακό γλέντι, δωρεάν. Οργανωτής και χορηγός ήταν ο πατριώτης και κάτοικος Δημήτιος Ιω. Παγανός. Φέτος μετά από 24 χρόνια όπου τελείται κάθε χρόνο των Αγίων Πάντων η εκδήλωση o δρόμος που οδηγεί εκεί, ασφαλτοστρώθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου από επαρχιακή οδό (34) Λυκόσουρας Λυκαίου (από ΧΑΝΙ ΑΝΤΩΝΗ έως Ι.Ν. Αγίου Κωνσταντίνου).

Ένα έργο το οποίο εκκρεμούσε από το 2010 επί Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης (Νομάρχη Δ. Κωνσταντόπουλου) με ενέργειες του Δημητρίου Ιω. Παγανού.

Το αίτημα αυτό το κληρονόμησε η αιρετή περιφέρεια Πελοποννήσου και το έκανε πράξη το 2018 ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης και ο  Αντιπεριφερειάρχης κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας.

Για την αναβάθμιση της περιοχής και την εξυπηρέτηση των κατοίκων οι οποίοι τους ευχαριστούν.

Το ανωτέρω εκκλησάκι το οποίο ευρίσκεται σε ένα ειδυλλιακό και μαγευτικό τοπίο, μαζί με τον περιβάλλοντα χώρο μέσα στη φύση, όπως ανακοίνωσε και η εκκλησία προσφέρεται και για βαπτίσεις και λοιπές εκδηλώσεις.

Χρόνια πολλά σε όλους, υγεία και καλό καλοκαίρι.

(ΠΗΓΗ: kafeneio-megalopolis.gr)


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.