Τα ερωτήματα των δημάρχων για τη διαχείριση των απορριμμάτων

Τα ερωτήματα των δημάρχων για τη διαχείριση των απορριμμάτων

Μάρτιος 02, 2016 - 17:04
0 σχόλια

Γράψαμε χθες για την συνάντηση που είχαν οι Δήμαρχοι Πελοποννήσου στο μέγαρο Μαξίμου με την διυπουργική επιτροπή για την διαχείριση των απορριμμάτων.

Σας αναφέραμε ότι έχουν κατατεθεί συγκεκριμένα ερωτήματα – δια μέσου του ΦΟΣΔΑ – , με τα οποία οι Δήμαρχοι ζητούν διευκρινήσεις για το έργο ΣΔΙΤ και κάποιες πολύ σημαντικές λεπτομέρειες.

Σήμερα το ArcadiaPortal.gr  και το Καφενείο της Μεγαλόπολης, σας παρουσιάζουν σε αποκλειστικότητα την λίστα με τα ερωτήματα αυτά.

Ερωτήματα ΦΟΣΔΑ σχετικά με τον διαγωνισμό ΣΔΙΤ Περιφέρειας Πελοποννήσου.

1. Τι περιλαμβάνει το προτεινόμενο σχέδιο σύμβασης και πότε θα είναι διαθέσιμο στο ΦΟΣΔΑ;
2. Ποιοι θα είναι οι συμβαλλόμενοι της σύμβασης;
3. Πως εναρμονίζεται ο διαγωνισμός ΣΔΙΤ με τον νέο ΕΣΔΑ;
4. Ποια θα είναι η τελικά χωρητικότητα των μονάδων, πόσες θα κατασκευαστούν και με ποιο χρονοδιάγραμμα; Θα υπάρξει περιβαλλοντική επιβάρυνση στις θέσεις που πιθανόν θα κατασκευαστούν μονάδες υπεραυξημένης χωρητικότητας;
5. Πόσοι θα είναι τελικά οι ΣΜΑ, με τι χρηματοδότηση θα κατασκευαστούν και από ποιον;
6. Τι προβλέπεται να γίνει έως ότου οι μονάδες είναι έτοιμες να δεχθούν απορρίμματα; (ενδιάμεση διαχείριση-ενεργοί ΧΑΔΑ).
7. Τι προβλέπεται σχετικά με τα εναλλακτικά ρεύματα;
8. Τι προβλέπεται σχετικά με το πράσινο ταμείο; (έσοδα-διαχειριστές).
9. Ποιες δεσμεύσεις θα υπάρχουν για τους Δήμους που θέλουν να ακολουθήσουν διαφορετικές πολιτικές στην διαχείριση των απορριμμάτων μετά την υπογραφή της σύμβασης;
10. Ποιος θα είναι υπόλογος απέναντι στην εταιρία για τις εγγυημένες πληρωμές και πως θα γίνεται η κατανομή της ελάχιστης εγγυημένης ποσότητας σε περίπτωση που αυτή δεν συμπληρώνεται;
11. Τι προβλέπεται σε περίπτωση που δεν συμπληρώνονται οι ελάχιστες εγγυημένες ποσότητες;
12. Ποια θα είναι τελικά η τιμή;

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.