Τα Άνθη της Πέτρας αποχαιρετούν τον καλό τους φίλο, Σπύρο Μερκούρη

Τα Άνθη της Πέτρας αποχαιρετούν τον καλό τους φίλο, Σπύρο Μερκούρη

Αύγουστος 25, 2018 - 17:02
0 σχόλια

Ένας καλός φίλος των Ανθέων της Πέτρας έφυγε από τη ζωή. Ο Σπύρος Μερκούρης άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ, βυθίζοντας στην θλίψη την οικογένεια και τους φίλους του. Η κατάσταση της υγείας του ήταν ιδιαίτερα επιβαρυμένη το τελευταίο διάστημα. Ο αδελφός της Μελίνας Μερκούρη προερχόταν από πολιτική οικογένεια και σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Υπήρξε μέλος της νεολαίας της ΕΠΕΚ και οργάνωσε περιοδεία της Μελίνας Μερκούρη σε 14 χώρες της Ευρώπης κατά την περίοδο του αντιδικτατορικού αγώνα (Μάρτης -Απρίλης 1968). Χρημάτισε Σύμβουλος του Υπουργείου Πολιτισμού (1981-1989), συντονιστής της πρώτης πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης (Αθήνα 1985), μέλος της Επιτροπής των Συντονιστών του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Δικτύου για τις πόλεις της Ευρώπης και Πρόεδρος του Ιδρύματος Μελίνα Μερκούρη.

Ο Σπύρος Μερκούρης υπήρξε θαυμαστής της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής και στήριξε από την πρώτη στιγμή τα Άνθη της Πέτρας στην προσπάθειά τους. Το ΔΣ της Κίνησής μας εκφράζει τη βαθιά του λύπη για την απώλεια ενός σημαντικού ανθρώπου του πολιτισμού ο οποίος στήριξε με πολλούς τρόπους το πολύπλευρο έργο της Κίνησής μας (φωτογραφία από χαιρετισμό του σε Γενική Συνέλευση των Ανθέων).

(ΠΗΓΗ: anthitispetras.gr)


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.