Συντονισμός δράσεων για την αντιπυρική περίοδο στην Πελοπόννησο (pics,vid)

Συντονισμός δράσεων για την αντιπυρική περίοδο στην Πελοπόννησο (pics,vid)

Ιούνιος 02, 2016 - 12:49
0 σχόλια

Ευρεία σύσκεψη για τον συντονισμό των δράσεων των υπηρεσιών και των φορέων με πρωτοβουλία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 2 Ιουνίου στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη.

Στόχος της σύσκεψης, η αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των πυρκαγιών κατά την προσεχή αντιπυρική περίοδο.

Στη σύσκεψη μεταξύ των εκπροσώπων των υπηρεσιών και των φορέων ολόκληρης της Πελοποννήσου παραβρέθηκαν ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δημήτρης Κατσαρός, ο Συντονιστής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Υποστράτηγος Νίκος Νικολακόπουλος, ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου, Αρχιπύραρχος Χαράλαμπος Χιώνης. Επίσης η προϊσταμένη Εσωτερικής Λειτουργίας, Γεωργία Πατακιάρα και ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Δασών Αργολίδας Γεώργιος Πολίτης, Δασολόγος.

Όπως ανέφερε ο κ. Κατσαρός, εφέτος υπάρχει μια εγρήγορση των ΟΤΑ σε σχέση με τις πιστώσεις με τα ίδια ποσά όπως και πέρυσι, χωρίς διαφοροποιήσεις.

Θα πρέπει να υπάρχει βέλτιστη συνεργασία και στα πρακτικά θέματα τα οποία έχουν να κάνουν με τον καθαρισμό.
Στη σύσκεψη αναλύθηκαν οι ρόλοι και οι αρμοδιότητες των εμπλεκομένων με την πολιτική προστασία φορέων σε περιπτώσεις πυρκαγιών, καθώς και οι δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών σε ανάλογα περιστατικά.

Ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στην κάλυψη των πραγματικών αναγκών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σε μέσα και ανθρώπινο δυναμικό, καθώς και η δυνατότητα διορθωτικών νομοθετικών παρεμβάσεων προς διευκόλυνση του σημαντικότατου έργου της Πολιτικής Προστασίας.

Στόχος της σύσκεψης αποτελεί η μέγιστη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού και των μέσων όλων των υπηρεσιών και των εμπλεκομένων φορέων, καθώς και η απόλυτη συνεργασία μεταξύ τους, για την πρόληψη και καταστολή των δασικών πυρκαγιών.

Τέλος, ιδιαίτερη έμφαση θα πρέπει να δοθεί στο κομμάτι του εθελοντισμού και της ευαισθητοποίησης της κοινωνίας στο ζήτημα των πυρκαγιών.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Ευρεία σύσκεψη για την αντιπυρική περίοδο


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.