Συνέντευξη Τύπου για το 74ο Συνέδριο της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής (vid)

Συνέντευξη Τύπου για το 74ο Συνέδριο της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής (vid)

Νοέμβριος 15, 2018 - 09:36
0 σχόλια

Η Παναρκαδική Ομοσπονδία Αμερικής διοργανώνει το 74ο Εθνικό Συνέδριό της από τις 15-18 Νοεμβρίου 2018 στη Νέα Υόρκη. Στις εργασίες του συνεδρίου που θα έχει ως κεντρικό θέμα "Τιμώντας το παρελθόν μας, χαράζουμε το μέλλον μας" αναμένεται να συμμετάσχουν αντιπρόσωποι από τμήματα των τριών Περιφερειών της Π.Ο.Α. (Μεσοδυτικής, Δυτικής και Ανατολικής). 

Το συνέδριο συνδιοργανώνεται από τους Αρκαδικούς Συλλόγους της Νέας Υόρκης "Γέρος του Μωριά", (μητρικό τμήμα της Ομοσπονδίας), "Επαρχία Κυνουρίας" και "Αθηνά - Αthena Mutual Society", υπό την αιγίδα της Ανατολικής Περιφέρειας της Π.Ο.Α.

Το συνέδριο της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής διεξάγεται ανά διετία σε διαφορετικές πόλεις των ΗΠΑ ή στην πρωτεύουσα της γενέτειράς μας, Τρίπολη, και αποτελεί το ανώτατο όργανο της Ομοσπονδίας μας, η οποία ιδρύθηκε το 1931 στη Νέα Υόρκη, εδρεύει στο Elmhurst του Ιλλινόις και είναι η παλαιότερη και μία από τις πλέον σημαντικές εθνικοτοπικές Ομοσπονδίες των Ελλήνων της Αμερικής. 

Οι τετραήμερες εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν με την επίσημη παρουσίαση του δίτομου δίγλωσσου έργου "Αρκάδες της Αμερικής, Ιστορία και Προσφορά" του συγγραφέα Πέτρου Σαραντάκη, στο πλαίσιο του Arcadian History Project, την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου στις 6μμ στο Vista Sky Lounge (27-05 39 Ave. LIC, NY 11101). Την εκδήλωση αναμένεται να τιμήσει με την παρουσία του ο Αρχιεπίσκοπος Γέρων Αμερικής κ. Δημήτριος. 

Η επίσημη έναρξη του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου στις 10 το πρωί στο ξενοδοχείο "La Guardia Marriott" στη Νέα Υόρκη και αναμένεται να παραστούν ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας Κωνσταντίνος Κούτρας, ο αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Ευάγγελος Γιαννακούρας, ο διοικητής του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Πέτρος Τομάρας και άλλοι.

Οι εργασίες του συνεδρίου θα αρχίσουν το μεσημέρι της Παρασκευής 16 Νοεμβρίου με την εκλογή Προεδρείου και το σχηματισμό των Επιτροπών και ακολούθως θα γίνει ο απολογισμός της απερχόμενης διοίκησης και  θα συνεχιστούν το πρωί του Σαββάτου 17 Νοεμβρίου με τις αναφορές των διαφόρων Επιτροπών, την έγκριση του Προϋπολογισμού και την υιοθέτηση των Ψηφισμάτων. Θα ολοκληρωθούν δε το απόγευμα της ίδιας μέρας με την εκλογή της νέας διοίκησης για τη διετία 2018- 2020.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα διεξαχθούν τρεις ημερίδες για:

  • το Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης (το οποίο αποτελεί ιδιοκτησία της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής) την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου στις 2:30 μμ, στην οποία θα προεδρεύσει ο Δρ. Γεώργιος Τσιούλιας, συντονιστής θα είναι ο πρόεδρος του Συμβουλίου Επιτρόπων της Π.Ο.Α. Γεώργιος Σουρούνης και αναμένεται να συμμετάσχουν ο Διοικητής του Νοσοκομείου Πέτρος Τομάρας και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Ιατρικών Συλλόγων Αμερικής και Καναδά Δρ. Σπύρος Μεζίτης
  • το Πρόγραμμα Καταγραφής των Αρκάδων της Αμερικής (Arcadian Registry), την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου στις 3:30 μμ στην οποία θα προεδρεύσει ο πρόεδρος της Π.Ο.Α. Ανδρέας Παπαντωνίου, συντονιστής θα είναι ο τέως πρόεδρος της Π.Ο.Α. Γεώργιος Ρεβελιώτης και θα συμμετάσχει ο εκπρόσωπος της Π.Ο.Α. στην Ελλάδα, Φίλιππος Σωτηρόπουλος.
  • το Μέλλον του Ελληνισμού της Αμερικής στον 21ο Αιώνα, το Σάββατο 17 Νοεμβρίου στις 2:30 μμ, στην οποία θα προεδρεύσει ο Δρ. Σπύρος Μεζίτης, συντονιστής θα είναι ο Δημήτριος Φίλιος και θα συμμετάσχουν προσωπικότητες της Ομογένειας.

Την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου στις 7μμ οι σύνεδροι θα απολαύσουν μια βραδιά Ελληνικής παραδοσιακής μουσικής στο πλαίσιο του 1ου Φεστιβάλ ΚΥΚΛΟΣ με τη συμμετοχή μουσικών από την Ελλάδα και τη Βοστώνη στο Πολιτιστικό Κέντρο "Πέτρος Γ. Πατρίδης" του Αγίου Δημητρίου στην Αστόρια. Θα εμφανιστούν επίσης η Σχολική Χορωδία του Αγίου Δημητρίου Αστόριας, το Χορευτικό του "Γέρου του Μωριά" και ο ομογενής μουσικός Νικήτας Ταμπάκης.

Το βράδυ του Σαββάτου 17 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το επίσημο δείπνο του συνεδρίου στο Terrace on the Park στο Κουίνς (Cocktails 7:30 μμ, Δείπνο 8:30 μμ). Το βραβείο "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης" θα απονεμηθεί στον επιχειρηματία και φιλάνθρωπο Σταύρο Δέμο, Πρόεδρο της DEMO S.A. Pharmaceutical και το βραβείο "Παναγιώτης Σέκερης" στον επιχειρηματία Ηλία (Λου) Κατσό, ιδρυτή και πρόεδρο της East Mediterranean Business Cultural Alliance και αναπληρωτή Κυβερνήτη της Εκτης Περιφέρειας της AHEPA.

Το πρωί της Κυριακής 18 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί Αρτοκλασία στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Δημητρίου στην Αστόρια όπου και θα ορκιστεί το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής και θα ακολουθήσει αποχαιρετιστήριο γεύμα στο Αρκαδικό Σπίτι του "Γέρου του Μωριά".

Συντονιστής του Συνεδρίου είναι ο πρόεδρος του "Γέρου του Μωριά" Χρήστος Βουρνάς. Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής έχει αναλάβει ο τέως πρόεδρος της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής Δημήτριος Φίλιος. Επίτιμος Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής είναι ο Δρ Γεώργιος Τσιούλιας. Αντιπρόεδροι της Επιτροπής είναι οι Πρόεδροι των συλλόγων "Επαρχία Κυνουρίας" και "Αθηνά", Δημήτρης Πανάγος και Γεώργιος Ξερακιάς, αντίστοιχα, καθώς και ο 1ος Αντιπρόεδρος του Γέρου του Μωριά, Νίκος Πασσιάς. Γραμματέας της Επιτροπής είναι η Γραμματέας της Ανατολικής Περιφέρειας Ρεβέκκα Παπαδοπούλου, Αναπληρωτής Γραμματέας είναι η Γενική Γραμματέας του "Γέρου του Μωριά" Ευαγγελία Σαράφογλου, Ταμίας της Επιτροπής είναι ο τέως Κυβερνήτης της Ανατολικής Περιφέρειας Νίκος Κοντολέων, και Αναπληρωτής Ταμίας η Γκλόρια Κατσιμάλη.

Στην Επιτροπή Registration υπεύθυνες είναι οι κυρίες Αγγελική Βουρνά, Ελένη Ζουρούδη και Πίτσα Πασσιά, στην Επιτροπή Φιλοξενίας οι Τίνα Βουρνά και Ελένη Σαράφογλου, στην Επιτροπή Λευκώματος οι Ευαγγελία Σαράφογλου, Δημήτριος Πανάγος και Νίκος Μητσινίκος, στην Επιτροπή Δημοσίων Σχέσεων η Μαριάντζελα Κεφάλα και ο Δημήτρης Βαλκανάς, στην Επιτροπή Νεολαίας οι Δημήτρης Μπουγιούκος, Ιωάννα Κατσιμάλη και Πατρίσια Τίγλια, στην Πολιτιστική Επιτροπή οι Γιώργος Ξερακιάς και Ελένη Κατσιμάλη, στην Επιτροπή Banquet οι Νίκος Πασσιάς, Γιάννης Μπακάλης και Κώστας Κουλούρης και στην Επιτροπή Μετακινήσεων οι Απόστολος Λαγός και Βασίλειος Εγγλέζος. 

Παρακολουθήστε στο βίντεο, που μας παραχωρήθηκε ευγενικά από τον πρόεδρο του Συλλόγου "Επαρχία Κυνουρία" κ. Δημήτριο Πανάγο, την συνέντευξη τύπου που δόθηκε χτες από την οργανωτική επιτροπή του Συνεδρίου.

Από το leonidion.gr

Ειδήσεις: 
Video: 

Συνέντευξη Τύπου για το 74ο Συνέδριο της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.