Συνεδρίαση του Συνδέσμου Ζατουνιτών

Συνεδρίαση του Συνδέσμου Ζατουνιτών

Ιούλιος 06, 2019 - 15:12
0 σχόλια

Κατά την συνεδρίαση του Δ.Σ του Συνδέσμου Ζατουνιτών, στις 2 Ιουλίου 2019, συζητήθηκαν, μεταξύ των άλλων και τα κάτωθι θέματα.

_ Το Δ.Σ, έκανε δεκτή την παραίτηση του Αντιπροέδρου, Γιάννη Κανελλόπουλου, για έλλειψη χρόνου, για επαγγελματικούς λόγους. Την θέση του κατέλαβε ο επιλαχών Θεόδωρος Μπούτσικας (παλιός πρόεδρος) και ορίστηκε ως νέος Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου.

_ Να ασχοληθεί ο Σύνδεσμος, με την καθαριότητα στην κεντρική οδό του χωριού και της Παιδικής Χαράς, αφού πρώτα εξασφαλίσει την οικονομική συνδρομή των συμπατριωτών. Ιδιαίτερα από γονείς και παππούδες, όπου τα μικρά τους κάνουν χρήση της Παιδικής Χαράς.

_ Να πραγματοποιήσει και φέτος Μνημόσυνο στην μνήμη όλων των Ευεργετών της Ζάτουνας, την παραμονή της Παναγίας. Ιδιαίτερα των δύο κτητόρων του σχολείου, Αντώνη Αντωνακόπουλου και Γεωργίου Πραπόπουλου, με την συμπλήρωση εκατό (100) χρόνων, από την ημέρα όπου έγιναν τα εγκαίνια του.

_ Να προσφερθεί, με το σχόλασμα της εκκλησίας, το 15Αύγουστο, στο εκκλησίασμα, από τον Σύνδεσμο, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, κέρασμα.

_ Εκφράστηκε από όλα τα μέλη του Δ.Σ η λύπη, που δεν θα διοργανώσει φέτος πανηγύρι το 15Αύγουστο, για καθαρά οικονομικούς λόγους. Σχετική ανακοίνωση έχει υπάρξει.

_ Να πραγματοποιήσει το Δ.Σ, όπως κάνει χρόνια τώρα, στα μέσα περίπου Αυγούστου, μνημόσυνο στην μνήμη του Λάμπρου Νικητόπουλου, γιού της Κατερίνας Σουλελέ, που έπεσε στο αεροδρόμιο Λευκωσίας το 1974, κατά την τούρκικη εισβολή. Μάλιστα το Δ.Σ τοποθέτησε στο μνημείο πεσόντων της Ζάτουνας, και το όνομα του Λάμπρου Νικητόπουλου.

_ Θα ανακαινιστούν τα υπάρχοντα παγκάκια στο χωριό και θα τοποθετηθούν και νέα.

_ Κλείστηκε ραντεβού με τον νέο Δήμαρχο Γορτυνίας, Στάθη Κούλη, για να συζητηθούν μαζί με τον νέο Πρόεδρο της Κοινότητας Γιώργο Κανελλόπουλου, όλα τα χρονίζοντα προβλήματα της Ζάτουνας, ώστε να δρομολογηθούν άμεσα λύσεις. Προεξάρχοντα είναι το πόσιμο νερό, το καμπαναριό του Αγίου Γεωργίου, η πορεία των Κληροδοτημάτων κ.λ.π.

_ Επίσης συζητήθηκε πρόταση, για την εξυγίανση της λειτουργίας του Μουσείου «Μίκη Θεοδωράκη» αφού προηγούμενα γίνει και η άμεση αποκατάσταση στις ζημιές που έχει υποστεί το κτίριο. Παράλληλα ακούστηκαν και προτάσεις για τον εορτασμό των 100 χρόνων του κτιρίου του σχολείου μας.  

 syn3

syn1

Από το zatounanews.gr

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.