Συνάντηση Γιαννακούρα - Προέδρου Πελοποννησίων Νοτίου Αφρικής

Συνάντηση Γιαννακούρα - Προέδρου Πελοποννησίων Νοτίου Αφρικής

Σεπτέμβριος 08, 2016 - 10:17
0 σχόλια

Εθιμοτυπική επίσκεψη του Προέδρου των Πελοποννησίων Νοτίου Αφρικής Ευάγγελου Παπαθανασόπουλου (Angelo Poulos) και της συζύγου του, στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας στην Τρίπολη.

Ο κ. Παπαθανασόπουλος, που έλκει την καταγωγή του από την Κανδύλα, είναι δεύτερης γενιάς ομογενής, όπως και η σύζυγός του, που έχει καταγωγή από του Στρίγκου.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας τους έδωσε τα θερμά του συγχαρητήρια. γιατί αν και δεύτερης γενιάς Αρκάδες προσπαθούν, να διατηρήσουν με κάθε τρόπο το ελληνικό στοιχείο στη Νότιο Αφρική.

Ο κ. Γιαννακούρας ανέφερε:

"Όπως με ενημέρωσαν έχουν στο πλαίσιο των διαφόρων δραστηριοτήτων τους, έχουν δημιουργήσει σχολείο για να μαθαίνουν ελληνικά τα παιδιά και δίνουν και χρήματα για αυτό το σκοπό, ώστε να διατηρηθεί η Ελληνική Γλώσσα και παράδοση.

Ακόμα τους έδωσα ένα βιβλίο με φωτογραφίες της Αρκαδίας, τον καινούριο χάρτη της Πελοποννήσου, τα οποία θα τα χρησιμοποιήσουν και σε έκθεση που θα γίνει του χρόνου, με αφορμή τη συμπλήρωση των 75 χρόνων του Συλλόγου.

Καταλήξαμε δε, να υπάρχει μία γενικότερη συνεργασία και να βρισκόμαστε σε συχνή επικοινωνία για θέματα στα οποία μπορούμε να συνεισφέρουμε ως Περιφέρεια Πελοποννήσου."


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.