Συναντήσεις νέου ΔΣ Συλλόγου ΑμεΑ Αρκαδίας με Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας και Δήμαρχο Τρίπολης

Συναντήσεις νέου ΔΣ Συλλόγου ΑμεΑ Αρκαδίας με Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας και Δήμαρχο Τρίπολης

Απρίλιος 10, 2022 - 15:17
0 σχόλια

Συναντήσεις πραγματοποίησε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου ΑμεΑ Αρκαδίας την Πέμπτη 7 Απριλίου 2022, με τον Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας, κο Εμμανουήλ Σκαντζό καθώς και με το Δήμαρχο Τρίπολης κο Κωνσταντίνο Τζιούμη  και τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος κο Γεώργιο Λαγό.

Στη συνάντηση με τον κο Αντιπεριφερειάρχη, αρχικά αποδόθηκαν ευχές και συγχαρητήρια για την ανάληψη των καθηκόντων του Ανιπεριφερειάρχη και του ΔΣ του Συλλόγου και στη συνέχεια ο πρόεδρος του Συλλόγου ΑμεΑ Αρκαδίας, κος Σταύρος Μιχαλόπουλος και τα παρευρισκόμενα μέλη του ΔΣ, έθεσαν προς συζήτηση  ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία του φορέα και προτάθηκαν ενέργειες προσβασιμότητας σε όλους τους τομείς τις καθημερινότητας καθώς και δομές για την εξυπηρέτηση των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους, όπως το αθλητικό κέντρο για  τα άτομα με αναπηρία.

Ο Αντιπεριφερειάρχης άκουσε με προσοχή τις προτάσεις του ΔΣ του Συλλόγου ΑμεΑ Αρκαδίας και δήλωσε πως τα ζητήματα θα δρομολογηθούν προς επίλυση και πως αναμένει έγγραφη πρόταση με καταγραφή των δομών και των απαραίτητων πληροφοριών, ώστε να εξεταστεί η υλοποίηση του. Στη συνέχεια, ο Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε συμπαραστάτης του αναπηρικού κινήματος και πρόθυμος τέλεσης όλων των δυνατών ενεργειών, ώστε να επιλυθούν όλα τα ζητήματα που αφορούν το αναπηρικό κίνημα της Αρκαδίας και να βελτιωθεί η καθημερινή διαβίωση των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους. Ο Πρόεδρος τους Συλλόγου ΑμεΑ Αρκαδίας και τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ ευχαρίστησαν θερμά τον Αντιπεριφερειάρχη για αυτή την εποικοδομητική συζήτηση και για τις ενέργειες της Περιφέρειας Πελοποννήσου όλο το χρονικό διάστημα της θητείας της, βελτιώνοντας τόσο την πρόσβαση στις υπηρεσίες όσο και την καθημερινή διαβίωση των ατόμων με αναπηρία στην Αρκαδία και ευχήθηκε σε συνέχεια αυτής της υποστήριξης και συνεργασίας.

Ακολούθως, το νέο ΔΣ του Συλλόγου ΑμεΑ Αρκαδίας συναντήθηκε με τον με το Δήμαρχο Τρίπολης κο Κωνσταντίνο Τζιούμη  και τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος κο Γεώργιο Λαγό. Κατά την αρχή της συνάντησης αποδόθηκαν συγχαρητήρια από τον Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο για την εκλογή του νέου ΔΣ του Συλλόγου και ο πρόεδρος του Συλλόγου έλαβε το λόγο τονίζοντας την εξαιρετική συνεργασία του Δήμου με τους φορείς του αναπηρικού κινήματος και την έμπρακτη και άμεση στήριξη του σε όλες τις ανάγκες της καθημερινότητας που προκύπτουν. Στη συνέχεια συζητήθηκαν περεταίρω θέματα καθημερινότητας προς επίλυση, όπως η δημιουργία και η βελτίωση των χώρων στάθμευσης ΑμεΑ. Έπειτα έγινε ειδική αναφορά στις δομές που υλοποίησε ο Δήμος Τρίπολης (ΚΔΑΠμεΑ και Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης) αποδίδοντας πραγματική στήριξη στους πολίτες με αναπηρίες, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους. Τέλος, ο Δήμαρχος Τρίπολης, δήλωσε πως αποτελεί τόσο προσωπική  όσο και του Δήμου, σημαντική προτεραιότητα η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με αναπηρία και δήλωσε πρόθυμος επίλυσης όλων των ζητημάτων , ώστε να παρέχονται στο μέγιστο δυνατό όλες οι κοινωνικές υπηρεσίες και παροχές και να βελτιωθεί η καθημερινότητα των πολιτών αυτών. Ο Πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου ΑμεΑ Αρκαδίας συνεχάρησαν τον Δήμαρχο, τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος και όλα τα στελέχη του Δήμου Τρίπολης για τη θετική ανταπόκρισή τους και τη στήριξη τους και ευχήθηκε σε συνέχεια αυτής της εξαιρετικής συνεργασίας.

https://www.arcadiaportal.gr/sites/default/files/field/image/tzioumis_amea_synantisi_7-4-2022.jpg

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.