Σύλλογος ΑμεΑ Αρκαδίας: Νέο πρόγραμμα τηλεκατάρτισης από τον ΟΑΕΔ για ΑμεΑ (vid)

Σύλλογος ΑμεΑ Αρκαδίας: Νέο πρόγραμμα τηλεκατάρτισης από τον ΟΑΕΔ για ΑμεΑ (vid)

Μάιος 24, 2022 - 21:30
0 σχόλια

Την Τρίτη 24 Μαΐου σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο πρόεδρος του συλλόγου ΑμεΑ Αρκαδίας κ. Μιχαλόπουλος Σταύρος ανακοινώθηκε νέο πρόγραμμα από τον ΟΑΕΔ επαγγελματικής κατάρτισης με αντικείμενο «Διοικητικό και οικονομικό στέλεχος επιχειρήσεων- τμήμα Τηλεκατάρτισης». Το πρόγραμμα αυτό ανήκει στη Σχολή επαγγελματικής κατάρτισης ατόμων με αναπηρία Αθηνών και θα πραγματοποιείται ηλεκτρονικά με τηλεδιάσκεψη. 

Προϋποθέσεις για τη δήλωση συμμετοχής στο πρόγραμμα είναι το άτομο να έχει στην κατοχή του απολυτήριο λυκείου, αναπηρία με ποσοστό τουλάχιστον 50% αλλά και κάποια κοινωνικά κριτήρια.

Η ημερήσια αποζημίωση είναι 30 ευρώ ενώ η διάρκεια φοίτησης είναι δυο έτη, δηλαδή σύνολο εκπαιδευτικών ωρών 1.800. Το πτυχίο που θα πάρει το άτομο αναγνωρίζεται ως πτυχίο επαγγελματικά καταρτισμένου ατόμου. Η προθεσμία για υποβολή αιτήσεων είναι από τις 23 Μαΐου μέχρι τις 3 Ιουνίου, αν και είναι πολύ πιθανό να υπάρξει παράταση μέσω της ιστοσελίδας του ΟΑΕΔ.

Ο πρόεδρος του συλλόγου δήλωσε ότι οι θέσεις είναι περιορισμένες και το πρόγραμμα απευθύνεται κυρίως σε άτομα με κινητικά προβλήματα. Αλλά όπως τόνισε χαρακτηριστικά και «άλλοι συνάδελφοι που έχουν το απολυτήριο Λυκείου και την ικανότητα/δυνατότητα να παρακολουθήσουν αυτό το τμήμα να κάνουν την αίτηση τους».

Καλεί όμως όλους όσους έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν συμμετοχή σε αυτό το πρόγραμμα, ώστε ο μεγάλος αριθμός αιτήσεων να αναδείξει το μεγάλο ενδιαφέρον που υπάρχει για επαγγελματική κατάρτιση των ΑμεΑ στην Αρκαδία αλλά και ολόκληρη την Πελοπόννησο.

Αυτό που θέλουν να επιτύχουν όπως είπε  ο κ. Μιχαλόπουλος είναι να δηλώσουν συμμετοχή όλοι και να φορτώσουν το σύστημα του ΟΑΕΔ με αιτήσεις από το νομό Αρκαδίας.

Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσει να ιδρυθεί σχολή επαγγελματικής κατάρτισης ατόμων με αναπηρία στην Τρίπολη, στις ήδη άριστες εγκαταστάσεις των σχολών μαθητείας του ΟΑΕΔ. Αίτημα του συλλόγου εδώ και δυόμιση χρόνια.

Άλλο θέμα που έθιξε ο κ. Μιχαλόπουλος είναι αυτό της μη λειτουργίας του ασανσέρ στο κέντρο Υγείας Τρίπολης εδώ και 6 μήνες. Πράγμα που θέτει εμπόδια τόσο για τα άτομα με αναπηρία όσο και για άλλους ασθενείς.

Όπως ανέφερε το μικροβιολογικό βρίσκεται στον πρώτο όροφο και πολλές φορές οι αιμοληψίες έχουν πραγματοποιηθεί στην είσοδο του κτιρίου σε μια καρέκλα.

Ο σύλλογος ΑμεΑ Αρκαδίας έχει ήδη από τις 11 Απριλίου αποστείλει έγγραφο στο Υπουργείο Υγείας και την 6η ΥΠΕ  για αυτό το ζήτημα, συμπεριλαμβανομένων και άλλων 7 σημείων.

Στις 18 Απριλίου η 6η ΥΠΕ τους απάντησε χωρίς όμως να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις, για όλα τα ζητήματα που έθεσαν.

Ο κ. Μιχαλόπουλος όπως είπε χαρακτηριστικά «θέλουν να λυθούν τα προβλήματα και όχι για να έρθουν σε  πολιτική κόντρα»

Στη συνέχεια απηύθυνε παράκληση τόσο στο διοικητή του τμήματος  τροχαίας όσο και στο δήμαρχο Τρίπολης και τη δημοτική αστυνομία να δοθεί ιδιαίτερη βάση στις θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ.

Όπως είπε χαρακτηριστικά οι θέσεις στάθμευσης για ΑμεΑ για όλους τους υπόλοιπους πολίτες είναι «γκρεμός» και δεν πρέπει να τις χρησιμοποιούν. Ούτε η χρήση των αλαρμ ενώ βρίσκονται πάνω σε θέση για άτομα με αναπηρία αποτελεί λύση. Πάλι αποτελεί πρόβλημα.

Αγαπητοί συμπολίτες σεβαστείτε τις θέσεις στάθμευσης  ΑμεΑ

Τέλος, παράκληση απηύθυνε  και στους επιχειρηματίες της πόλης που τοποθετούν τραπεζοκαθίσματα και γλάστρες με λουλούδια στις διαβάσεις των τυφλών. Κάτι που επίσης πρέπει να σταματήσει.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Νέο πρόγραμμα τηλεκατάρτισης για ΑμεΑ από τον ΟΑΕΔ


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.