Συγκίνηση και ευχές στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης

Συγκίνηση και ευχές στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης

Αύγουστος 26, 2019 - 20:56
0 σχόλια

Τελευταία συνεδρίαση για Κακλαμάνο και Ταλούμη ύστερα από 44 χρόνια αυτοδιοικητικής πορείας

Λίγο μετά τις 20:00 ξεκίνησε τη Δευτέρα 26 Αυγούστου η τελευταία, με την παρούσα σύνθεση, του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης. Η έναρξη της συνεδρίασης επεφύλασσε συγκίνηση για τα μέλη του ΔΣ, καθώς, ύστερα από 44 χρόνια θητείας, οι κκ. Ταλούμης και Κακλαμάνος δεν θα βρίσκονται στη σύνθεση του νέου ΔΣ.

Η επόμενη συνεδρίαση θα γίνει με τη νέα σύνθεση του ΔΣ, όπως προέκυψε από τις εκλογές του Μαΐου. Σημειωτέον ότι αύριο Τρίτη ορκίζονται ο νέος δήμαρχος Κώστας Τζιούμης και το νέο Δημοτικό Συμβούλιο. Η θητεία τους ξεκινά από 1ης Σεπτεμβρίου.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης, ο πρόεδρος του ΔΣ κ. Αν. Κακλαμάνος ευχαρίστησε τον δήμαρχο Δημήτρη Παυλή αλλά κα όλους τους δημοτικούς συμβούλους, τους επικεφαλής των παρατάξεων με τους οποίους, όπως είπε, μπορεί να ύωσαν τους τόνους, αλλά ο καθένας από την πλευρά του είχε δίκιο. Ακολούθως, απευθυνόμενος στον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Κώστα Τζιούμη, είπε:

Από τα βάθη της καρδιάς μου, Κώστα Τζιούμη, σε αυτό το δύσκολο έργο που έχεις αναλάβει, σου εύχομαι να έχεις επιτυχία. Είσαι ένας έμπειρος αυτοδιοικητικός, και αυτό που κάνεις το αγαπάς, είμαι βέβαιος ότι θα πας καλά.

Ο κ. Γιάννης Σμυρνιώτης, λαμβάνοντας τον λόγο, ευχαρίστησε όλους για τη συνεργασία, και είπε ότι υπήρχαν εντάσεις αλλά δεν υπήρχαν προσωπικά ζητήματα, καθώς όλοι ήθελαν να προσφέρουν στον τόπο. «Πέρα και έξω από τις θέσεις στις οποίες μας βάζουν οι πολίτες, πρέπει όλοι να συμβάλλουμε με ιδέες και με προτάσεις για αυτόν τον τόπο για να πάει μπροστά».

Ο κ. Σμυρνιώτης αναφέρθηκε ιδιαιτέρως στον Κώστα Ταλούμη και στον Αν. Κακλαμάνο, που έχουν διαγράψει μια μεγάλη πορεία στην αυτοδιοίκηση και τους ζήτησε να μείνουν ενεργοί στα πράγματα.

Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Κώστας Τζιούμης αναφέρθηκε στις αντιπαραθέσεις που πολλές φορές «άναψαν» στο Δημοτικό Συμβούλιο και είπε για εκείνους που δεν θα είναι πλέον στα δημοτικά πράγματα να μην απομακρύνονται, διότι οι κοινωνίες προοδεύουν όταν άνθρωποι έχουν όρεξη και θέλουν να προσφέρουν στα κοινά.

«Είστε, κύριε Κακλαμάνο και κύριε Ταλούμη οι δημοτικοί σύμβουλοι με τη μεγαλύτερη θητεία. Τελειώνετε τη σταδιοδρομία σας και για όλα όσα προσφέρατε, σας απευθύνω ένα μεγάλο ευχαριστώ. Η γνώμη σας και η πείρα σας είναι πάντοτε χρήσιμη και θα σας παρακαλούσα να την έχουμε. Η βοήθειά σας θα είναι πάντα πολύτιμη».

Απευθυνόμενος στον κ. Κακλαμάνο, τον ευχαρίστησε για τα λόγια του και είπε ότι ο ίδιος και η παράταξή του δεσμεύεται ότι θα βάλει ένα λιθαράκι, και ότι δεν μηδενίζεται σε καμία περίπτωση το έργο των προηγούμενων δημοτικών αρχών.

Από την πλευρά του, ο Νίκος Τσιαμούλος είπε: «Σε αυτήν εδώ την αίθουσα συμβιώσαμε, παρότι πολλές φορές ήρθαμε σε αντιπαράθεση αλλά για το καλό του τόπου. Καλό είναι από τη θέση τους, οι κκ. Ταλούμης και Κακλαμάνος να δίνουν το ‘’παρών’’ στο Δημοτικό Συμβούλιο. Όποιος κι αν είναι δήμαρχος, ένα λιθαράκι κάθε φορά προστίθεται και καλό είναι να υπάρχει συνέχεια».

Ο κ. Φραγκούλης της «Μαντινειακής Συμπολιτείας», ο οποίος δεν θα είναι στην επόμενη σύνθεση του ΔΣ, συνεχάρη τον νέο δήμαρχο και όλους όσοι εξελέγησαν, εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα αντιμετωπιστούν τα οξυμένα προβλήματα της πόλης μας. Ακόμα, μιλώντας για τους κκ. Ταλούμη και Κακλαμάνο, είπε ότι είχαν αξιοζήλευτες θητείες.

Ο κ. Δημήτρης Βόσνος είπε ότι κυριάρχησε η συνεργασία στο απερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο και είπε ότι οι παλαιότεροι πρέπει να συμβάλλουν στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο που έχει πολλούς νέους ανθρώπους. Μιλώντας για τον Κώστα Ταλούμη και τον Αν. Κακλαμάνο, είπε ότι τους θέλουν και αύριο να λένε την άποψή τους.

Στη συνέχεια, ο κ. Κακλαμάνος ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον Γραμματέα του Δήμου κ. Σ. Καπόγιαννη, ο οποίος, όπως είπε, με τη σοφία του βοήθησε τα μέγιστα την απερχόμενη δημοτική αρχή.

Ακόμα, ευχαρίστησε τους δημοσιογράφους και τα μέσα ενημέρωσης, λέγοντας ότι η κριτική που ασκήθηκε, βοηθούσε το ΔΣ και τον ίδιο στην άσκηση του έργου τους. «Καταβάλλαμε κάθε προσπάθεια να μην αφήσουμε εκκρεμότητες», είπε.

Τέλος, κάλεσε τον κ. Ταλούμη να λάβει τον λόγο. Ο Κώστας Ταλούμης ευχήθηκε καλή δύναμη στον Κώστα Τζιούμη, και να πάει την πόλη μας δυο βήματα παραπάνω, καλύτερα, ψηλότερα.

«Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για τα καλά σας λόγια. Από το 1975 ως σήμερα εγώ και ο Κακλαμάνος προσπαθήσαμε να υπηρετήσουμε αυτή την πόλη όσο καλύτερα μπορούσαμε, και διοικώντας και αντιπολιτευόμενοι. Είχαμε μια άριστη συνεργασία, παρόλο που ποτέ δεν συμπλεύσαμε. Ήμασταν οι κρίκοι που συνδέαμε την αντιπολίτευση με τη συμπολίτευση. Υπηρετήσαμε την πόλη ανιδιοτελώς και δώσαμε όλες μας τις δυνάμεις, και αυτό ήταν εις βάρος δικών μας προσωπικών θεμάτων. Νιώθω χαρμολύπη: Λυπάμαι που φεύγω ύστερα από τόσα χρόνια, αλλά χαίρομαι που κάναμε μαζί με τον Τάσο ό,τι μπορούσαμε. Η πόλη πρέπει να διοικείται και να υπηρετείται από εμάς. Να αγωνιζόμαστε και να την ανεβάζουμε όσο μπορούμε. Τελειώνει αυτή η θητεία. Κάποιοι νίκησαν, κάποιοι έχασαν. Θετικό είναι και εκείνοι που έχασαν, να είναι κοντά στα δημοτικά. Εύχομαι στον Κ. Τζιούμη να κατορθώσει να μονιάσει όλο το Δημοτικό Συμβούλιο. Να συνεργαστεί και να βοηθηθεί από όλες τις παρατάξεις. Σου εύχομαι να έχεις καλή πορεία. Εγώ προσωπικά, και ο Τάσος νομίζω, όποτε χρειαστείτε, και όποτε μας καλέσετε, θα είμαστε κοντά σας με την εμπειρία μας. Έχουν δει πολλά τα μάτια μας. Ευχαριστώ αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους από την καρδιά μου. Εύχομαι καλή πορεία στον Δήμο μας», είπε, τέλος, ο κ. Ταλούμης.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.