Το σχόλιο του Σωκράτη: περί τοκογλυφίας

Το σχόλιο του Σωκράτη: περί τοκογλυφίας

Φεβρουάριος 24, 2012 - 12:31
3 σχόλια

Κι έτσι, ξαφνικά, τώρα που αποφασίστηκε η περικοπή του Ελληνικού χρέους κατά 50%, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και οι λαϊκιστές των ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ και ΝΔ, "ανακάλυψαν", ότι το χρέος αυτό βρίσκεται ΚΑΙ στα χέρια Ελλήνων πολιτών και Ελληνικών Ασφαλιστικών Ταμείων, που τώρα θα χάσουν τις μισες από τις αποταμιεύσεις τους που είχαν επενδύσει σε Ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου!!

Ξαφνικά, οι "τοκογλύφοι δανειστές μας", στους οποίους μέχρι προχθές ζητάγατε να αρνηθούμε ότι τους χρωστάμε και να μην τους δώσουμε δεκάρα, δεν σας φαίνονται πια και ΤΟΣΟ τοκογλύφοι, έτσι, μάγκες; 

 

Ειδήσεις: 

3 Σχόλια

Αν θυμάμαι καλά όταν τέθηκε θέμα να γίνει λογιστικός έλεγχος του χρέους, δηλαδη σε ποιόν χρωστάμε και τί, στη Βουλή αρνήθηκαν οι κ.κ. βουλευτές μας. Και εν τέλει, γιατί πρέπει να πουλήσουμε τα πάντα στους Γερμανούς και στους Τραπεζίτες αν χρωστάμε σε Έλληνες πολίτες και σε Ελληνικά Ασφαλιστικά Ταμεία; Και ποιός ασχολείται με τα κόμματα πλέον; Άπασες οι πλευρές πουλημένες με κάποιες απεγνωσμένες φωνές λογικής να ακούγονται σποραδικά...

Τι φταινε οι τοκογλυφοι οταν το κρατος ετρεχε και τους εγλειφε για δανεικα,για να διοριζει κοπριτες,να εκλεγει κοπριτες κ.λ.π.Κοψτε αυτα τα παραμυθια περι τοκογλυφιας γιατι ειναι μ@λ@κιες.

Υπήρχε μια υπηρεσία στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους που γνώριζε τα πάντα για το χρέος. Με συνοπτικές διαδικασίες την κατήργησαν το 2010 και όλα τα στοιχεία μεταφέρθηκαν σε άγνωστο χώρο γραφείο, που προφανώς δεν ελέγχεται από τη δημόσια διοίκηση αλλά απευθείας από το γραφείο του εκάστοτε Υπουργού απατεώνα Οικονομικών. Δουλεύω στο Υπ.Οικ και το ξέρω σίγουρα. Ελάχιστοι άνθρωποι ξέρουν την αλήθεια για το χρέος, και φυσικά κανένας δε θα πει ποτέ τι πραγματικά συμβαίνει.... Το χρέος από 250 δις το 2009, έφτασε τα 360 δις μέσα σε 1,5 χρόνο, σύμφωνα με τους υπουργούς Οικονομικών. Με ετήσια δημόσια έξοδα στα 55δις αυτό δε γίνεται ακόμα και αν το κράτος δεν εισέπρατε κανένα από τους δεκάδες φόρους που μας έχει επιβάλλει. Στο μέλλον κάποια στιγμή θα ξαναφέρουν το χρέος στα 250 δις και θα πούνε να τι προσφέρει το μνημόνιο στη χώρα............ Είναι διπλοκαλυμένοι............οι απατεώνες.